Varje sommar gör jag och Alice, vår guddotter, en sommaraktivitet tillsammans. Har pågått sedan hon var typ 2 år, så det var väl 9:e eller 10 gången nu i helgen.

I år hängde Roger med också då det naturligt blev så då vi skulle åka iväg med vårt hem 🙂 Det fick nämligen bli campingliv i år.

Planen var en helg på en camping som hade en del aktiviteter och inte låg för långt bort då vi inte skulle komma iväg förrän på eftermiddagen på fredagen. Jag letade länge, för Alice hade en önskan om en klättervägg. Det hittade jag inte så det blev till slut Ursands Camping i Vänersborg, den som Bert Karlsson äger. Där fanns vattenrutschkanor, minizoo (som inte är sååå intressant för en bondtös), strand, hinderbana, spelrum och studsmatta till exempel. Trots en fullbokad camping kändes det inte så, fanns gott om space i poolen och aldrig några köer till toaletterna.

Dessutom har de väldigt bra wi-fi vilket var en förutsättning då vi självklart skulle se fotbollen på lördagen! Med vårt solskydd flaggade vi rejält för alla som passerade vår bil. Läs mer om campingen om du vill på kartan.

Heja sverige

Bädda upp dinetten

Att bädda upp dinetten (matplatsen) till en sovplats hade vi inte gjort förut. Det blev premiär i fredags och det blev inte bra alls. Alice är inte så lång så det funkade, men det var inte rätt. Efter att ha fått lite vägledning i Frankias facebookgrupp så gjorde vi om och gjorde rätt på lördagen. Sittdynorna skulle flyttas ut i mitten och läggas på skenorna och sedan skulle ryggkuddarna läggas runt om. Då blev det mycket skönare tyckte Alice som sov som en stock! Det blir liksom inte en säng – det blir en plats att sova på en natt eller två.

bädda dinetten

Automatiskt kassett-tömning

Vi fick chansen att prova på CamperClean, en automat där vi stoppar in toakassetten, betalar 20,- och sedan sköter maskinen resten. Ut kommer en tom och ren toakassett färdigladdad med kemikalier. Inga lukter och inget slabbande. Grymt bra!

tömt toatanken

Lyxigt häng

Vi har spelat Carcassone, badat, promenerat lite, ätit glass.. och bara varit. Vi har lagat mat, vilket faktiskt är ganska roligt när Alice är med, för hon älskar mat och även vår amatörmässiga mat går hem hos henne. Jag fick även tvättat ett par maskiner tvätt!

Vi har skrattat – särskilt på lördagskvällen när jag fick ett sånt där skrattbryt där det inte går att sluta. Underbart – tjänade nog 3 år till på min livslängd där.

Ja en riktig bra helg med andra ord. Och det tyckte Alice med, för det sa hon och det gör mig glad att hon tycker om att hänga med oss och att hon även säger det.

Borttagning av cancer

Idag var jag på hudkliniken. De skrapade bort de ytliga cancercellerna och brände sedan hela ytan. Jag har numera en brännskada istället. Den ska få omvårdnad genom stödstrumpor och högt placerade ben och ett och annat havsbad (vilket är läkande sa de). Nytt omslag ibland. Inget återbesök så länge läkningsprocessen går som den ska.

Så som det ser ut nu kan vi åka söderut om ett par månader, i början/mitten av september!

/Anna