bo i en husbil morgondopp

En väldigt bra början på äventyret att bo i en husbil

Att bo i en husbil, det är verkligen nåt helt annat än att bo i en bekväm lägenhet på 93kvm centralt i Alingsås. Livet i en husbil är dynamiskt, enkelt och ganska primitivt. Men ändå inte.

Det har bara gått 2,5 dygn sedan vi hämtade husbilen men vi har redan en del av våra uppfattningar klara kring det här livet med att bo i en  husbil. Vi hade verkligen en hel del förväntningar och ja, de är uppfyllda än så länge.

Fricamping första natten

När vi första natten ser en skylt ”Camping förbjuden” blev vi besvikna eftersom camping innebär även husbilar. Men vi har lärt oss att det kräver att man liksom ”boar in” sig för att det ska vara camping. Ställa ut grill, trädgårdsstolar och stödben till exempel – då campar man. Men om man bara parkerar så campar man inte. Det är många nya saker att lära sig när man väljer att bo i en husbil minsann.

Vi hittade en fin och naturskön parkering vid en badplats i Hällingsjö första natten och när alla badgäster åkt hem kunde jag njuta av nakenbad innan läggdags. På morgonen kunde jag göra detsamma innan alla andra morgonbadare dök upp. Som jag älskar sådana bad och jag förväntar mig att det blir flera! Vi var de enda som stod parkerade där och det var en lugn natt. Lite ovant men ingen otrygghet alls.

Andra natten blev vid Tjolöholms slott, en grusparkering där vi var 8 husbilar som stod över natten. Inget vi planerar att återvända till, det blev en nödlösning när kvällningen kom. Det ösregnade hela kvällen och natten, så jag läste ut min pågående bok, Flickan från ovan.

bo i en husbil läsa en bok

Våra tankar hittills om att bo i en husbil

Ikväll står vi på en fantastiskt fin ställplats på Getteröns Marina. Vi har från bilen utsikt över Varbergs fästning och småbåtshamnen. På området finns fina duschar, toaletter, kök, tvättmaskin, latrintömning, vattenpåfyllnad, el, wifi och självklart tömning av ”gråvattnet” som är dagvattnet i husbilen. Man får vad man betalar för även i den här världen så klart, natten här kostar 220,- och det är ganska dyrt har vi förstått.

bo i en husbil getteröns marina

Sängen är verkligen inte bra. Om vi köper en husbil i framtiden så måste sängens kvalitet säkras! I den här husbilen är duschen och toaletten i samma utrymme, vi har sett bilar som har separat dusch och det skulle vi gärna också ha. Vi gillar att det är så mycket runt omkring att lära sig och vi gillar den lugna körningen, vilket är riktigt otippat eftersom vi verkligen gillar snabba bilar. Trodde det skulle vara frustrerande att vi inte kom fram fort. Men vi har liksom inget att åka till, vi bara driver omkring och gör som vi vill. Undviker motorvägar och är istället en bromskloss för alla andra.

Vi har hälsat på vänner och träffat nya människor, har varit så sociala som vi känner för. Helt egna val! Perfekt!

Publicerat:

i:

11 svar till ”En väldigt bra början på äventyret att bo i en husbil”

 1. Profilbild för Helena Roth

  Låter riktigt riktigt härligt! Och det där med nakenbad – det är allt något speciellt! Var på Kallis i Malmö idag med en väninna, blev två vändor bastu/havsdopp med mellanliggande sitta-i-solen-och-snacka-om-livet-stund. Guld det med!

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Ditt bad låter härligt det med! Fina samtal är livet.

 2. Profilbild för Karin

  Jag och mannen hade en husbilssemester för många år sen. Det var verkligen härligt att tuffa runt helt spontant!

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Ja det är härligt! Ska ni göra det igen kanske?

   1. Profilbild för Karin

    Ja, vi drömmer om det. Våra semestrar nuförtiden fylls dock mest av att besöka och hjälpa våra gamla föräldrar… Allt har sin tid…

    1. Profilbild för webbtanten
     webbtanten

     Ja så är det, allt har verkligen sin tid. Hoppas du har en skön sommar.

     1. Profilbild för Karin

      Tack, det har jag! Börjar jobba idag, men sommaren är ju kvar ett tag till!
      Ha det fint du med!

 3. Profilbild för Frida G Svensson

  jag är sån lyxapa, vill alltid ha det lite flärdfullt. så jag hade nog behövt en bra glammig husbil. Med väldigt bra sängar! =)

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Finns många lyxiga husbilar 🙂 Sängarna är jätteviktiga och den här husbilen har inte de bästa dessvärre. Men när man hyr får man ta det som erbjuds. Sägs det 🙂

 4. […] fricampa innebär att man hittar någonstans där man kan ställa sin husbil utan någon som helst […]

 5. […] med semesterdrömmarna blev det väldigt tydligt för oss att det en husbil vi ska ha! Därför testade vi att bo i en husbil i somras. För att se om det kändes tryggt, riktigt och bra, vilket det ju gjorde. Och köp blev […]

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
22°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
23°C / 12°C
23°C / 12°C
25°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.