Som vi har längtat efter vår semester efter att jobbat hela sommaren (bortsett från lite strödagar jag lyxat till det med), men också väldigt mycket efter att äntligen få prova på livet med att hyra en husbil. 

Krångel med att hyra en husbil

För 15 år sedan skulle vi hyra en husbil under en vecka. Men när vi skulle hämta den var den stulen av de som hyrt den veckan innan. Väldigt snopna fick vi vända om och göra vår planerade semester med boende i campingstugor istället. Det gick så klart fint det, men det var inte det vi hade tänkt.

Efter det gick luften ur oss vad gäller husbil och vi köpte vår gård i Vimle istället. Men det är en helt annan historia.

Så klart var det lite nervöst inför denna hyresperiod, ifall något skulle gå snett den här gången också. I onsdags ringde de från firman vi hyrt av och jag fick verkligen hjärtklappning. Jag hann gå igenom väldigt många tänkbara scenarier på vad som hänt. Stulen, sönder, ingen ersättningsbil…

Men när jag svarade fick jag tillbaka rätt hastighet på pulsen, för de ville bara veta om vi kunde hämta bilen tidigare på fredagen än vad som var sagt från början. Självklart!

Nu har vi hämtat ”vår” husbil

Vi hyr alltså en Eura Mobil Terrestra 670 SB, 2014 års modell som gått 10 000 mil. Den är riktigt välskött och bekväm. Den rullar fint på vägen och den är skönt att köra. Vi har packat bilen, stuvat in i de smarta förvaringsutrymmena och handlat mat för ett par dagar. Vi vet inte vart vi åker, men vi är tillsammans, hela tiden och vi mår fantastiskt bra!

Nu är det kvällning och vi har hittat en mysig lite badplats där vi tänkte grilla vid vattenkanten och ta ett kvällsdopp. Bilen står på parkeringen i en väldigt lummig miljö och det känns som en fin plats att stå på i natt.

Hoppas att du får en fantastiskt fredagskväll, för det ska vi ha!