madison-square-center-new-york

Henke i kassen i New York Rangers

Dag fyra på vår resa till New York påsken 2015

Äntligen en riktigt skön natt med ihållande sömn!

Tänkte inta frukosten på Hu Kitchen (ekologiska fiket vi var på häromdagen) men de öppnade inte förrän kl. 11 idag märkte vi när vi kom fram. Så vi tog in på fiket bredvid istället och festade loss på vetegräsjuice och smoothie till frukost!

nyttig-frukost-new-york
Smarrig frukost med mycket grönt

Shopping

Det var ruskigt kallt idag, iskalla vindar och inte många grader på termometern. Så vi tog taxi från fiket på 5th Avenue till Century 21 som är en stor butik som alla pratar om att man måste shoppa på. Fast det var en stor besvikelse faktiskt. Det var inte mycket att ha. Vi hittade bara en ny ryggsäck till Roger och ett par träningsbyxor till mig. Nu har vi ju inte tänkt lägga så mycket tid på att shoppa, men eftersom det var så himla kallt idag så var det inte så skönt att vara utomhus. Därför blev det efter lunchen, som var alldaglig och åts på en irländsk och amerikansk pub intill Century 21, en taxitur till Burlington Coat Factory.

Men det var ännu sämre än Century 21. Man kan ungefär jämföra Century 21 med Ullared, fast det är mycket mindre och Burlington med en loppmarknad typ. Mycket konstiga kläder och ingen ordning och allmänt bara en trist affär.

När vi kom ut därifrån så promenerade vi ner till Hu Kitchen och tog en glutenfri och bättre variant av eftermiddagsfika.

hu-kitchen-new-york
Gillar verkligen logotypen för Hu Kitchen

GAT har vi också besökt och inte hittade vi något vi gillade där heller. Vi är inte så bra på att shoppa, eller om man vill så kan man säga att vi inte tycker det är särskilt roligt egentligen. Vi tröttnar båda fort på en butik och dess utbud.

Roger gick tillbaka till Sketchers och köpte en huvtröja till, han köpte en där häromdagen och gillar den så mycket att han ville ha en till, fast i annan färg.

En sväng på Macys gav inte mer innehåll i påsen som vi burit sedan Century 21. Tomma resväskor på vägen hem från new York, hur många upplever det?

Resans höjdpunkt – hockey med Henke i New York

Kvällen avslutades på Madison Square Garden, där New York Rangers tog emot New Jersey Devils – ett derby som verkade vara fullsatt. Vilken mäktig arena! Fantastiskt roligt att Henke blir så hyllad här. Han är skitduktig så det är inte konstigt, men jag blir rörd över hans framgångar och att han får glädjas så mycket med publiken är häftigt!

Folket på läktarna är så klart hängivna sitt lag, men det snackas väldigt mycket under matchen om allt annat möjligt. Man springer ut och köper mer öl och drinkar! Det säljs nämligen sprit på arenan också. Helt galet tycker jag! Däremot var det endast svenskar jag såg som var fulla…

henke-lundqvist-new-york-rangers
Mycket bilder på Henke i jumbotronen

Skillnader mellan NHL och SHL

Endast vid två olika tillfällen märkte jag att publiken tände till och det var när Rangers gjorde mål, vilket de gjorde 6 gånger ikväll samt när det var tendens till slagsmål. Annars var de helt tysta typ. Ibland skreks deras ramsa ” Lets go Rangers” men de har ingen hejaklack med trummor el. dylikt. Inte heller var deras entré på isen något märkvärdigt. Tycker spelet var fantastiskt kul att se, de spelade och passade pucken jättemycket. Efter ett skott på sin egen målvakt så handlade det inte om att få pucken ur zon bara utan man spelade pucken mot motståndarens mål. Mycket mer intressant att följa än den hockey som spelas hemma för det mesta.

Dessvärre fick inte Henke behålla nollan, utan tvingades släppa in ett mål. Men han blev hyllad med stående ovationer direkt efter att han släppte in det målet ändå. Fint!

Det här vill jag verkligen uppleva igen! En grym kväll!

Läs gärna också övriga inlägg om New York:
New York – avresedagen
3 mil till fots första dagen i New York
Rockefeller center bäst idag
Lyxfrukost & lyxiga biofåtöljer
Dags att lämna the Big Apple

Publicerat:

i:

3 svar till ”Henke i kassen i New York Rangers”

  1. […] Läs gärna också övriga inlägg om New York: 3 mil till fots första dagen i New York Rockefeller Center bäst idag Henke i kassen i New York Rangers […]

  2. […] Läs gärna också övriga inlägg om New York: New York – avresedagen Rockefeller Center bäst idag Henke i kassen i New York Rangers […]

  3. […] övriga inlägg om New York: New York – avresedagen 3 mil till fots första dagen i New York Henke i kassen i New York Rangers Lyxfrukost och lyxiga […]

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 16°C
24°C / 13°C
21°C / 13°C
25°C / 12°C
30°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.