På lördagar kommer tidningen ”The Portugal News” ut, det är en tidning som berättar nyheter i Portugal på engelska. Och vi får den levererad till husbilen av Mr K.

Vi hamnade här på Turiscampo för att ett par av våra läsare av den här bloggen bor här den här säsongen och de tyckte vi skulle testa Algarves bästa camping. Sagt och gjort, vi hamnade ju här för ett par veckor sedan och trivs jättebra, så är innerligt glada för tipset, annars hade vi inte landat här.

När vi installerat oss skickade jag ett mejl och meddelade att vi kommit samt vilken plats vi står på. Fram på eftermiddagen knackar det på dörren och Mrs G välkomnar oss till campingen och bjuder hem oss till deras plats där de har ett uppvärmt tält utanför bilen. Det är ju inte direkt sommarvärme på kvällarna men i deras förtält är det riktigt skönt att sitta.

Vi blir bjudna på glögg och risgrynsgröt! Så mysigt och så svenskt! Vi har en del gemensamt och vi har riktigt roligt tillsammans. Många glada skratt och generösa berättelser.

Några dagar senare blev det lördagmorgon och jag vaknar av att det knackar på dörren. Det är nog första gången någon knackar på dörren över huvudtaget så jag blev helt ställd. Men tänkte att det kanske var någon som gått fel, hade ingen aning om var klockan var och kvällen innan hade det varit partaj i bilarna omkring oss så min första tanke var att det var någon fyllegrej, nån som knackade på fel bil helt enkelt. Men sen hör jag hur det grejas med handtaget på bildörren, då blev jag förbannad och öppnade fönstret bredvid min säng för att se vem sjutton som är där. Utanför står Mr K.

Han hade köpt en tidning åt oss! Han hade satt fast den i dörrhandtaget eftersom vi inte öppnade. Nu hämtade han den och gav mig den genom fönstret. Jag blev verkligen jätteglad för den fina gesten. När Roger gick upp och gjorde frukost låg jag kvar i sängen och läste en papperstidning, för första gången på väldigt länge!

I lördags när jag vaknade hann jag knappt tänka tanken att han kanske skulle skämma bort oss igen. För mycket riktigt, vid halv nio kom han igen, fast den här gången knackade han direkt på sovrumsfönstret! Varmaste tack Mr K för denna fantastiska service, den kommer vi sakna när vi rullar vidare.

Ikväll bjuder vi våra nya vänner på goda scones och te i FrankieBoy.

/Anna