Hud/Skin (286 av 365)

För er som är känsliga vill jag be om ursäkt för att jag visar en sån här bild. Men faktum är, att om man äter gris så tycker jag man bör veta att det är såna här sår som görs på kultingar som är 2-3 dgr gamla UTAN bedövning el. narkos, när man kastrerar dem för att slippa eventuell galtsmak!  Det är vi som är konsumenter som inte kan låta det ske under bedövning eftersom vi inte är beredda att betala för det. Tänk på det när ni handlar nästa gång.

Detta är resultatet i huden efter att en av pungkulorna tagits bort, han har alltså två såna här sår. Torsten fick lugnande och narkos i samma injektion, sedan fick han även lokalbedövning där snittet lades, då han var lite svår att få ner i riktigt djup narkos.

Utöver detta fick han även sina betar borttagna.

All of our pigs are for company, but  I use the oppurtunity to inform you about the meat we buy in the store here in Sweden. Because, the pigs that end up on the plate get their castration without any painkilling methods and I think that is really horrible. The reason is that there is a possibility that it will effect the taste and we customer are not willing to pay for the cost of removing the tusks with anesthesia…. 🙁

286_hud

Publicerat:

i:

8 svar till ”Hud/Skin (286 av 365)”

 1. Profilbild för Ulrica

  Här ska vi härdas… 🙂 Läskig bild men helt ok. Och det var viktig info du kom med – det hade jag nämligen ingen aning om.

 2. Profilbild för annette

  Klarar detta mkt bra, i väldigt unga år innan jag läste vidare till det jag jobbar med idag jobbade jag som charkuterist och gick kurser på ett slakteri bl.a, så jag har varit med om det mesta, tyvärr också fått se dessa små kultingar bli kastrerade utan bedövning när jag som barn om somrarna var på en bondgård.

  Tycker Du fångar det på ett snyggt sätt!

  Kram //annette

 3. Profilbild för lottaspyssel

  Aj, aj, aj…… har faktiskt protesterar för de små kultingarna hemma på mormors gård när jag var liten, jag lipade och skrek nog lika högt som de små. Skönt att de slutade med denna barbariska utövning men tyvärr är det ju inte så överallt! Men din bild passar ju fint till temat även om den ser lite ”läskig” ut! Kram

 4. Profilbild för Erica

  Tack för info – hade heller ingen aning. Men nu till frågan: hur sjutton ska jag göra hädanefter med griskött? Äter du griskött? (dum fråga kanske) kram Erica

 5. Profilbild för Anna

  Ulrica – vad bra att jag kunde ge lite ny kunskap
  Annette – tack
  Lotta – det glädjer mig att du protesterade redan som barn!
  Erica – det är inte lätt att hitta kött som är framtaget utan den här hemska kastreringen! jag äter mycket sällan griskött, försöker skapa mig kontakter där jag kan köpa Linderödsgris-kött, där ägaren har samma åsikter som jag ang. kastreringen…

 6. Profilbild för BrittMarie

  Hmm, man borde kanske inte äta så mycket griskött. Så hemskt!
  Kram

 7. Profilbild för Julie McLeod

  I am going to ask stupids question because I don’t understand the Swedish and Google Translate confused me. Are your pigs pets or livestock? The pigs are castrated so that the meat tastes better? And the tusks are removed why? I am not offended, just wanting to understand!

 8. Profilbild för Julie McLeod

  I thank you for adding the English translation. You have definitely taught me something new!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 12°C
24°C / 12°C
25°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.