Att bo i en husbil, det är verkligen nåt helt annat än att bo i en bekväm lägenhet på 93kvm centralt i Alingsås. Livet i en husbil är dynamiskt, enkelt och ganska primitivt. Men ändå inte.

Det har bara gått 2,5 dygn sedan vi hämtade husbilen men vi har redan en del av våra uppfattningar klara kring det här livet med att bo i en  husbil. Vi hade verkligen en hel del förväntningar och ja, de är uppfyllda än så länge.

Fricamping första natten

När vi första natten ser en skylt ”Camping förbjuden” blev vi besvikna eftersom camping innebär även husbilar. Men vi har lärt oss att det kräver att man liksom ”boar in” sig för att det ska vara camping. Ställa ut grill, trädgårdsstolar och stödben till exempel – då campar man. Men om man bara parkerar så campar man inte. Det är många nya saker att lära sig när man väljer att bo i en husbil minsann.

Vi hittade en fin och naturskön parkering vid en badplats i Hällingsjö första natten och när alla badgäster åkt hem kunde jag njuta av nakenbad innan läggdags. På morgonen kunde jag göra detsamma innan alla andra morgonbadare dök upp. Som jag älskar sådana bad och jag förväntar mig att det blir flera! Vi var de enda som stod parkerade där och det var en lugn natt. Lite ovant men ingen otrygghet alls.

Andra natten blev vid Tjolöholms slott, en grusparkering där vi var 8 husbilar som stod över natten. Inget vi planerar att återvända till, det blev en nödlösning när kvällningen kom. Det ösregnade hela kvällen och natten, så jag läste ut min pågående bok, Flickan från ovan.

bo i en husbil läsa en bok

Våra tankar hittills om att bo i en husbil

Ikväll står vi på en fantastiskt fin ställplats på Getteröns Marina. Vi har från bilen utsikt över Varbergs fästning och småbåtshamnen. På området finns fina duschar, toaletter, kök, tvättmaskin, latrintömning, vattenpåfyllnad, el, wifi och självklart tömning av ”gråvattnet” som är dagvattnet i husbilen. Man får vad man betalar för även i den här världen så klart, natten här kostar 220,- och det är ganska dyrt har vi förstått.

bo i en husbil getteröns marina

Sängen är verkligen inte bra. Om vi köper en husbil i framtiden så måste sängens kvalitet säkras! I den här husbilen är duschen och toaletten i samma utrymme, vi har sett bilar som har separat dusch och det skulle vi gärna också ha. Vi gillar att det är så mycket runt omkring att lära sig och vi gillar den lugna körningen, vilket är riktigt otippat eftersom vi verkligen gillar snabba bilar. Trodde det skulle vara frustrerande att vi inte kom fram fort. Men vi har liksom inget att åka till, vi bara driver omkring och gör som vi vill. Undviker motorvägar och är istället en bromskloss för alla andra.

Vi har hälsat på vänner och träffat nya människor, har varit så sociala som vi känner för. Helt egna val! Perfekt!