tvätta i husbil

Hur tvättar vi när vi bor i en husbil?

Hur tvättar ni? Det är en vanlig fråga vi får, så här kommer svaret!

Tvättmaskiner finns lite överallt, särskilt på campingar. Men även tvättautomater finns att använda. Tvätterier såg vi flera i Frankrike till exempel.

Vi tvättar på camping

Vi föredrar att tvätta när vi står på camping. För då kan tvätten hängtorka. Vi har en torkställning förvarad i garaget som vi ställer fram. Låter sol och vind torka våra kläder och lakan, något som oftast inte är tillåtet på ställplatser.

Där det finns tvättmaskiner finns det ofta även torktumlare att tillgå om en vill ha det, men jag föredrar hängtorkade kläder.

Vad kostar det att tvätta?

Det varierar beroende på storlek på maskin (en del tar 20kg och då är det dyrare) och var en befinner sig. Vi har stått på Miramar Camping lite söder om Tarragona i några dagar och där tvättat en maskin om dagen och lät det lufttorka i det sköna vädret. Där kostar det €3,5 per maskin. I Nederländerna där vi tvättade senast, också på camping, kostade det €5,5 vilket vi tyckte var dyrt.

På båda campingarna vi har tvättat på så har det ingått tvättmedel. Tvättmedelsluckan har inte existerat så det har inte varit möjligt att ens lägga i. Det är bekvämt tycker vi.

Så det är inte svårare än så. Vi tvättar när det är bra torkväder och när vi står på camping. När vi är i Sverige så har vi tvättat på olika ställen, oftast hemma hos svärmor 😀

/Anna

Publicerat:

i:

16 svar till ”Hur tvättar vi när vi bor i en husbil?”

 1. Profilbild för Bella

  Säg till om ni är i Göteborg och vill tvätta 😀 Vi har egen tvättmaskin 😀 Eller om ni har vägarna förbi och ni behöver tvätta något

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för den generositeten!

 2. Profilbild för Tess

  Så spännande att höra om olika delar av ert liv 🙂

 3. Profilbild för Sabi

  Så enkelt var det! Haha ?

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Har också kört en maskin idag. Här på ställplatsen finns det både maskin (€4.50) och tumlare (€2.50) och nu fladdrar lakanen på våran torkställning

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det var lite dyrare än vad jag förväntad mig av Portugal, trodde det var billigare där.

 5. Profilbild för FREEDOMtravel

  Vi brukar tvätta på campingar, men det är ofta dyrt. Och det blir inte alltid helt rent …

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi tänkte prova lämna ifrån oss allt i en tvätteri av nåt slag längre söderut. Men det har funkat fint med campingars tvättmaskiner tycker jag. Blir rent och luktar lagom av tvättmedel 😀

 6. Profilbild för Sofia Hult

  Ja det är tråkigt när det e dyrt tvätta om man spenderar längre tid på en camping i somras var jag på daftö camping o resort de kostade 60 lr / maskin om jag minns rätt. Tycktr de va dyrt

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Oj, ja det var oxå dyrt! Men Daftö camping är väl en av de lyxigaste vi har i Sverige om jag förstått det rätt?

 7. Profilbild för Matts Torebring

  Birgitta har aldrig tvättat i fält. Däremot har vi haft högar av oanvända kläder med hem efter våra resor. Vi har bara varit ute fem veckor som mest.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi hade inte heller hålla på med tvätt om vi var ute i 5 veckor 😀 Så väldigt skönt att det finns möjlighet att välja var, för oss som behöver.

 8. Profilbild för Reiselinda

  Vi tvättade också på campingar i somras. Kostade som oftast mellan 3 och 5 euro per maskin/tumlare. Vi hade alltid med tvättmedel och sköljmedel själva. Vi har ingen torkställning utan spänner upp linor efter behov.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Bra med linor – vi har en tvättlina också men inte haft användning för den än. Har ju även tvättlina på hela insidan av bagageluckan, så har ganska mycket yta att hänga på.

 9. Profilbild för Emma
  Emma

  Har aldrig varit på en camping. Verkar så himla mysigt. Tänker på gamla filmen, Sunes Sommar! 😀

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Camping kan vara mysigt, men det beror verkligen på vilken camping en står på. Tycker vi i alla fall. Hoppas du får uppleva campingliv!

Senaste inläggen

Väderprognos

Ourique, PT
Fair
06:5718:30 WET
OnsTorFreLörSön
18°C / 9°C
12°C / 7°C
14°C / 9°C
12°C / 7°C
13°C / 7°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.