Hoppas på ett spännande äventyr med att hyra husbil i sommar. I många år har vi funderat på om vi ska köpa en husbil. Vi har med jämna mellanrum besökt husbilsfirmor för att hitta rätt bil för oss och våra behov. Behov som har ändrats med åren.

Så i år när vi inte hade något som helst planerat bestämde vi oss för att faktiskt göra slag i saken och testa det där med husbil. Men att lägga flera hundra tusen på att köpa en känns inte rätt i dagsläget, tänk om det livet inte är för oss.

Att då hyra en husbil i en vecka eller två är ju fantastiskt bra kompromiss! Om vi hittar nån bra vill säga.

Husbil rätt för oss förändringsbenägna?

Vi gillar ju verkligen att resa. Och vi älskar förändringar. Att utmana oss själva. Och att flytta. Vistas i nya miljöer. Att se nya platser. Att upptäcka nya kulturer. Och att träffa människor, både befintliga vänner men också nya bekantskaper.

Kanske det kan vara så att husbil är det vi ska ha. Att inte flyga kors och tvärs i världen utan puttra på och se mindre geografiska områden, men ändå vara i rörelse. Slippa äta alla måltider på restaurang utan kunna göra enklare måltider själva. Och njuta av restaurangmat när vi väljer det.

Tanken tilltalar mig mycket. Jag, Roger och Vitamixen (snabbspeed blender). Då är livet helt säkert riktigt gött! Gärna vid en sjö eller nån annan ljuvlig utsikt. Med myggskydd på dörr och fönster.

Vi vill testa hyra husbil i sommar!

Så den här sommaren är vi inställda på att testa husbilsliv i två veckor i augusti. Vi kommer bara hålla oss i Sverige. Har du ett riktigt smultronställe får du gärna dela med dig av det i en kommentar!

Nu ska vi bara hitta rätt bil, som är ledig två veckor i augusti. Den vi tittade på i går kväll var inget för oss, fick inget förtroende för de som hyrde ut.

Efter en glass på Lejonet och Björnen körde vi till svärföräldrarna och drack kaffe, och jag fotade i deras fina trädgård lite. Blommorna på bilden är från två lökar vi köpte i Amsterdam förra sommaren. Bollarna är typ 15-20cm i diameter!