Vi hamnade i Castell de Ferro när vi sökte efter varmare och soligare väder. Och det var en bra plats att avsluta året 2018 och påbörja 2019.

Vår plan att fira nyår på Gibraltar gick i stöpet då det både regnade och blåste alldeles för mycket för att vi skulle åka dit. Därför drog vi lite österut istället, hade kikat in väder- och ställplatsappar för att hitta något som vi gillade och som såg ut att klara sig från regn och kyliga vindar. Vi enades om Castell de Ferro.

Vägen från Caleta i Torre del Mar utmed N340 till Tropic Camper Area är så vacker, både min och Tess telefonkameror arbetade hårt nästan hela vägen. Castell de Ferro är annorlunda mot vad vi tidigare sett. Det är mycket gränder, mycket trappor och här finns en fin strandpromenad, men kort. Det finns ingen stor väg som går igenom staden, utan det är många enkelriktade små vägar. Det är en lugn plats, troligen en hel del sommarboenden för det var inte så mycket folk i rörelse, i alla fall inte vid stranden. Men när vi klev upp för trapporna in emellan husen hamnade vi bland innevånarnas hus. Där var det full fart med matlagning och tvätthantering bland annat. Där uppe ligger husen med en ljuvlig utsikt över viken där denna lilla staden med knappt 3000 invånare ligger omringad av Granadas berg och klippor.

Resvägen mellan Caleta och Castell de Ferro

Castell de Ferro

Och så ett gäng bilder på den här staden som gett oss ljuvliga vågor, vackra vyer och nått nytt. Och dessutom fick vi upptäcka den med dottern som vi idag kör till Malaga flygplats för hemfärd till Sverige.

hand i hand i castell de ferro

castell de ferro

/Anna