En fråga som vi fick häromdagen när vi bad er fråga oss om allt ni vill veta är just den som vi döpt detta inlägget till. Hur har det påverkat oss att äga lite?

Att göra oss av med saker

Vi sålde det mesta, via lokala Facebook-grupper och Tradera. Det var roligt att se hur andra blev glada över sina fynd. Att våra saker kunde göra en skillnad för andra. En del gav vi bort också, till bättre behövande. Det kom bland annat en del flyktingar hem till oss och hämtade husgeråd, kuddar och täcken.

Känslan när vi gjorde oss av med saker var endast positiva egentligen. Det svåraste att släppa var Rogers Alfa GTV, men så fort köparen hämtat den tyckte Roger ändå det var skönt att den var såld. Med facit i hand tyckte han det var mer jobb än nöje. Fast det blir säkert en ny bil en vacker dag ändå 😀

Att äga lite

En av anledningarna till den här livsstilen var just att vi ville minimera mera.

Vi äger vår FrankieBoy, det vi har med oss i husbilen, 6 flyttkartonger och två verktygsvagnar. Inget mer. När vi äger lite så minskar engagemanget i just saker, hus och hem. Vi lägger ingen tid på att renovera, köpa saker till hemmet & trädgården och behöver inte ens hålla reda på prylarna.

Inget behöver vår uppmärksamhet utom det vi har omkring oss, och det är ju inte mer än det som får plats på våra 16 kvm. Det finns inga saker som vi måste sköta, passa och lägga energi och tankar på. Varje sak som vi äger tar ju bort vår uppmärksamhet från det som verkligen betyder något.

Vårt svar på frågan

Det har påverkat oss på det viset att vi tänker oss för innan vi köper nya saker. Behöver vi den här grejen? Och om vi ska köpa – kanske vi kan köpa begagnat? Vi är rädda om det vi äger, lagar hellre än köper nytt.

Faktum är att vi inte saknar något av det vi tidigare ägde. Vi känner oss fria.

Vi är väldigt överens om att saker inte gör oss lyckligare på något sätt. Men solhatten som bilden föreställer är bra att äga när en befinner sig i soliga områden större delen av året!

/Anna & Roger