vila Nova de miljontes

Hav & vänner i Vila Nova de Milfontes

Vi har förlovningsdag den 13 december så det är ofta en dag vi aktiverar oss på något sätt. Så även i år, då vi hängde i Vila Nova de Milfontes.

Efter en morgon med lite jobb hoppade vi in i bilen och körde till Vila Nova de Milfontes.

Vila Nova de Milfontes

Det är ett fint litet samhälle precis vid Altanten och floden Miras delta. Det tar oss ca 55 minuter att köra dit, om vi undviker de mest krokiga och guppiga vägarna.

Skärmdump från Google Maps

Vi körde rätt ut till fyren, som ligger på udden där det i kartan finns en pin för Praia do Farol (som betyder Fyrens strand). Parkerade och promenerade sedan norrut en liten bit och innan vi klev in i bilen igen tog vi en vända till andra sidan av udden så vi kunde njuta av vyn mot stan, bron och Praia das Furnas, där vi hängde i flera dagar i februari 2019. Längst ner i inlägget hittar du många bilder från omgivningarna.

Lunch med vänner

Åsa och Kjell, @blueboxvan på Instagram, träffade vi för första gången i våras, då de kom förbi vårt hus. De har varit i Sverige över sommaren och nu är de ute på rull igen. Dock är deras bil inte vinterbonad så de hyr lite olika stugor de kallaste månaderna. Just nu är de på Samonatura i Vila Nova de Milfontes.

När vi luftat oss vid havet en stund körde vi till deras stuga som ligger enskilt inne i eukalyptus skogen vid foten av ett berg. Vi hade flera trevliga timmar tillsammans, Kjell visade oss runt på ”ägorna” och sen åt vi en god lunch bestående av svampsoppa (med trattkantareller!) och vitlöksbröd samt efterrätt med saffransostkaka. Dessutom bjöds vi på egengjord björnbärslikör! En riktig festmåltid med fina samtal.

Eftersom vi ville se när Sverige piskade Rumänien i handboll så åkte vi hem vid 16-tiden, vi uppskattar också att vara hemma när mörkret kommer.

Kjell (fotograf), jag, Roger och Åsa – två av oss gör funny face som vanligt 😀
Sand, sten och klippor
Lite växtlighet också
Livligt hav
Vi, på vår 24:e förlovningsdag
Härligt djup i bilderna med iPhone 13 pro
Inga surfvågor med så mycket skum, har vi fått lära oss
Vattnets mejslande av klipporna är häftigt
Ljuvliga klippor utmed Västkusten också. Stor variation på utseendet.
Mannen och havet
En lisa för själen
Andra sidan floden Mira
Miras delta ut i Altlanten
Bron över floden Mira
Strand mot floden och samhället i bakgrunden
Milfontes borg och ytterligare en strand.

Detta är en favoritplats som vi kommer återkomma till igen, igen och igen. Har du varit där?

Publicerat:

i:

,

8 svar till ”Hav & vänner i Vila Nova de Milfontes”

 1. Profilbild för Lena
  Lena

  Vilka vackra bilder och trevliga beskrivningar. Hamnar på platser att besöka ????

  1. Profilbild för Martin
   Martin

   Gomorron, Gomorron!
   Hoppas allt är riktigt toppen med er. Här är meddelande från er kompis i Luz.
   Sitter och äter hotellfrukost och läser era inlägg eftersom det är söndag morgon. Blivit lite av en söndagsrutin att läsa dom då. De e roligt o mysigt.
   Yepp. Vi har varit där och det är en riktigt mysig liten ”stad”, och vackert. Älskar havet. Dessutom Mkt goda fiskar och skaldjur att äta på den lilla restaurangen nere vid flodstranden som jag kommer ihåg det.
   VN Milfontes och den som vi lärde oss att hitta tack vare er, Porto Covo är 2 favoriter längs vår vackra västkust. Även Aljezur området som ligger närmare oss är härliga vandrings & bad områden.
   Det är ett fantastiskt land vi bor i. Älskar att leva i vårt nya land. Det magiskt vackert och fridfullt. Lisa för själen helt enkelt.
   Är i Stockholm as we spak just nu för lite släktbesök men sen susar vi ned till ert Göteborg & västkusten för julfirande.
   Det är besynnerligt och fått mig att funderat lite extra på just känslan när man flyttat söderut. Har verkligen älskat Stockholm när vi bodde här under många år, men nu när vi bor i vårt nya land sedan några år så vill jag bara hem söderut till vårt nuvarande hemland…i princip direkt. Stockholm och Sverige finns där i hjärtat såklart, men i en lite mer undanskymd tillvaro där inne i kammaren.
   Stockholm passar inte riktigt i ens nya livsstil på något sätt. Hhmm. Får fnula lite mer på det där.
   Ha nu en riktigt härlig söndag & julhelg på er. Vi ses när vi förhoppningsvis kunnat ta oss smidigt hem till vårt Luz efter helgerna.
   Önskar en synnerligen God Jul & A Happy New Year.
   até logo

   1. Profilbild för Anna Forsberg

    Bom dia Martin!
    Det är fint här, det är en bra period ni väljer att åka till Sverige då det nu är prognos för regn så långt fram vi kan se. Även om det inte lär bli hällregn här hela tiden så lär det bli mycket innetid. Porto Covo är onekligen en pärla, längesen vi var där får nog bli en sväng snart igen. Och jag förstår precis vad du menar med längtan hem igen, det finns ju en anledning till att vi båda valt att flytta till Portugal 🙂 Vi tar ett snack om det där när kommer hem igen, ser fram emot att hänga med er snart. Önskar er detsamma! Bjos!

    1. Profilbild för MaRtin
     MaRtin

     Ajdå. Vilken tur vi har som slipper regnet därhemma. Vi ska ju till Sveriges absolut säkraste plats när det gäller regnfria dagar och antal maxade soltimmar på vintern så det ska bli väldigt skönt…(HAHa lite ironi från en norrlänning ????????)
     Ciao

     1. Profilbild för Anna Forsberg

      Det kan ju regna på tvären om ni har otur 🙂

  2. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack Lena, hoppas du kommer gilla den platsen på samma sätt som vi.

 2. Profilbild för Åsa

  Ja, där har vi varit!

  Undrar hur det gått för paret med båten nu i dessa tider?

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag ska absolut leta efter paret med båten i sommar!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Mestadels molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
24°C / 12°C
24°C / 11°C
26°C / 9°C
25°C / 8°C
24°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.