I torsdags hämtade jag Vegas nya ägare i Faro och körde hem dem hit för att de i lugn och ro skulle kunna inspektera Vega.

Hela köpet har ju hittills skötts digitalt, med flera telefonsamtal, bilder, videos och mejl. Handpenning betalades när de bestämde sig och nu har de alltså varit här och hämtat henne för nya äventyr både för Vega och de nya ägarna, Helen och Lars.

Vi kom hem från Faro vid 13.30, Roger visade dem Vega samtidigt som jag gick och gjorde en lunch till oss. Det blev nudelsallad med en massa grönt från trädgården. Mer genomgång och inspektion innan vi drack kaffe och skrev kontrakt med Blockets gratistjänst. Helt digitalt och grymt bra måste jag säga. Pengar fördes över och sedan hängde de i plåtisen lite innan vi sågs igen på vår balkong för att fira deras köp.

Rundade av kvällen vid halv tio efter en trevlig stund tillsammans i sommarkvällen (inga mygg!), de gjorde i ordning Vega för natten, fick med sig lite bestick och sånt som de behövde för sin frukost och vi gick och la oss tidigt, jag var trött efter de ca. 30 milen jag kört på förmiddagen.

På morgonen såg jag att de öppnade takluckan och förstod att de var vakna, jag gick ut och arbetade lite i trädgården och sedan plockade jag en tomat som de kunde ha till sina frukostmackor. De kontaktade Trafikverket och försäkringsbolaget för att dubbelkolla att allt som vi gjort kvällen innan blivit korrekt. Sedan rullade de ut från vår tomt och vidare ut mot nya äventyr.

Jag känner ingen sorg eller vemod. Bara glädje faktiskt. Att ha en dyr husbil ståendes här, väntandes på att vi en vacker dag kanske vill ut och åka är inte aktuellt. Dessutom är hon svenskregistrerad och svindyr att importera hit. Så att sälja henne känns helt rätt. Vi hoppas att Helen och Lars kommer gilla husbilslivet med Vega!

På ett eller annat sätt kommer vi börja resa igen. Gärna med tåg!