Varför går renoveringen så fort?

Vi har kört full fart med renoveringen sedan vi fick nycklarna. Nu är tempot lugnare.

Att ha en bra balans mellan arbete och fritid är otroligt viktigt för oss, har bloggat om det många gånger, hur vår frihet är det viktigaste i vårt liv. Vi är dock väldigt passionerade personer som går all-in när vi brinner för något. Och den här renoveringen är ett tydligt exempel på det.

Att vi ville få huset beboligt fort var en drivkraft till att allt gått så fort. Att vi har hantverkare som varit ruskigt effektiva har verkligen hjälpt.

Fem drivkrafter

Trots stenhårt arbete under några månader, där vi tydligt sett ljuset i tunneln hela tiden har vi faktiskt främst haft roligt. Vi har fått många reaktioner på att det går så fort och här är förklaringen till det.

 1. vi gör inget halvdant
 2. prokrastinering existerar inte i vår värld
 3. drivs av förändringar (förändringsberoende)
 4. ville flytta in & skapa ett hem
 5. det är roligt att renovera

I samband med att vi ätit frukost, lunch, fika och middag så har vi tagit långa pauser. Vi har varvat fysiskt hårt arbete med lättare arbete, när vi kunnat välja. Visst har vi varit ömma i våra muskler och ögonen har varit fulla av grus emellanåt. Men vi har verkligen mestadels haft roligt i allt arbete, musiken har skvalat och vi har glatt oss enormt åt varje liten förändring vi gjort.

Att göra huset fräscht och sätta vår prägel har gett oss tillfredsställelse varje dag.

Det är fem månader sedan vi fick nyckeln och vi har sovit i huset sedan den sista maj, alltså i drygt 5 veckor. Nu när vi bor i huset är tempot mycket lugnare. Otroligt mycket lugnare!

Men vi drivs fortfarande av de 5 punkterna ovan, så även om tempot är lugnare så har vi massor kvar vi vill göra. Och vi gör bara det vi vill. Inga måsten någonstans.

Så tack för all omtanke många av er visat, men vi lovar att vi tar hand om oss och njuter varje dag. Häromdagen såg vi till och med havet en stund 🙂 Bilden är från Albufeira, vi var på bygghandeln men sen åkte ner till havet för att andas lite.

Publicerat:

i:

2 svar till ”Varför går renoveringen så fort?”

 1. Profilbild för Svend Östergaard
  Svend Östergaard

  Intressant att läsa om er nybyggare! Ramlade in av en tillfällighet från FB.
  Själv bor jag i husbil i Albufeira så länge. Även sonen bor här i sin husbil.
  Eftersom han fortfarande behöver tjäna in sitt uppehälle, så day trader han och jobbar med IT support till andra husbilsåkare.
  Själv är man ju ”passionär” som upptäck att svensk pension ger avsevärd högre köpkraft här i Portugal än ”hemma” i Sverige.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Härligt att ni också bor i detta härliga land! Vi bodde oxå i husbil i tre år när vi reste och samtidig letade vilket land och plats vi ville bosätta oss på.

Vädret

Ourique, PT
24°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.