Idag åker vi motvilligt mot Sverige

Idag åker vi motvilligt mot Sverige

Så var det då vår tur att tvingas lämna värmen på grund av corona. Idag rullar vi mot Sverige.

Det har varit några dagar med olika bud. Personal på ställplatsen har sagt att vi får stanna hur länge vi vill. Den informationen har vi gärna lyssnat till, för den har givit oss trygghet. För vi vill inte hem till Sverige än. Det är för kallt för oss.

Men i söndags kom det nya förhållningsregler. Och vi tolkade dem som att vi skulle klara oss ifrån att behöva lämna vår boplats. Men vi och ställplatsägaren tolkade fel. Bevisligen.

Berg- och dalbana

Hela helgen har vi sett på Facebook bland annat hur andra tvingas lämna sina boplatser i Spanien. Vi misstänkte så klart att Portugal skulle vidta liknande åtgärder. Men vi hoppades in i det längsta att vi skulle få stanna lite till. Söndagskvällen var verkligen en berg- och dalbana. Tankarna for fram och tillbaka, oron växte.

Vi får nog stanna, detta är ju en obemannad ställplats som varit stängd länge, dessutom med en mur runt. En bättre isoleringsplats är svår att hitta. Klart vi får stanna!

Klart vi inte får stanna. De vill ju inte riskera att få in oss i sjukvården som även här går på knäna. Alla varianter av tolkningar gjorde vi. Allt för att vara förberedda på vad som skulle hända.

Behövde klarhet

På måndag morgon ringde jag (Anna) ägaren och frågade igen. Hänvisade till ny information som kommit på söndagen. Han sa igen att vi får stanna. Då bad jag honom dubbelkolla eftersom vi upplevde det fanns tolkningsvariationer i den engelska versionen. Vi behövde verkligen få veta vad som gällde, antingen kunde vi slappna av eller packa ihop.

Några timmar senare fick vi beskedet att vi behövde lämna ställplatsen senast på fredag. Ska vi ändå ge oss av hemåt kan vi lika gärna åka direkt. Så idag kör vi mot Sverige, så snabbt och säkert vi kan. Kommer bara stanna för att äta och sova. Luncher är förberedda och middagarna som är planerade är enkla att tillaga. Förresten, ett stop på Mercadona vill vi göra i Spanien också.

body boarding
Roger på väg ut i havet med sin body board, Sines i februari.

Kommer tillbaka!

Vi älskar Portugal! Kanske inte kommer hänga i Peniche så mycket vid nästa besök. Men vi trivs otroligt bra på Portugals västkust och har så mycket kvar att uppleva här.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

30 svar till “Idag åker vi motvilligt mot Sverige”

 1. Välkomna hem, verkar som att värmen kommer nu. Själva håller vi på och säljer huset men det går trögt då folk inte vågar komma på visningarna.
  Kanske kommer vi inte iväg i höst men det är lungt vi får väll kanske stanna i Sverige 1 år till.
  Kör lungt MVH HEMPA

  • Tack, ja det vore ju skönt om det var lite varmt när vi kom hem. Hoppas ändå ni får sålt det snart.

 2. Nu får vi önska er en säker och bra resa hem! Ni har ju allt med er så det går säkert bra.
  Nu sitter vi i bilen med kursen inställd på flygplatsen i Alicante och förhoppningsvis får vi somna i våra egna sängar ikväll.
  Sköt om er!

 3. Inget roligt att rusa genom Europa. Fördelen är att trafiken kommer inte igång från Tyskland. Vi kom hem igårkväll????Kör försiktigt!

  • Nej, men det är vad vi behöver göra. Vi gillar läget och det har gått fint idag.

 4. Ja detta är inget vi kan göra något åt, kör försiktigt och var rädda om er. Här hemma är det nog lättare att följa läget och inte låta hysterin ta över. Kram till er! (kan ju alltid skriva det iallafall)

 5. Förstår att känslan är extra tuff hos er som verkligen äger ett liv. Men ni kommer ju ta en massa nya bra beslut som ger er en väg vidare.
  Alltid nåt… det är myggfritt i Sverige ❤️

  Önskar er en god tur, kram

  • Mmm men vi accepterar läget och tar nya tag. Har faktiskt varit myggfritt i Peniche med 😀 Kram

 6. Vi planerar starta resan i morgon.
  Räkna inte med att kunna gå till någon matbutik i Spanien, där finns polis på varenda av fartsramp och förbjuder att köra in i städer och byar.
  Räkna med att bara köra och tanka i Spanien, inget annat.
  Det finns en dokument på franska som vissa har krävts att ha där man intygar att man är på hemresa. I frankrike kan man välja vägar lite lättare. ni vet väl vilka gränsövergångar är öppna i portugal?
  Iruns övergång sägs vara den enda öppna mellan spanien och frankrike. Alla fall till den hänvisar de Portugisiska gränsvakterna.

  • Tack för input Hanna! Vi förstod ganska snabbt att det inte skulle bli något Mercadona. Och det gör ju inget, bäst att låta bli ändå. Det franska dokumentet har vi. Lycka till med er tur!

 7. Ta det lugnt på vägen mot Sverige.Här i Västsverige är det vår och soligt om än rätt kallt . Sverige har gott om natur som är en stor tillgång i dessa tider . Utomhusaktiviteter är det bästa sättet att förhålla sig till Corona.

  • Ja det är skönt att vi kan vara utomhus, men problemet är kylan… hoppas det blir lite mildare.

 8. Ja nu vill de inte ha oss kvar. Vi tyckte det var skönt att komma hem till Sverige. Solen lyser varje dag (än så länge) men det är lite kyligt. Känns ganska skönt att vara på hemmaplan. Och det bästa av allt ….vi har än så länge inte utegångsförbud så vi kan njuta av våren i naturen. Önskar er en trevlig resa hem.

 9. Försök att njuta av naturen genom vindrutan under hemresan. Som sagt, det var otroligt lugnt på vägarna. Det är först här i Tyskland som det är mera trafik, men solen skiner så ta’t lugnt.

 10. Kör förståndigt hemåt. Och glöm inte att njuta den vackra vårgrönska ni kommer att se utefter vägen. Gullvivor, vitsippor, magnolia och mycket mer.
  Kram på er

  • Så klart vi kör både förståndigt och njuter av vyerna, det är vi väldigt bra på att göra ;). Kram!

Translate »