Eldsberga ställplats

Husbilsvänner och kundbesök

När vi åkte ner till Skåne för att serva vår värmepanna så passade vi på att vara lite sociala samt göra ett mycket givande kundbesök!

Nilla & Micke

Du läser säkert deras blogg, Våra Husbilresor, det är en väldigt trevligt skriven blogg av ett skönt par som nyttjar sin husbil så mycket de kan. Jag (Anna) har i alla fall läst den i ett par år.

När vi stod på Hälsö nyligen så stod de på Björkö, på andra sidan farleden och vi hade dialog via Instagram och vinkade i kikarnas sikte. Vi har tidigare inte lyckats få ihop en träff, så när vi nu skulle rulla neråt förbi deras hemtrakter så frågade jag var de skulle spendera helgen för att kunna åka förbi om det var på vägen. Och det var det, för de stod på CaravanClub campingen utanför Varberg.

På lördag vid lunch kom vi dit och vi fick låna en campingtomt i ett par timmar, vi skulle inte stanna över natten (är inte CC-medlemmar). Så här i efterhand kan vi tycka det var ett dumt beslut, för tiden sprang verkligen iväg när vi satt utanför deras husbil och drack kaffe. Kändes som vi kunde pratat hur länge som helst!

Men när vi rullade iväg så småningom hamnade på en väldigt skön sovplats, Eldbergas ställplats i närheten av Laholm. Vi var helt ensamma där och det var knäpptyst. Det behövde vi! Översta bilden är utsikten, underbar att vila ögonen på!

FrankieBoy
Nilla fotograferade oss när vi åkte vidare, tack!
Roger, Nilla & Micke – härliga samtal!

Fagraslätt

En av våra kunder är en svensk bonde som odlar bland annat quinoa, ärtor och svarta böner. När vi ändå var i närheten (efter vårt besök på Alde) tyckte vi det var dags att träffas. Vi har faktiskt en hel del kunder som vi aldrig träffat och Per var en av dem. Dessutom ville vi gärna köpa hans quinoa och gula ärtor då det är något som går åt i vårt hem.. och att köpa direkt av producenten samtidigt som vi gynnar vår egen kund känns väldigt bra!

På Fagraslätt fick vi se lite av verksamheten och samtidigt pratade vi om förbättringsförslag för sajten fagraslatt.se. Så roligt och lärorikt, vi ser också fram emot nästa quinoa eller ärtmiddag!

Underbart med härliga kunder – bor du i närheten kanske du också vill beställa direkt av producenten!

Jim & Ursula

På vägen hemåt igen så stannade vi till en natt i Vittsjö där ett annat par som vi lärt känna via vår blogg bor. Vi träffades för första gången när vi rusade hem från Österlen i somras. Den här gången stannade vi lite längre och parkerade vid intilliggande sjö över natten. Vi gick en skön och långsam promenad på kvällen när vi kom och på morgonen kom Jim med deras husbil och bjöd oss på finfint italienskt kaffe och återigen väldigt trevliga samtal.

I den här bilen finns väldigt gott kaffe och trevliga människor!

Nära vänner & familj

Tänker på det ibland, att ni kanske undrar varför vi bara träffar husbilsfolk.. men så är det verkligen inte. De blir bara inte omnämnda i bloggen så ofta, det inte samma sak att berätta om en privat kväll hemma hos våra vänner som det är att berätta om fika på en ställplats eller camping. Sen skriver vi inte om alla personer vi möter, det hade blivit alldeles för mycket. Men hoppas innerligt ingen känner sig bortvald!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

6 svar till ”Husbilsvänner och kundbesök”

 1. Profilbild för Nilla

  Riktigt roligt att ses!! ???? Hoppas vi kan få till en träff till innan ni beger er söderut ☀️ Kändes som vi hade mer att prata om ????
  Ha de gött! //Nilla

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det ska vi försöka ordna!

   1. Profilbild för bmlarsreseblogg

    Visst är det kul att träffa husbilsvänner. På vår resa norrut har vi under de här två veckorna haft flera möten med härliga människor och fler tror vi det blir innan vi är hemma.
    Jag tycker talesättet ”Främlingar är bara vänner du ännu inte lärt känna” är riktigt bra.

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Ja det är roligt att träffa nya människor!

 2. Profilbild för FREEDOMtravel

  Roligt att träffa husbilsvänner! 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Alltid kul att träffa nya glada människor:)

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.