Portugal news

Lördagsmorgon med knack på sovrumsrutan

På lördagar kommer tidningen ”The Portugal News” ut, det är en tidning som berättar nyheter i Portugal på engelska. Och vi får den levererad till husbilen av Mr K.

Vi hamnade här på Turiscampo för att ett par av våra läsare av den här bloggen bor här den här säsongen och de tyckte vi skulle testa Algarves bästa camping. Sagt och gjort, vi hamnade ju här för ett par veckor sedan och trivs jättebra, så är innerligt glada för tipset, annars hade vi inte landat här.

När vi installerat oss skickade jag ett mejl och meddelade att vi kommit samt vilken plats vi står på. Fram på eftermiddagen knackar det på dörren och Mrs G välkomnar oss till campingen och bjuder hem oss till deras plats där de har ett uppvärmt tält utanför bilen. Det är ju inte direkt sommarvärme på kvällarna men i deras förtält är det riktigt skönt att sitta.

Vi blir bjudna på glögg och risgrynsgröt! Så mysigt och så svenskt! Vi har en del gemensamt och vi har riktigt roligt tillsammans. Många glada skratt och generösa berättelser.

Några dagar senare blev det lördagmorgon och jag vaknar av att det knackar på dörren. Det är nog första gången någon knackar på dörren över huvudtaget så jag blev helt ställd. Men tänkte att det kanske var någon som gått fel, hade ingen aning om var klockan var och kvällen innan hade det varit partaj i bilarna omkring oss så min första tanke var att det var någon fyllegrej, nån som knackade på fel bil helt enkelt. Men sen hör jag hur det grejas med handtaget på bildörren, då blev jag förbannad och öppnade fönstret bredvid min säng för att se vem sjutton som är där. Utanför står Mr K.

Han hade köpt en tidning åt oss! Han hade satt fast den i dörrhandtaget eftersom vi inte öppnade. Nu hämtade han den och gav mig den genom fönstret. Jag blev verkligen jätteglad för den fina gesten. När Roger gick upp och gjorde frukost låg jag kvar i sängen och läste en papperstidning, för första gången på väldigt länge!

I lördags när jag vaknade hann jag knappt tänka tanken att han kanske skulle skämma bort oss igen. För mycket riktigt, vid halv nio kom han igen, fast den här gången knackade han direkt på sovrumsfönstret! Varmaste tack Mr K för denna fantastiska service, den kommer vi sakna när vi rullar vidare.

Ikväll bjuder vi våra nya vänner på goda scones och te i FrankieBoy.

/Anna

Publicerat:

i:

14 svar till ”Lördagsmorgon med knack på sovrumsrutan”

 1. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Visst är det så att ”Främlingar bara är Vänner man inte lärt känna än” och nog är det kul att träffa nya spännande människor varvat med kära gamla vänner.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så är det absolut! Ser fram emot att lära känna dem mer ikväll.

 2. Profilbild för Christel

  Det är sådant som gör en extra glad över att leva och bo så där!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   En fin guldkant helt klart!

 3. Profilbild för Lisa

  Så trevligt ni verkar ha och roligt med nya bekantskaper. Står man lite längre blir det så att man lär känna några trevliga människor . Har kollat lite mer på tropik Algarve och så dyrt som jag först fick fram är den ju inte. Säkert får ni mycket trivsel för pengarna. Blir faktiskt lite sugen att testa . Kanske nästa år .

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   ACSI gäller ju här, men det är utvalda platser, och de som fanns när vi kom passade inte oss. Vi betalar €25/natt för vår stora och perfekta plats (104) men €20/natt om en stannar längre än 14 dagar, vilket vi gjort. Det är mycket trivsel och valuta för pengarna, helt klart.

 4. Profilbild för Lisa

  Är litet annat ändmorän dryga 50 jag lyckades få fram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Off season är billigare, kanske du sett priser för högsäsong.

 5. Profilbild för Kors och Tvärs

  Underbart! Sånt där gör en verkligen glad, ända in i hjärteroten ❤️

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja verkligen! 😀

 6. Profilbild för Rolle o Carina

  Tur att det finns trevligt och omtänksamt folk! 🙂

  Ha det gott….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   eller hur! Det finns många 🙂

 7. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Tack för en Görtrevlig kväll, älskar din/er mysiga livsfilosofi. Anna, som jag sagt tidigare ditt glada skratt smittar av sig och jag ligger här nu med ett leende på läpparna o ett glatt minne i mitt hjärta.
  Nygräddade scones smakade bara så gott.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack själva, gillar ert sällskap! Jag ligger under öppen taklucka i sängen o jobbar och Roger sitter med värmen på och kollar TV 😀

Vädret

Ourique, PT
29°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
35°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.