Vad räknas som träning?

Räknas till exempel en promenad eller trädgårdsarbete som träning?

I min värld räknas promenader som träning om de görs med träningskläder på, för då tar jag i och ser till att jag blir svettig. Men trädgårdsarbetet som pågår i flera timmar med både tunga lyft och svetten rinnandes räknar jag inte som träning.

Kanske det beror på att jag tränar för att må bra och för att hålla hjärtat i trim. Jag tränar inte för att vara med på ex. Göteborgsvarvet.

Kan det vara så att man bara räknar in sånt som faktiskt ligger i linje med sitt mål? Ska jag springa en halvmara så kan jag inte träna för det genom att ta powerwalks, då är promenaderna mer på njutningsnivå kanske.

Sedan ska vi ju inte glömma att även intensiteten på den mesta träningen varierar, ibland springer man intervaller, ibland långdistans och ibland kortdistans, om man löper alltså.

Genom att ta en långpromenad i ganska högt tempo, med eller utan stavar, i träningskläder så upplever jag i alla fall både flås i uppförsbackar och svett i pannan och på ryggen. Men det är en lågintensitetsträning. Fast intensitet betyder inte så mycket för mig som tränar för att jag gillar det och för att det får mig att må så himla bra!

När jag går en sväng i byn med vänner så strosar jag och myser av omgivningarna, det är inte någon träning för mig! Men det kan vara träning för någon som är helt otränad och precis ska börja vänja nya muskler vid rörelsen.

Det vore roligt att höra hur du resonerar!

Räknar du en promenad som träning?

Varför tränar du? Har du något mål med din träning?

 

Publicerat:

i:

7 svar till ”Vad räknas som träning?”

 1. Profilbild för Jens Ryden
  Jens Ryden

  All form av kroppsrörelse är motion. Träning är enbart övningar du gör i syfte att öva upp dina färdigheter på något. Om du är schackspelare är ett parti schack träning för dig. För mig är det ett spel för jag har aldrig ambitionen att spela för att bli bättre.

  En powerwalk är självklart träning även för mig som löpare eftersom den träningsformen är utmärkt för att träna hållningen och stärka bålen. Det är dessutom en bra lågintensiv träningsform för att hålla på ett par timmar.

  Så ser jag på det.

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Då tänker vi lika Jens 🙂 Tack för din kommentar!

 2. Profilbild för Träningsglädje

  jag räknar allt jag gör med träningskläder som träning, för det är då jag har ”träning” i åtanke. en språngmarsch till bussen i jeans är inte träning för mig, även om pulsen är högre än under 90 min yinyoga. i min träning ingår powerwalks t.ex., för de har ett syfte i mitt träningsschema.

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Ja det är så jag tänker, intressant att du som även tränar för lopp tycker det :). När du säger powerwalk krävs det då att promenaden är i ditt snabbaste tempo hela tiden?

 3. Profilbild för Nina
  Nina

  Alla promenader runt en timma räknar jag som träning ! Oavsett intensitet!

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Så om du går 3 km i lugn takt på en timme så är det träning? Tror jag vet vad du menar, men måste ju fråga 🙂

 4. Profilbild för Thomas
  Thomas

  När jag har på mig träningskläder, då är det träning. Det är som du säger, man ska ta i så man flåsar i backar och svettas, då är det träning.

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.