snabbt och effektivt entreprenörskap

Snabbt & effektivt – det är min bästa resurs som entreprenör

Det finns ett ”lika med”-tecken mellan mig och effektivitet. Det är enkelt för mig att alltid hålla en hög effektivitet, ge snabbt svara på t.ex. mejl och leverera enligt överenskommelse. Det är min bästa resurs som entreprenör!

Jag vet att mina kunder och vänner älskar att de kan lita på det jag säger. Ger jag en deadline så håller jag den. Alltid.

Branschen jag arbetar i har ett rykte att ingen håller tiden och att man aldrig får några svar. Det är lika felaktigt som att alla hantverkare lämnar det stökigt efter sig. Det handlar om individer och företagskulturer.

Mitt entreprenörsskap och min person är effektiv. Det är bara så. Jag älskar det och det är den bästa resurs jag har!

Verktyg för att kunna vara snabb & effektiv

Ja jag erkänner, jag behöver även verktyg för att kunna hålla den höga effektiviteten. Jag använder ett strukturerat projektledarverktyg, en pålitlig & driftsäker dator samt onlinetjänster som t.ex. Dropbox, Asana, Påminnelser och synkroniserad e-post i alla enheter. Men självklart också ett snabbt internet. Jag har bloggat om mina verktyg för effektivitet tidigare.

Men med bara hjälpmedel kommer man inte ända fram. Det krävs även kompetens och rätt egenskaper.

Egenskaper och kompetenser för att vara snabb & effektiv

Projektledarskills

Oavsett hur stort eller litet projektet är måste det drivas fram till avslut. Målet för projektet måste vara tydligt och det är det jag arbetar för. Deadlines måste hållas och leveransen ska minst vara så bra och rätt som kunden förväntar sig, men helst bättre. Att vara så nöjd att jag lutar mig tillbaka finns inte. Man kan alltid göra mer, göra bättre, tweaka lite till och utvecklas tillsammans med kunden. Det driver mig framåt och jag drar med mig kunden på vägen.

Kunskap & erfarenhet

Att veta vad jag håller på med gör att jag kan vara ruskigt effektiv. Att ha tryggheten i lång erfarenhet snabbar också på processerna. Tack vare hög effektivitet finns alltid utrymmet för att lära mer och lära nytt, att fördjupa sig i nya funktioner och tjänster men också att vara flexibel för nya uppdrag och akuta situationer. Att se helheten och kunna erbjuda dig som kund svaren och lösningar som just ditt projekt behöver är mycket viktigt för mig.

Den kunskap jag saknar i olika sammanhang köper jag in och passar samtidigt på att lära mig lite av den personen. Dels för att bli en bättre beställare men framför allt för att jag är nyfiken och jag vet att ju bredare kunskap jag har, desto mer kan jag ge mina kunder. Dessutom är jag ruskigt nyfiken som person. Det underlättar!

Njutande maratonlöpare

När projekt är avslutat och levererat stannar jag upp och njuter en stund, sen kastar jag mig in i nästa projekt och springer vidare. Det kan låta jobbigt, men är man en van maratonlöpare så kan man springa 5 och 10km lopp ofta utan att krokna. Detta är en liknelse, jag kan inte springa ett maraton…

Återhämtningen är viktig och när det är lite lugnare njuter jag av att inte jobba så många timmar. Jag kan utan problem koppla av idéer på nya projekt eller arbetet och bara vara. Befinner mig gärna nersjunken i en verklighetsflykt i en bra bok, reser och utforskar nya platser eller sitter i soffan framför en hel säsong av en TV-serie.

Vad är dina bästa resurser i ditt entreprenörskap?

Bild från Pixabay

Publicerat:

i:

5 svar till ”Snabbt & effektivt – det är min bästa resurs som entreprenör”

 1. Profilbild för Lina

  Härligt att läsa!!

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Tack!

 2. Profilbild för Ingela

  Samma här. Jag är snabb, effektiv och tänker några steg längre än min kund. Det är vad de kan förvänta sig av mig. Att leverera i tid är superviktigt. Kul att läsa om hur du jobbar. Ska kolla in dina verktyg också.

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Roligt att höra att du oxå är snabb! Visst är det en bra egenskap?

   1. Profilbild för Ingela

    Ja, särskilt för en själv. 🙂

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.