utsikt-new-york-rockefeller-center

Rockefeller Center bäst idag!

Dag tre på vår resa till New York påsken 2015

Öm i hela kroppen efter gårdagens 38 000 steg vaknade jag väldigt tidigt. Roger sov gott bredvid mig men jag kunde inte somna om.

Det är så viktigt med bra wi-fi på de hotell vi bor och här finns det gratis, men det är inte det snabbaste. Fast det duger.

Idag kom min resväska! Men inte Rogers. Den letar de fortfarande efter.

En ny diner testade vi idag till frukost. Roger beställde amerikanska pannkakor, för första och sista gången – han tyckte inte det var en höjdare, fast ätbart. Jag beställde grekisk yoghurt med färsk frukt och granola. Riktigt gott!

Rockefeller Center – Top of the Rock

Den här dagen gick vi norröver istället. Första anhalten var Rockefeller Center och utkiksplatsen ”Top of the Rock”. Mäktig utsikt över Central Park och så klart hela Manhattan. Fotograferade en hel del, gjorde nya omslagsbilder och avatarer med fin bakgrund.

Central Station

Efter en fika på Ben & Jerry gick vi till Central Station – en mäktig byggnad, självklart en hel del fotande igen. Besökte Applebutiken där men siktade istället in oss på att gå norröver på 5:e avenyn för att komma till den fräcka glaskupolen längst upp som är ingången till den välomtalade Applebutiken. Den var jättefräck och Roger kollade självklart in konstruktionen av glas 😀

apple-butik-femte-avenyn-new-york

Italiensk grymt bra restaurang

Fötterna och ryggen ömmade ganska rejält så vi behövde sätta oss ner, passade då på att äta lunch oxå. Restaurangen Antica Bottega del vino såg lockande ut, den ligger intill Applebutiken på 59th Street. Det var rätt beslut – vilken fantastisk god mat! Vilken service och de kunde verkligen välja ut ett gott vin åt oss. Hittills den godaste maten. De har även en rekommendation i 2009 års version av Michelin Guiden.

Tycker att alla är fantastiskt trevliga överallt, Mycket god service har vi mött på också. Bortsett från Ben & Jerry butiken och Burger King utanför Macys häromdagen.

Nya sportskor på Ascics och Sketchers

Det regnade så valde att skjuta på besöket på Central Park, gick på gatan utmed södra delen tills vi kom fram till Columbo Cirquit. Där tog vi Broadway (surprice!) ner genom Time Square och sedan vidare mot Ascics på 33rd Street och köpte oss ett gäng skor. Jag köpte ett par lätta löparskor och ett par att ha på gymmet. Samt ett par sockar. Roger köpte också ett par nya skor där.

sportskor-new-york

Middag skulle ätas på Outback på 23rd street, rekommendation av en vän, men först gick vi till Sketchers och shoppade fler skor! Jag slängde mina gamla skor (som jag haft hela tiden här och planerat att slänga dem) och så gick vi sen till Outback för att äta ”blooming onion” och Roger skulle njuta av sitt kött! Den friterade löken var jättegod och stor, hade räckt med den som middag för oss båda egentligen. Valde löksoppa som huvudrätt, men tyckte inte den var god. Rogers kött var tydligen väldigt gott!

blooming-union-outback-new-york

Att äta middag så sent, 21-tiden funkar inte för mig här. Troligen beror det på att det är mitt i natten i min kropp och att vi åt en ganska bastant lunch. Promenad hem blev det fast vi tänkt testa de gula taxibilarna, men Roger var så mätts å han behövde promenera lite till.

25 000 steg blev det ”bara” idag

Läs gärna också övriga inlägg om New York:
New York – avresedagen
3 mil till fots första dagen i New York
Henke i kassen i New York Rangers
Lyxfrukost och lyxiga biofåtöljer
Dags att lämna the Big Apple

Publicerat:

i:

4 svar till ”Rockefeller Center bäst idag!”

  1. […] Läs gärna också övriga inlägg om New York: 3 mil till fots första dagen i New York Rockefeller Center bäst idag […]

  2. […] Läs gärna också övriga inlägg om New York: New York – avresedagen Rockefeller Center bäst idag […]

  3. […] övriga inlägg om New York: New York – avresedagen 3 mil till fots första dagen i New York Rockefeller center bäst idag Henke i kassen i New York Rangers Dags att lämna the Big […]

  4. […] övriga inlägg om New York: New York – avresedagen 3 mil till fots första dagen i New York Rockefeller center bäst idag Henke i kassen i New York Rangers Lyxfrukost och lyxiga […]

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
33°C / 15°C
36°C / 17°C
38°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.