hyra husbil i sommar

Hyra husbil i sommar och ha hela världen som vardagsrum

Hoppas på ett spännande äventyr med att hyra husbil i sommar. I många år har vi funderat på om vi ska köpa en husbil. Vi har med jämna mellanrum besökt husbilsfirmor för att hitta rätt bil för oss och våra behov. Behov som har ändrats med åren.

Så i år när vi inte hade något som helst planerat bestämde vi oss för att faktiskt göra slag i saken och testa det där med husbil. Men att lägga flera hundra tusen på att köpa en känns inte rätt i dagsläget, tänk om det livet inte är för oss.

Att då hyra en husbil i en vecka eller två är ju fantastiskt bra kompromiss! Om vi hittar nån bra vill säga.

Husbil rätt för oss förändringsbenägna?

Vi gillar ju verkligen att resa. Och vi älskar förändringar. Att utmana oss själva. Och att flytta. Vistas i nya miljöer. Att se nya platser. Att upptäcka nya kulturer. Och att träffa människor, både befintliga vänner men också nya bekantskaper.

Kanske det kan vara så att husbil är det vi ska ha. Att inte flyga kors och tvärs i världen utan puttra på och se mindre geografiska områden, men ändå vara i rörelse. Slippa äta alla måltider på restaurang utan kunna göra enklare måltider själva. Och njuta av restaurangmat när vi väljer det.

Tanken tilltalar mig mycket. Jag, Roger och Vitamixen (snabbspeed blender). Då är livet helt säkert riktigt gött! Gärna vid en sjö eller nån annan ljuvlig utsikt. Med myggskydd på dörr och fönster.

Vi vill testa hyra husbil i sommar!

Så den här sommaren är vi inställda på att testa husbilsliv i två veckor i augusti. Vi kommer bara hålla oss i Sverige. Har du ett riktigt smultronställe får du gärna dela med dig av det i en kommentar!

Nu ska vi bara hitta rätt bil, som är ledig två veckor i augusti. Den vi tittade på i går kväll var inget för oss, fick inget förtroende för de som hyrde ut.

Efter en glass på Lejonet och Björnen körde vi till svärföräldrarna och drack kaffe, och jag fotade i deras fina trädgård lite. Blommorna på bilden är från två lökar vi köpte i Amsterdam förra sommaren. Bollarna är typ 15-20cm i diameter!

Publicerat:

i:

6 svar till ”Hyra husbil i sommar och ha hela världen som vardagsrum”

 1. Profilbild för AngelicasVärld

  Men va kul med husbil! Det närmaste jag själv kommit till just att bo i husbil är att jag i helgen under Vätternrundan sov i bakluckan på vår Volvo – inte att rekommendera !! Men en husbil å ha allt man behöver låter UNDERBART!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är så spännande, hoppas verkligen vi får tag i en som passar oss! Har oxå sovit i en kombis lastutrymme en gång.. inte lika bekvämt 🙂

 2. Profilbild för Tess Mabon

  Husbil lockar mig med. har en kollega som är ute jämt. Asså varje helg från att det blir lite vårlikt till hela semestern och sen fortsätter de lååååångt in på hösten.
  Och när jag var hemma i Åtvidaberg för ett par månader sen så var det ett mitt-uppslag om ett par som faktiskt sålt allt, lägenheter, prylar, mm och numera bodde året runt i sin husbil på en camping. Hon hade en liten bil och han hade en motorcykel och de hade ännu inte gått i pension utan bara börjat leva på en mindre yta….som de dessutom for runt med på helgerna.
  Jodå, det lockar allt lite mer nu.

  Håller tummarna att ni finner en fin och bra som ni kan ha i augusti.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det där paret i Åtvidaberg har kommit längre än vi, men tanken finns här oxå. Tack, hoppas också vi kan hitta en husbil som inte är uthyrd och passar oss kräsna i smaken.

 3. […] vi ska hyra en husbil i två veckor och testa den typen av semesterliv och förhoppningsvis då besöka platser jag inte […]

 4. […] redan en del av våra uppfattningar klara kring det här livet med att bo i en  husbil. Vi hade verkligen en hel del förväntningar och ja, de är uppfyllda än så […]

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
30°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 14°C
38°C / 20°C
39°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.