solar antigo luxery coimbra

Hotell Solar Antigo Luxery i Coimbra

Vi bodde en natt på Solar Antigo Luxery när vi var i Coimbra, och visst ser det lyxigt ut men nej, vi bor inte här igen.

Jag lockades av läget och av inredningen, inte särskilt dyrt heller för att vara mitt i ”smeten”. Tycker det är kul att bo på hotell som har en egen stil. Och det har verkligen Solar Antigo. Men det finns så klart andra viktiga saker som påverkar om boendet var som en förväntat sig. Och när en lägger in ordet Luxery i hotellnamnet så sätter det så klart ribban på förväntningarna högt!

Hotellet bestod av flera townhouse på en liten gata nära universitetet. Gatan leder ner mot den populära ”Rua de Sofia” där det finns en hel del universitetsbyggnader och torget ”Largo da Praça 8 de maio”. Det kör bilar (helt galet fort på den smala gatan) och om en tar ett steg utanför hotellrummet kan en bli överkörd, då det inte heller finns någon trottoar utanför dörren.

Receptionen

Sova

Sängen står alltså bokstavligt talat 2 meter från gatan. Allt som händer utanför åker direkt in i öronen, ofiltrerat. Det påverkade sömnen rejält. Sängen var lite hård, men helt okej för en natt. Kuddar, täcken och lakan var vad en förväntar sig på ett hotell, inget särskilt där.

Rummet, nr 25

Wow, vid första anblicken så är det så fint. Fräck design med allt guld. Till och med TV:n är inramad för att hålla designen i rummet. Taket är så underbart med teglet i runt mönster. Men, det var väldigt mycket plast överallt. Till och med kuddar och fotskyddet på sängen var i plast (galon). Guldfärgat i och för sig.

solar-antigo-luxery-coimbra
Första intrycket av rummet
solar-antigo-luxery-coimbra
Sänggavlen är kunglig
solar-antigo-luxery-coimbra
TV:n och dörr till förvaringsrum
Inne i förvaringsrummet. Inte så kul ordnat.. hade kunnat göras annorlunda.
Rent och fint, men det fanns ingenstans att ha necessären.
Fint badrum, med bra tryck i duschen

Vi hade en bra AC i rummet så kunde hålla en vettig temperatur hela natten. Det var också väldigt rent. Ganska rymlig känsla, trots att det var så lågt i tak, och vi slog i huvudet i takbjälkarna. Det gick inte att sitta vid bordet där det var placerat så fick flytta ut det på golvet mellan sängen och poolen.

Men den där jacuzzin som jag slog på stort med för att överraska Roger var helt meningslös. Den är för liten för att ligga i och alldeles för grund att sitta i, så när vi hade så mycket vatten vi kunde (utan att det skulle skvätta ut på trägolvet) i så gick det bara upp till midjan. Att ha en pool i sovrummet på det där viset gör ju att fukten stannar kvar hela natten. Inte så himla smart.

solar-antigo-luxery-coimbra
Snyggt med mosaiken runt poolen. Men placerad på ett trägolv..?

Frukost & restaurang

Finns ingen restaurang på hotellet, men flera restauranger i närheten, den närmsta typ 3 hus bort.

Frukosten serverades i en fin pick-nick korg. En rolig och mysig idé. Men vilket svinn! Jag föreslog att de skulle ha en lista där en kunde kryssa i förbestämda alternativ istället för att de skulle göra äggröra och varm mjölk till alla, oavsett om en ville ha det eller inte. Så mycket i den korgen som slängdes. Jag fick glutenfritt bröd som var ljummet, men inte en endaste grönsak fanns med i korgen. Alldeles för mycket plast som används i en sån här lösning, här skulle de behöva tänka ett par varv extra för att göra detta till en lyxig upplevelse istället för irriterande. Tycker en kan få lov att förvänta sig hållbarhetstänkande på hotellen numera.. eller?

solar-antigo-luxery-coimbra
Frukost serveras i korg

Läge & parkering

Läget är utmärkt i utkanten av gamla stan. Det finns parkeringar utmed en gata i närheten och det kostade oss €7 för kl. 15.00-10.00 (natten är gratis). Men det var fullt med bilar så vi hade riktig tur som fick en parkering där. Att utgå från hotellet när en ska utforska stan gåendes är toppen.

Längre ner på den här gatan parkerade vi.

Service

Fantastiskt trevlig och tillmötesgående personal! Fick hjälp att beställa middag som levererades till vårt rum med Uber Eat, det var lyxigt att få maten levererad när vi var trötta i våra ben efter en flera timmars promenad upp och ner.

Det är kul att ha provat på det här hotellet men känslan av lyx försvann med detaljerna som inte var bra. Frukosten är en sak som är väldigt viktig, där det dessutom är ganska enkelt att tillföra detaljer som ger det lilla extra.

Och den plastiga känslan, meningslösa jacuzzin och oljudet från gatan förtog upplevelsen av hotellet, även om jag njöt av den lyxiga känslan i inredningen.

