cykelväg halmstad prins bertils stig

Grymt bra val att ta med cyklarna i husbilen

Nu står vi på en fin ställplats i Grötvik  strax utanför Halmstad. Eftersom vi har cyklarna med oss behöver vi inte ställa bilen mitt i stadskärnan även om vi vill utforska staden.

Du har säkert sett cykelställ bakpå både husbilar och husvagnar som du passerat. Har man en stor husbil kan man ställa cykeln i ”garaget”. Vi har ett cykelställ och det fungerar jättebra, åtminstone när vi bara är ute i två veckor.

Rumpan gillar inte när jag cyklar

Här står vi i två dygn. När vi kom igår tog vi några korta promenader runt i viken och hamnen, grillade och satt och spelade kort på kvällen. Sov som stockar båda två, första natten som vi faktiskt sov riktigt bra. När förmiddagen började gå över i dag tog vi cyklarna och cyklade på Prins Bertils stig de 7-8 km in till Halmstad där vi käkade en god indisk lunch och åt en glass utmed Nissan. Sedan cyklade vi lite till.. men jag fick väldigt ont i min rumpa så vi var tvungen att leta upp en cykelaffär istället för cykla vidare och utforska staden.

En gelesadel gjorde det möjligt för mig att cykla tillbaka till husbilen och förhoppningsvis så jag kan cykla lite till imorgon innan vi lämnar Halmstad. Måste helt klart härda rumpan, så lite cykling varje dag framöver har jag nu bestämt.

cykelväg halmstad prins bertils stig

Från Varberg till Halmstad

Vi valde som vanligt att inte köra motorväg. Vi stannade direkt utanför Varberg och bunkrade kylen med mat för ett par dagar. Sedan körde vi till Träslövsläge för att ta en glass, men de öppnade inte förrän senare så vi körde vidare. Nästa stopp blev Skrea strand. Där åt vi vår lunch, sallad som vi plockat ihop på Coop samt sov middag en stund i solen.

Turen gick vidare och vi tänkte köra till Tylösand, alla pratar ju om denna fantastiska plats så jag vill i alla fall se den. Det var stora förbudskyltar mot husbilar överallt, så vi tänkte att då är det nog inte för oss. Så vi rullade återigen vidare. Jag lurade in Roger (som oftast kör) på en småväg så vi fick backa ut.. vad gör man inte för att hitta fina ställplatser!

ställplats grötvik halmstad

Till slut hjälpte Google oss med denna ställplats här i Grötviks hamn. Och det är verkligen jättefint här, många promenad och cykelleder och dessutom närhet till Halmstad och Tylösand. 150,-/natt kostar det och då har man fri el och fri (värdelös) wifi.

Jag har badat i rätt höga vågor och det är väldigt skönt i vattnet tycker jag, men nu blir det lite grill och bokläsning för resten av kvällen! Kanske vi också bestämmer vart vi ska åka imorgon. Öland? Blekinge? Har du något förslag?

Publicerat:

i:

4 svar till ”Grymt bra val att ta med cyklarna i husbilen”

 1. Profilbild för eriksjos

  Perfekt med cyklar på bilen/husbilen så det går lätt att ta sig fram på mindre vägar, stränder m.m. Vi brukar även ha med kajakerna på taket, då kommer vi fram nästan överallt, inte bara på landbacken 🙂
  Verkar som om ni är på väg söderut. Söderåsens nationalpark och Kullaberg är väl värda att besöka, tror dock inte det finns ställplatser direkt på men nog nära.

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Smart med kajakerna! Tack för tips, var sugen på Kullaberg. Men det får bli en annan gång då vi igår kväll bestämde vi att vi drar österut till Öland idag.

 2. Profilbild för Helena Roth

  Det där låter väldigt härligt, och jag håller med dig: bestämt dags härda rumpan! 🙂

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Ja vi har det ruskigt fint! Idag fick den vila, imorgon blir det härdningsdags 😉

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Mestadels molnigt
06:5020:13 WEST
SönMånTisOnsTor
24°C / 12°C
26°C / 9°C
24°C / 8°C
25°C / 9°C
21°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.