ursands camping

Helgmys med gäst i dinetten och ”operation”

Varje sommar gör jag och Alice, vår guddotter, en sommaraktivitet tillsammans. Har pågått sedan hon var typ 2 år, så det var väl 9:e eller 10 gången nu i helgen.

I år hängde Roger med också då det naturligt blev så då vi skulle åka iväg med vårt hem 🙂 Det fick nämligen bli campingliv i år.

Planen var en helg på en camping som hade en del aktiviteter och inte låg för långt bort då vi inte skulle komma iväg förrän på eftermiddagen på fredagen. Jag letade länge, för Alice hade en önskan om en klättervägg. Det hittade jag inte så det blev till slut Ursands Camping i Vänersborg, den som Bert Karlsson äger. Där fanns vattenrutschkanor, minizoo (som inte är sååå intressant för en bondtös), strand, hinderbana, spelrum och studsmatta till exempel. Trots en fullbokad camping kändes det inte så, fanns gott om space i poolen och aldrig några köer till toaletterna.

Dessutom har de väldigt bra wi-fi vilket var en förutsättning då vi självklart skulle se fotbollen på lördagen! Med vårt solskydd flaggade vi rejält för alla som passerade vår bil. Läs mer om campingen om du vill på kartan.

Heja sverige

Bädda upp dinetten

Att bädda upp dinetten (matplatsen) till en sovplats hade vi inte gjort förut. Det blev premiär i fredags och det blev inte bra alls. Alice är inte så lång så det funkade, men det var inte rätt. Efter att ha fått lite vägledning i Frankias facebookgrupp så gjorde vi om och gjorde rätt på lördagen. Sittdynorna skulle flyttas ut i mitten och läggas på skenorna och sedan skulle ryggkuddarna läggas runt om. Då blev det mycket skönare tyckte Alice som sov som en stock! Det blir liksom inte en säng – det blir en plats att sova på en natt eller två.

bädda dinetten

Automatiskt kassett-tömning

Vi fick chansen att prova på CamperClean, en automat där vi stoppar in toakassetten, betalar 20,- och sedan sköter maskinen resten. Ut kommer en tom och ren toakassett färdigladdad med kemikalier. Inga lukter och inget slabbande. Grymt bra!

tömt toatanken

Lyxigt häng

Vi har spelat Carcassone, badat, promenerat lite, ätit glass.. och bara varit. Vi har lagat mat, vilket faktiskt är ganska roligt när Alice är med, för hon älskar mat och även vår amatörmässiga mat går hem hos henne. Jag fick även tvättat ett par maskiner tvätt!

Vi har skrattat – särskilt på lördagskvällen när jag fick ett sånt där skrattbryt där det inte går att sluta. Underbart – tjänade nog 3 år till på min livslängd där.

Ja en riktig bra helg med andra ord. Och det tyckte Alice med, för det sa hon och det gör mig glad att hon tycker om att hänga med oss och att hon även säger det.

Borttagning av cancer

Idag var jag på hudkliniken. De skrapade bort de ytliga cancercellerna och brände sedan hela ytan. Jag har numera en brännskada istället. Den ska få omvårdnad genom stödstrumpor och högt placerade ben och ett och annat havsbad (vilket är läkande sa de). Nytt omslag ibland. Inget återbesök så länge läkningsprocessen går som den ska.

Så som det ser ut nu kan vi åka söderut om ett par månader, i början/mitten av september!

/Anna

Publicerat:

i:

16 svar till ”Helgmys med gäst i dinetten och ”operation””

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Skönt att du fått det gjort nu och läkningen hoppas vi går bra! Låter skönt att du får bada i havet. Kul att Alice gillar att hänga med er. Visst är det kul med sällskapsspel

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja så tacksam för proffsig hjälp! Och havet kommer jag garanterat att bada i, fast det är ju där det är svårt att få ställplats.. Ja vi är sålda på Carcassone!

 2. Profilbild för ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

  Åh Ursand där var vi förra året! Förälskade mig totalt i den campingen :D. Vi hade husvagnen precis bredvid ”bondgården” ungefär :D. Jag trivdes som fågeln på land där på campingen, och vi åkte även in och shoppade lite på små söta butiker i Vänersborg 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi gillar små campingar eller ställplatser, men vi har å andra sidan inga barn så har ju lite andra preferenser än du 🙂 Vänersborg hann vi inte med, så den stan kan vi utforska en annan helg!

 3. Profilbild för ReiseLinda

  Låter som en härlig helg! Och vad bra att få fixar såret så snabbt! Hoppas det läker fort och att ni kommer i väg enligt plan!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja planen håller, jippi!!

 4. Profilbild för Linnea – Lanclin.com
  Linnea – Lanclin.com

  Låter som ni hade det finfint! 🙂 En sån där latrindiskmaskin hade jag velat testa, det verkar smidigt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det finns på flera ställen, se här: https://www.camperclean.se

 5. Profilbild för Elisa

  Vad härligt att ha en sån tradition tillsammans. 🙂 Kul sak när hon blir äldre att minnas tillbaka på.

  Vad trist med cancerceller men skönt att de är borttagna. Hoppas läkningen går som den ska! 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja, det är roligt att kunna ge henne det, men också roligt för oss att uppleva nu själva!

 6. Profilbild för Lnda

  Vänersborg är mysigt, jag är själv från Vara och det är inte mysigt. Grattis till lyckad cancerborttagnng. De fick frysa bort cellförändringar på mig en gång.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Men Vara är väl fint? Ja, vi är många som drabbas av cancer i olika varianter. Skönt att du fick bort din!

 7. Profilbild för Malin Lundskog

  Skönt med brännskada ändå …

  Så jäkla smart alltså: dinette!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hellre brännskada än cancer så klart 🙂 Ja Dinette är smart, fast som sagt, ingen bra säng för flera nätter.

 8. Profilbild för Deciree

  Hej på er. Kul att du kikade in hos mej, gör samma sak nu hos dej 🙂 Lägger till er hos mej/oss om det är ok. Hörde om din operation och jag sa till Anette att hon skulle hälsa från oss till dej. Skönt att ha det där gjort nu och kunna se framåt. Härligt liv ni lever också 🙂 Kram från oss

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag har kikat in hos dig under en längre period, men inte fått igenom kommentarerna – varit samma hos många andra med blogspot, men de verkar ha löst det problemet.. eller så är det för att jag använder datorn nu istället för paddan. Jag fick er hälsning, tack!

Vädret

Ourique, PT
14°
Fair
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.