Gasolen tog slut efter 6 dagar

Gasolen tog slut efter 6 dagar

Det tjuter och larmar. Ett helt nytt ljud som jag inte kände igen. Jag lyfter på luckan till vår lilla sambandscentral över dörren och det står nåt på tyska.

Jag tolkar det som att gasolen är slut och stänger av hela pannan för att bli av med larmandet. Inser att jag var lite för snabb, borde nog kollat lite noggrannare. Men genom att testa spisen så fick jag bekräftat att gasen var slut.

Vi har två P11 flaskor samt en LPG-tank. Men bara en av flaskorna är aktiv för att vi inte helt plötsligt ska stå där utan gasol. Vi kan koppla ihop dem för att på det viset klara oss dubbelt så länge utan att gasolen tar slut, men då vi inte har någon LPG-gasol i husbilen än har vi valt att inte samkoppla dem. Än. Kanske sen. Skönt att veta när hälften av gasolen är förbrukad.

När vi var och hämtade bilen fick vi visat för oss hur man ska göra när gasen tog slut. Jag filmade med GoPron och Roger tittade. Nu när jag var ensam hemma (kul att kunna skriva så om FrankieBoy!) fick jag ta tag i det själv. Så jag messade Roger 🙂

Kollade på filmen och pratade igenom det med Roger för extra trygghet. Sedan skred jag till verket!

 • öppnade luckan för P11-flaskorna, innanför ser det ut som på bilden
 • stängde flaskan som var tom
 • öppnade den fulla flaskan
 • ändrade vredet till att peka mot den nya flaskans slang
 • höll inne kraschknappen tills den aktiverades
 • in och testa spisen – funkar
 • satte på pannan igen

Lätt som en plätt ju! Tänk vad allt är enkelt när en bara provat en endast gång. Väldigt tänkvärt i många avseenden i livet. Tycker jag i alla fall!

Lärde mig också att efter att gasolen tagit slut måste man in och aktivera gasol som drivmedel för kylskåpet igen.

Kylskåpet, pannan för värme och varmvatten (när vi inte är inkopplade på en extern elförsörjning), spisen och gasolgrillen är det gasolen används till. Och pannan är inställd på att inte gå igång förrän det är kallare än 19 grader i husbilen.

Allt fixat och lunchen tillagad och uppäten! Nu startar eftermiddagspasset med jobb och senare i kväll kommer dottern och hälsar på och kollar in vårt nya hem.

/Anna

Publicerat:

i:

16 svar till “Gasolen tog slut efter 6 dagar”

  • Det finns en första gång för allt 🙂 Tur jag får träna på det typ var 6:e dag så länge vi har kalla nätter.

  • Ja väldigt skönt att ha lite film från genomgången. En hel del funktioner i en husbil 🙂

 1. Tänk vilka överraskningar som nu i början kommer möta er. Men ofta bara trevliga överraskningar eller såna ni kan skratta gott åt efteråt

 2. Så smart att filma när ni blev instruerade första gången…jag har ett starkt utvecklat korttidsminne och gillar bilder, filmer, lappar och annat…för att senare komma ihåg. Jag gillar dessutom att sätta upp lathundar, en lapp med punkter på tågordning som jag sätter i anslutning till det man ska fixa. Så lathundar kan finnas lite varstans…när man öppnar ett skåp, eller drar ut en låda… Fina lathundar som man plastar in och gör lite snygga!

  • Känner igen det där! Glad jag har en väldigt organiserad och strukturerad själ som hjälper mig med minnesproblematiken. Inplasta de viktigaste är ett bra tips! Jag är ju löjligt digital så har allt i det välkända molnet.

 3. Mycket nytt att lära sig med husbilen, men behåller man bara lugnet och kollar i instruktionsboken eller dina smarta filmer så går nog det mesta bra att lösa. Jag håller fortfarande på att lära mig alla inställningar för pannan – el eller gasol med eller utan varmvatten osv.. Det sitter nog snart…

  • Är just nu uppkopplad på extern ström för första gången och vill ha varmvatten, men får även värme i bilen fast jag sänkt termostaten till 7 grader.. Så ja, här finns mer att lära! Tack och lov 🙂

Translate »