Resminnen som bevaras med dofter/lukter

Doftminnet är ett väldigt välutvecklat minne hos mig. Jag minns dofter bättre än nästan allt annat. Tyvärr även lukter som inte doftar, utan stinker.

Bryssel är inte staden för känsliga näsor

Det värsta reseminnet jag har vad gäller dofter/lukter är när vi var i Bryssel förra sommaren. Man kan ju tycka att Manneken Pis borde tala sitt tydliga språk, men vi blev väldigt överraskade av den vidriga lukten av urin som låg över hela innerkärnan av staden.

En av de mornar vi spenderade i Bryssel tänkte vi att nu har nattens ihållande regn spolat bort den obehagliga lukten (som satt sig fast i min känsliga näsa), men nejdå, så fort regnet torkat upp övertog lukten city igen.

När vi hängde på racerbanan Spa utanför Bryssel för att kolla på F1, satt folk och rökte precis överallt och hela tiden. Så den lukten hänger också ihop med Bryssel för mig. Röker gör folk överallt, men aldrig varit med om något så intensivt som där.

London däremot – förälskad i både stad och en specifik doft

Vi älskar London och besöker staden så ofta vi kan. T.ex. firade vi nyår där för ett par år sedan. Men senast när vi var där firade vi min 50-års dag och spenderade en hel vecka i staden. Vi bodde på lyxhotellet Soho Hotel som ingår i kedjan Firmdale Hotels (som finns både i London och New York).

Kit Kemp är människan bakom hotellen. En inredare vars design gör mig alldeles varm om hjärtat. Men .. hennes collection av dofter, is to die for! Alltså så fantastisk doft! Minnen. Känslan. Staden.. Mmmm.

När vi åkte hem efter en vecka ständigt duschad, insmord eller handtvättad med RikRak lavendel/eucalyptus doft skulle smärtan bli för stor om jag inte kunde bibehålla det minnet (och doften!) lite längre. Så jag köpte med mig både handtvätt och lotion. De små proverna på rummet åkte ner i väskan sista dagen.

Önskar jag kunde beskriva den ljuvliga doften av dessa produkter, men det går inte. Men om jag berättar att jag inte använder parfym eller lotion särskilt ofta och därmed inte heller går omkring och doftar annat än Anna, men numera nästan jämt luktar RikRak. Och dessutom bloggar jag om det! Då kanske du kan förstå hur förälskad jag är i denna doft!

Idag hittade jag möjligheten att köpa på nätet! Så det kommer jag göra när det jag har tar slut (vilket lär dröja eftersom det är så drygt), för utan den här doften och alla de minnen som RikRak ger mig vill jag inte vara utan.

Detta är ingen annons el. samarbete, jag är bara förälskad och vill dela med mig av det!

Publicerat:

i:

8 svar till ”Resminnen som bevaras med dofter/lukter”

 1. Profilbild för Annica

  Så underbart med såna minnen! Och just London vill jag besöka (är Harry Potter fan så vill gå till de ställena! )

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Ja fantastiskt minne. Då tror jag London kan vara riktigt härligt för dig. Jag älskar ju London för allt annat 🙂

 2. Profilbild för AngelicasVärld

  Men så härligt med doftminnen

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Ja när det doftar och inte luktar illa 🙂

 3. Profilbild för Lina

  Så härligt! Jag vill åka till London, vore så häftigt!!

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Bara gört 🙂

 4. Profilbild för Tess Mabon

  Jag påminns om hur olika vi tar till oss dofter. Min yngsta älskar doften av garage. Han blir liksom lyrisk och ”hög” och alldeles bubblig av det. Medan jag liksom noterar doften men inte påverkas.
  Och så minns jag en middagsföreläsning med Richard Juhlin (champagneexperten) som berättar om son uppväxt och hur hans mamma när de var på promenader eller på väg till skolan eller så, ofta stannade upp för att känna dofter och hur Richard stannade och fick hjälp att utveckla den näsan som nog är en av världens bästa näsor…. ;.)

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Underbart! Jag utvecklade mitt luktsinne när jag slutade röka. Då upptäckte jag en helt ny värld och jag älskar den.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.