Trodde vi bara var två i det här hemmet…

Trodde vi bara var två i det här hemmet…

Det visade sig häromdagen att fler ville flytta in i FrankieBoy! 

Vi har läst på bloggar och framför allt i Facebook-grupper om att myror gärna tränger sig in i husbilar genom elkabeln som ligger på marken. Så bäst att alltid ha Myrr med sig i bilen.

Eftersom vi gärna lyssnar på andras tips och lär av andras misstag så köpte vi Myrr innan vi lämnade Sverige. Men med förhoppningen att slippa använda det så klart. För det händer ju inte oss… 😀

Men häromdagen upptäckte vi små svarta myror i köket! Så det blev att plocka fram Myrr och börja vräkningen! För vi vill inte att fler ska bo här. Vi är väldigt nöjda med att bara ha varandra i vårt rullande hus.

Runt elkabeln, i luckan där elvindan är, runt alla däck, vid markisstänger och i utrymmen där vi hittat de 6-benta svarta små krypen, överallt har vi lagt Myrr. Vi upptäckte det tidigt så problemet är inte särskilt stort och löste sig snabbt. Vi är innerligt tacksamma till tipsen om att se till att ha Myrr med i bilen.

Så nu har vi fört den läran vidare till dig som läser detta. Ha Myrr i bilen!

/Anna

Photo by Thomas kinto on Unsplash

Du vet väl att du kan prenumerera på våra inlägg?

Publicerat:

i:

22 svar till “Trodde vi bara var två i det här hemmet…”

 1. Gud hade samma problem i sommar.. visade sig att dem hade gjort en myrstack på 4 kg under sängen.. vae bara att sanera!

 2. Vilket bra tips. Har aldrigcråjst ut för det själv när jag hade husbil. Men jag tänker ju jag ska bli med rullande hus till pensionen. Då ska jag komma ihåg myrra.

 3. Vi hade samma problem sommaren 2017 i Finale Ligure i Italien. Vi köpte myrmedel i den lokala butiken. Det blir alltid lite roligt att försöka förklara vad vi behöver på ett främmande språk. Det blev att ta fram en bild på en myra på telefonen och samtidigt snitta med pekfingret över den egna halsen.

  • Hahahah tack för den berättelsen och skrattet! Vi har köpt myrmedel lokalt här också, men bara hittat i spray.

 4. Vi har alltid med oss myrr och av erfarenhet kikar vi noga på marken när vi parkerat. Vi strör då myrr kring allt som har markkontakt. Tänk ochså på att ibland finns de små odjuren i löven!

  • Vi har nu lärt oss den hårda vägen 😀 Fast det gick ganska bra ändå, men blev lite rädd först, tänkte fasen ska vi behöva dras med dem nu. Fast de verkar vara borta nu och vi har ju även flyttat oss.

 5. Hej på er.
  När vi var i Italien hade flera problem med myror,då köpte dom bakpulver och strödde runt däcken och elsladdar.
  Sen skrev en person som råkat illa ut med skador i husbilen att garantin inte gällde när han bodde i husbilen.
  Har ni kollat det?
  Ha det fortsatt bra/Birgitta

  • Aha bakpulver funkar bra? Det har jag ju alltid med så då är vi rustade även när Myrr tar slut. Tack! Frankia & Forsbergs har vetat från dag 1 att vi ska bo i bilen, så det utgår jag ifrån och det har inte varit något snack alls för de garantiärendena som redan är åtgärdade.

  • Åh fy det hoppas jag innerligt vi slipper, men idag har vi bara sett en enda liten stackare så hoppas de är helt borta nu. Har dessutom flyttat oss.

  • Vad skönt! Vi hoppas vi slipper det i fortsättningen. Får kolla lite innan vi ställer oss…

 6. Vi har också varit förskonade vad gäller myror i husbilen, däremot har vi fört krig mot dem på hemmaplan. Att ta med Myrr är nog en god ide, man vet aldrig vad man får när man ska handla lokalt utomlands.

 7. Vi har haft husbil sedan 1997 och haft vårt boende i husbilen sedan 2010 och aldrig haft problem med myror. Har övervintrat söderut sedan 2010 och myror har vi aldrig sett på Iberiska halvön. Ju sett dom har vi ju gjort men aldrig i husbilen. Har aldrig heller haft problem med myror i husbilen när vi har varit i Sverige. Men flugor däremot!!

  • Vad skönt att ni sluppit myror! Flugor tycker jag inte det finns så många där vi är. På en vingård vi stod var det mängder med flugor, så då var vi knappt ute ur bilen. Men med flugskydd så slipper vi ju dem inne, om en bortser från någon enstaka.

Translate »