Andra inlägg från Coimbra:

Publicerat:

i:

22 svar till ”Hotell Solar Antigo Luxery i Coimbra”

 1. Profilbild för Anette

  Ett fantastiskt vackert, åtminstone så här på bild, hotellrum.
  Trist att den lyxiga känslan inte infann sig, ett boende måste ju vara praktiskt.
  Konstigt att de inte tänkt till ordentligt och man kan väl hoppas att de lyssnat på dina åsikter gällande frukosten.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var väldigt vackert och unikt, men ja trist att de inte tänkt hela vägen.

 2. Profilbild för Jossu

  Jag tänkte direkt ”wow” när jag såg första bilden. Älskar mixen av det traditionella och det mer moderna och lyxiga. Men när jag kom till ”Sova” inser jag att det inte är ett hotell för mig. Det värsta jag vet är när man försöker sova och rummet verkar vara helt oisolerat så varenda ljud hörs.
  Och jacuzzi på trägolv verkar ju inte klokt. Det är ju en plats man vill slappna av i, inte sitta på helspänn med vatten upp till midjan orolig för att vattnet ska skvätta ut.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nej, det var dessvärre flera saker som sänkte upplevelsen. Men så är det, nu vet vi det 🙂

 3. Profilbild för Ingrid

  Vilket tjusigt hotell rent interiörmässigt, sen är det ju inte så trevligt att försöka sova i den fina sängen om man störs av trafiken.
  Ha en fin helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, otroligt läckert rum. På bild i alla fall 🙂

 4. Profilbild för Micke

  Lite falsk marknadsföring kan man ju kalla det tycker jag, om så mycket inte blir som förväntat så är det ju något fel.
  Sömnen vill man ju gärna ha ostörd, absolut.

  Ha nu en fin helg.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, precis. Svårt ibland att få både centralt läge och ostörd sömn, men detta var extremt 🙂

 5. Profilbild för Äventyret framtiden

  Det ser väldigt trevligt och ombonat lyxigt ut men jag förstår mycket bra om plastkänslan var för stor, om trafiken störde er nattetid och jacuzzin var för liten att det inte gav er rätt känsla för stället. Du gav väl en utvärdering så de vet vad de kan bättra på? Äkta korgar, äkta material, (inte äkta plast då förstås), gör så stor skillnad. Hållbarhet är ett måste i dagens läge på hotellen. Jag vet att man har olika syn på hållbarhet från land till land men just därför är det viktigt med utvärderingar, kreativ kritik.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag gav dem feedback på frukosten i alla fall, men möttes inte av ”åh tack för din feedback” utan snarare.. ”det blir krångligt för oss” så kände inte det finns mottaglighet för att dela med mig av fler åsikter.

 6. Profilbild för Hanneles bokparadis

  vi sover ju bara, så det behövs inte så lyxigt…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nej, det behövs inte. Men det är kul, jag har en speciell relation till hotell.

 7. Profilbild för Carita

  Åååh så fint, med frukosten och allt annat, lite sån där överdådig lyx till lagom pris vill man ha ibland.
  Men för hård säng, och oljud om natten… hmm, nää, det vill man ju inte så gärna ha 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Synd att inte helheten stämde tycker jag. Så de behöver byta namn 🙂

 8. Profilbild för Ditte

  Kul koncept! Och verkligen en spännande inredning. Men som du beskriver det hela så håller det inte. Märkligt med en jacuzzi på ett trägolv och som är så liten. Ofta är det ju se mindre detaljerna och helheten som gör ett hotellbesök till det där extra.
  Hade helt klart stör mig på att det inte var tyst. Ber sedan många år alltid om ett ”tyst” rum på ett hotell och med helst en vacker utsikt. (Inte alltid möjligt)
  Hållbarhet är viktigt tycker jag också och plast kan en undvara.
  Kanske kan er utvärdering ge hotelllet en knuff i rätt riktning.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja exakt, det är de små detaljerna som gör det extra. Ska nog vara nogare med att hitta ett tyst hotell. Svårt att hitta kanske om en vill vara mitt i smeten i och för sig. Men detta var extremt störande. De var inte särskilt mottagliga för feedback dessvärre.

 9. Profilbild för Kraka

  Tråkigt att ett så vackert rum visar sig vara i det närmaste värdelöst. För det var ju många detaljer som inte fungerade. Men fint att se på…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja fint att se på 🙂 Men föll ganska platt.

 10. Profilbild för BP

  Det var nog det ballaste hotellrummet jag sett – någonsin. Synd att funktionen inte slog designen. Speciellt ljudnivån hade jag nog också reagerat på. Är man van vid total tystnad under vardagen hemma, går det liksom inte att anpassa sig till oljud under en hotellvistelse.
  Frukosten var ett dåligt skämt. Å det där med plast – ja, vad ska man säga. Vissa länder ligger liksom förre andra om man säger så.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Fräckt eller hur, det var därför jag bokade det. Att bo mitt i en stad brukar innebär ljud, men inte på det här sättet. Här i Portugal är det förbjudet att tillverka engångssaker i plast (bestick, sugrör etc) numera iaf, men här har de använt det i alla andra sammanhang..

 11. Profilbild för Cathinka

  Det ser ju mysigt ut, synd att ni blev besvikna. Gillar själv inte när namnet innehåller någon form av lyx, tycker det är min sak som gäst att avgöra.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det har du absolut rätt i, det är vi som gäster som ska avgöra. Och jag avgör att det här inte alls var lyxigt 🙂

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
38°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.