gokart-algarve

Gokart & vinprovning, i den ordningen

En dag på racerbanan kan jag inte skriva, för det var inte mer än 15 minuters körning och sen en snabb vinprovning.

Har ni hängt med här ett tag har ni säkert förstått att Roger älskar Formel 1 och Alfa Romeo. Han gillar helt enkelt bilar! Så när vi körde förbi en Gokartbana när vi åkte upp till Monchique bestämde vi att vi skulle återvända en av de andra dagarna vi hade hyrbilen och köra lite gokart.

Gokart i 15 minuter

Det var många år sedan vi körde och jag hade glömt hur en sån bil fungerar, så jag var rädd att den skulle välta i kurvorna. Det tog ungefär 9 varv innan jag lärt känna gokarten så mycket att jag vågade ha högre fart. I 15 minuter körde vi och jag hann med 13 varv, Roger 19. Vi hade jättekul!

Det kostade oss €27,-/person att köra. Vi var på Autodromo Algarve och körde. Krävdes ingen tidsbokning heller. Det enda som jag saknade var en kort genomgång så jag kanske inte behövt köra så många varv för att våga lita på gokarten. Men, men. Nästa gång får bli snart, så jag då minns hur en gokart funkar.

gokart-algarve

gokart-algarve

gokart-algarve

Vinprovning utan tilltugg

Vi är verkligen inte vana att prova vin. Vi tycker om vin men dricker bara rödvin. (tmed N125 som går igenom hela Algarve så har vi varje gång som vi passerat sett en vingård. Och när jag gick in och googlade så såg jag att Quintas dos Vales erbjöd vinprovning, utan tidsbokning. Den vingården hade dessutom fått väldigt höga betyg på TripAdvisor och det är ju bra när vi själva inte riktigt har koll på vad vi köper. Perfekt att efter gokartkörningen åka dit och prova lite vin tyckte vi.

vinprovning-algarve

Vi fick tre sorters vin att testa, egentligen skulle en av dem vara ett rosevin, men vi fick bytt till oss så det blev tre olika rödviner. Vi köpte vinet över disk för €15 i deras vinshop och gick ut och satte oss i trädgården. Vinerna var ok, inget av dem var wow. Men det tror vi beror på att vi inte fick något som helst tilltugg till. En liten skål med jordnötter eller chips hade gjort en enorm skillnad. Nu satt det sura första tunna vinet kvar även när vi provade de mer fylliga varianterna.

Vatten hämtade vi i plastmuggar inne i shopen, det var det enda som erbjöds som barriär mellan de olika vinsorterna. Nåja, det var rätt gott det sista vinet, även utan tilltugg, det var det enda glaset som var tomt när vi gick in med ”disken”. Vi är dock lite för snåla för att köpa en flaska för €25,- – särskilt när vi inte vet om det är så där riktigt gott som ett vin i den prisklassen bör vara. Vi har ju dessutom fantastiskt gott vin i bilen som kostar €1,9.

Nästa gång vi ska testa vin ska vi verkligen försäkra oss om att det finns något tilltugg till.

/Anna

Publicerat:

i:

2 svar till ”Gokart & vinprovning, i den ordningen”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Oooh va kul,Gokart var det länge sen man körde faktiskt!
  Här gillar man också bilar,Mc,Husbilar och Formel 1 🙂
  Och vi gillar både rött och vitt vin med 🙂

  Ha det gott……..

  ps. WordPress funkar ju bättre ds.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det var längesen för oss med, riktigt kul! Bra att WP funkar bättre för er 😀

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.