augustisemester

Snart dags för min semester, varför jag föredrar augustisemester

Sen semester, augustisemester, jag älskar det och snart är det dags! 10-28/8 är det min tur. Vad är det som styr när jag väljer min tid för semester? 

I morse när Roger gick till jobbet låg jag kvar i sängen och han påminde mig om hur bra jag har det som kan välja när jag kliver upp. Jag kontrade med att han slutar dagens arbete när han går hem. För det är så, det är stor skillnad på att vara anställd eller vara egen företagare. Det passar mig utmärkt att välja själv. Både när jag kliver upp, när jag slutar jobba och när jag ska ha semester.

Varför jag vill ha augustisemester

Det finns några anledningar till att jag väljer sen semester, för augustisemester är verkligen det jag föredrar!

Gillar lugnet på jobbet

I juni månad är det oftast väldigt mycket jobb för mig, många lanseringar och kunderna vill ha en del gjort innan de går på semester. Att då ta semester känns inte optimalt, jag vill verkligen vara där för mina kunder.

I juli är det mycket lugnare. Jag gillar det lugna tempot, att kunna ligga kvar till 8 i sängen om jag vill, att kunna ta lång lunch med vänner som har semester, att ha ett par strödagar ledigt när vädret passar mig o.s.v. Men framför allt är juli en månad då jag får gjort det där jag inte brukar få gjort andra tider på året. I år har det blivit en del produktion för kunder trots allt, men jag har även gjort en egen ny webb till vimlewebb.se.

I augusti är det fortfarande ganska lugnt på jobbet. Men jag har hunnit arbeta bort surdegar och även hunnit med att börja varva ner. De kunder som vill starta upp nya projekt med mig efter sommaren får vänta till september, vilket inte har varit något problem alls hittills.

Augustivädret

I augusti är dagarna kortare, kvällarna börjar tidigare och blir även lite kyligare. Det passar fint med en varm tröja i packningen och man klär oftare på sig än av sig i augusti. Det passar mig fantastiskt bra som inte är så förtjust i medelhavsvärme.

Har sommaren varit varm så är det i augusti varmt i hav och sjöar. Jag älskar att bada och en behaglig temperatur gör det ännu härligare. Har juli varit väldigt regnig kan augusti bli helt fantastiskt vacker med mycket sol och tillsammans med en behagligare temperatur så gillar jag läget skarpt. Och regnar det och är varmt är det ju helt ljuvligt att bada!

Jag är inte känslig för vilket väder jag har på min semester, jag gillar alla väder utom minusgrader och snö. Att det ösregnar hela semestern är så klart inget jag tycker är roligt, men annars är vädret faktiskt inte viktigt alls.

Andra omständigheter

Självklart anpassar jag min semester till när Roger får ledigt, han är ju anställd och kan inte helt bestämma själv. Men augustisemester brukar inte vara så mycket slagsmål om. Dessutom kanske vi har andra omständigheter såsom i år när vi hyrt husbil. När den var ledig – det blev semesterveckorna i år.

Dessutom är det rätt gött att ha mitt kvar när andra kommer tillbaka från sin semester 🙂

Årets augustisemester

I år har vi alltså hyrt en husbil, 11 augusti drar vi iväg på äventyr. Vi har pratat om det i 10 år och nu är det äntligen dags att prova husbilslivet. Att bo på campingplatser varje natt är inte det som lockar, utan friheten att åka och bo var vi vill. Jag lovar att berätta mer om den resan!

14 augusti börjar min bloggserie i Alingsås Tidning ifall du är nyfiken på den.

Vad är det som styr när DU väljer din semestertid? 

Publicerat:

i:

9 svar till ”Snart dags för min semester, varför jag föredrar augustisemester”

 1. Profilbild för Tess Mabon

  Och jag som älskar medelhavsvärme OCH de ljumma baden i augusti. Det blir båda delarna för mig. Både juli och augusti.

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Härligt att du ordnar så du får båda delarna du gillar!

 2. Profilbild för Annica

  Men åh! Husbil/husvagnssemester är något jag också drömmer om. 🙂 ha så kul på semestern!

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Tack! Ser fram emot att testa detta!

 3. Profilbild för Lina

  Härligt du får ju det du gillar!! Och härligt med husbil, håll oss uppdaterade

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Tack, ja äntligen 🙂 Självklart kommer blogginlägg om reflektioner kring husbilslivet

 4. Profilbild för Göran Waldt

  Gillar din idé om senare semester. Vi har valt att ta den ännu senare. Vi åker till Balkan i mitten av september. Med bil. Det blir mest besök i Albanien, om planerna fungerar. Jag ska skriva om det på min blogg, https://bilresaieuropa.se. Den 18:e september åker vi och är hemma tre veckor senare, många upplevelser rikare…

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Låter som en fantastisk resa! Många som besökt/besöker Balkan i år.

   1. Profilbild för Göran Waldt

    Det är vackert på hela Balkan. Vi besökte området första gången 2012, och varit där nästan varje år sedan dess. Mest Kroatien. I år blir det dock 50 mil längre söderut, Albanien. Känner jag kära hustrun och mig rätt, så blir det några dagar i både Kroatien och Slovenien. Jag måste suga i mig lite luft och stämning från dessa områden för att må bra.
    Vi går båda snart i pension, och då blir det längre perioder på plats. Ser redan fram mot dessa dagar…

Vädret

Ourique, PT
22°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.