hyra en husbil

Hyra en husbil – nu har vår semester börjat!

Som vi har längtat efter vår semester efter att jobbat hela sommaren (bortsett från lite strödagar jag lyxat till det med), men också väldigt mycket efter att äntligen få prova på livet med att hyra en husbil. 

Krångel med att hyra en husbil

För 15 år sedan skulle vi hyra en husbil under en vecka. Men när vi skulle hämta den var den stulen av de som hyrt den veckan innan. Väldigt snopna fick vi vända om och göra vår planerade semester med boende i campingstugor istället. Det gick så klart fint det, men det var inte det vi hade tänkt.

Efter det gick luften ur oss vad gäller husbil och vi köpte vår gård i Vimle istället. Men det är en helt annan historia.

Så klart var det lite nervöst inför denna hyresperiod, ifall något skulle gå snett den här gången också. I onsdags ringde de från firman vi hyrt av och jag fick verkligen hjärtklappning. Jag hann gå igenom väldigt många tänkbara scenarier på vad som hänt. Stulen, sönder, ingen ersättningsbil…

Men när jag svarade fick jag tillbaka rätt hastighet på pulsen, för de ville bara veta om vi kunde hämta bilen tidigare på fredagen än vad som var sagt från början. Självklart!

Nu har vi hämtat ”vår” husbil

Vi hyr alltså en Eura Mobil Terrestra 670 SB, 2014 års modell som gått 10 000 mil. Den är riktigt välskött och bekväm. Den rullar fint på vägen och den är skönt att köra. Vi har packat bilen, stuvat in i de smarta förvaringsutrymmena och handlat mat för ett par dagar. Vi vet inte vart vi åker, men vi är tillsammans, hela tiden och vi mår fantastiskt bra!

Nu är det kvällning och vi har hittat en mysig lite badplats där vi tänkte grilla vid vattenkanten och ta ett kvällsdopp. Bilen står på parkeringen i en väldigt lummig miljö och det känns som en fin plats att stå på i natt.

Hoppas att du får en fantastiskt fredagskväll, för det ska vi ha!

Publicerat:

i:

13 svar till ”Hyra en husbil – nu har vår semester börjat!”

 1. Profilbild för Charlotte

  Jag har inte testat husbil. Vore kul att följa er resa och se hur det går.

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Häng kvar så lovar jag det kommer mera 🙂

 2. Profilbild för AngelicasVärld

  Men så mysigt! Hoppas ni får en härlig vacay!

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Tack! So far so good 🙂

 3. Profilbild för Sanna
  Sanna

  Åh vi hyrde husbil en gång när jag var riktigt liten, tror inte ens att jag hade hunnit fylla fyra år för min bror var ju inte född. Det var jag, mamma och pappa. Trots att jag var så liten minns jag stora delar av den lilla husbilssemestern, hur mysigt det var. Hoppas verkligen att ni får en riktigt härlig semester!

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Vad roligt att höra! Än så länge är det helt underbart 🙂

   1. Profilbild för Gördis Isaksson
    Gördis Isaksson

    Hej, jag har den tanken inför nästa sommar. Vad kostar det att hyra husbil. Per vecka?
    Har ni någon firma ni kan rekommendera?
    Eller privat.
    Mvh Gördis i Göteborg. Oxå en 50 årig tant

    1. Profilbild för webbtanten
     webbtanten

     Hej Gördis! Vi hyrde av Bengts husbilar i Ale. Ganska dyrt (9500,-/vecka) men vi ville hyra av en firma och då blev det där eftersom de hade en ledig bil. Tycker de är ganska slappa, dålig struktur och ordning. Men bilen är ok 🙂 Så har egentligen ingen att rekommendera faktiskt. Men om ni är ute i god tid så kan ni säkert hitta någon bra firma!

 4. Profilbild för FREEDOMtravel

  Vad kul att ni hyr husbil och skönt att det inte krånglade den här gången! Ska bli intressant att se vad ni tycker och vart ni tar vägen. Ha det fint!

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Ni har inspirerat oss 🙂

 5. […] mer än 10 år har vi pratat om att husbil nog är vår grej. Därför hyrde vi en husbil i somras för att till slut testa. Liksom provbo innan köp. Och vi föll som käglor! Klart vi ska […]

 6. […] för våra planer var att hyra en husbil och provbo i […]

 7. […] mycket tid på att utforska vad vi tror är rätt för oss, vi har ju bara erfarenhet från när vi hyrde i två veckor samt allt vi läst. Här är de viktigaste kriterierna när vi skulle göra vårt första köp av […]

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 17°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.