God fika i trevligt sällskap

När jag åker till Göteborg tycker jag det är roligt att passa på att ta en fika med vänner!

En sak som ständigt är struligt är att hitta ett fik med laktosfri gofika, alltså nåt sött som jag kan äta. Är ju en sockergris. Vill liksom passa på att njuta av bakverk när jag har möjligheten. Men som sagt är det väldigt få ställen som faktiskt har laktosfria alternativ!

Jag tycker det är störttrist att man inte anstränger sig mer för oss med matallergier!

Började på Le Pain på Västra Hamngatan, de hade INGET som var laktosfritt. Nästa fik hade bara Delicatos bakverk, men det är inget jag vill ha! Slutligen hamnade vi på Brogyllen nere vid kanalen och där hade de.. hör och häpna… laktosfria chokladbollar! Nu var jag ironisk för är det något som är laktosfritt så är det just chokladbollar. Men jag ville verkligen ha något sött så jag köpte en sån samt en härlig räkmacka och jag måste säga att det nog var den godaste chokladboll jag ätit, om man bortser från när dottern bakar sina, för de slår ingen!

Tackar Maria, Erik och Josefine för himla trevlig fika med så goda skratt att jag nog förlängt livet med flera år!

Hade jag inte varit laktosintolerant hade jag slagit till på en sån här tårtbit!

Hallontårta

Publicerat:

i:

2 svar till ”God fika i trevligt sällskap”

  1. Profilbild för Anna-Carin

    Jag bodde bredvid Brogyllens bageri när jag bodde i Göteborg. Gissa doften i grannskapet hela juletiden? Mm! 🙂

  2. Profilbild för vimleanna
    vimleanna

    Åh den doften – ljuvlig! Julkänslorna måste ju frodats 🙂

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.