grus

Pågående projekt

Sedan jag sist berättade om alla pågående projekt så har vi flyttat in i huset och sänkt tempot. Dags för en ny statusrapport!

Den förra statusrapporten gjorde jag 23 maj, och de flesta av de projekten är avslutade. Alla projekt ser du på sidan ”projekt” – det är en dynamisk sida där vi ändrar, lägger till och tar bort projekt.

Projekt inomhus

Som du kan se på listan finns det bara en sak kvar under rubriken ”inomhus” och det är lister runt fönstren som ska täcka isoleringen mellan vägg och karm. Det är beställt av snickaren.

Projekt utomhus

Nu när vi är klara inne så är fokus utomhus. Listan under rubriken ”utomhus” innehåller status klart, pågår, beställt eller har ingen status alls. Det är med andra ord inte påbörjat än.

De projekt som är pågående eller beställda har följande status.

Tvätta och måla västeraltanen

Det är alltså framsidan på huset som vätter mot väster och där har jag tvättat bort löst sittande färg och puts med högtryckstvätten. Det torkar upp och ska sedan målas vitt igen. Det är ett jobb för Roger för jag kladdar för mycket när jag målar…

Högtryckstvättar väggar och tak.

Måla om fönsterluckorna

Av tre skäl så målar vi om fönsterluckorna från det gröna till vitt.

  1. Vitt är snyggare och eftersom vi inte kunde behålla grönt på dörrarna så tar vi bort allt grönt på huset.
  2. Myggen dras inte till vitt.
  3. Det blir inte lika varmt bakom när solen ligger på.

Arbetet görs genom att matta ner lacken med slippapper och sedan spraymåla dem.

Sätta upp tak- & stuprännor

Fernando ska göra detta jobbet och han har beställt materialet, så när det kommer börjar han.

Samla regnvatten

Det vatten som hamnar i hängrännorna ska vi samla i IBC-tankar på baksidan av huset. Sex tankar har vi beställt som vi alltså kan använda till bevattning. Det täcker inte vårt behov av vatten till trädgården under sommaren, men vi tycker det är viktigt att ta tillvara på det regnvatten som kommer.

Bevattningssystem

Jag har bevattning runt citrusträden och fler detaljer till bevattningen som jag skulle kunna montera ihop och använda. Men jag gillar än så länge att vattna manuellt varje kväll. Det gör att jag ser hur växterna mår och jag kan glädjas åt varje förändring som sker i bäddarna. Bevattning kommer vi behöva på sikt, men det är ingen brådska.

Mur vid parkeringen & mer grus

Diket för muren är grävd och Fernando kommer bygga och putsa muren. Vi målar den. Dessutom behövs mer makadam och sedan snyggt grus uppe på hela parkeringen.

Här till höger ska muren vara.

Byta grinden

Vår grind är sönder och omständlig. Vi har beställt en ny och den kommer grannen att montera i september. Vi har sagt att det inte är någon brådska så han har lagt oss längst ner i kön vid ett par tillfällen misstänker jag

Lägga fiberduk och sten i gångar i köksträdgården

Har funderat på om jag ska använda flis eller sten på gångarna i köksträdgården mellan alla upphöjda bäddar. Och kanske det blir en härlig blandning, några gånger i sten och några i flis. Men vi har sten över från dräneringsarbetet och även fiberduk. Så jag har börjat att göra gångar med sten och det blir väldigt fint. Se översta bilden.

Göra om plattan runt huset

Vi har en betongplatta runt huset och den är sprucken på väldigt många ställen. Den är alldeles för tunn. Så vi har bett Fernando att göra om den. Sen ska den stensättas på något sätt.

Fixa muren på norra altanen

Muren runt hela norra altanen är halvfärdig, dessutom blev den väldigt låg där brödugnen stod. Roger har byggt upp muren igen men hela muren behöver kärlek i form av puts och målarfärg.

Ordna förvaring av cyklar & trädgårdsverktyg

Detta är påbörjat på det viset att vi diskuterar fram och tillbaka om vad som är bästa lösningen. Antingen bygger vi ut det lilla servicehuset och gör det längre så cyklar och annat får plats där (på norra altanen). Eller så delar vi av hönshuset och renoverar upp till ett förråd. Beslut är inte taget, men projektet är påbörjat i våra dialoger och planering.

Antingen större uthus på gaveln eller sanera hönshuset till höger?

Göra layout för trädgården

Var ska uteduschen vara? Blåbären? Och pingisbordet? Hur ska trädgården layoutas? Jag har haft kontakt med två stycken trädgårdsdesigners, varav en varit här och inspekterat. Men ännu har vi inte kommit till skott och beställt arbetet av någon. Lite för många lösa trådar än så länge.

Ja det är de pågående projektens status. Sen finns ju en hel radda med projekt vi inte påbörjat också. Du ser hela listan här!

Publicerat:

i:

,

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.