Igår fyllde jag 55 år

Igår fyllde jag 55 år

Jag gillar att fylla år, brukar alltid fira det på något sätt. I det lilla eller med stor baluns (som jag gjorde när jag fyllde 50 och även 30).

Att få fylla år är en ynnest, alternativet är inte att föredra, tycker jag. Sen kan en så klart strunta i att fira sin födelsedag men det gör som sagt inte jag. Detta är tredje gången jag fyller år i Portugal (som vuxen alltså, jag bodde ju i Cascais när jag fyllde 5). Första gången var första året med husbil, andra gången förra året och så igår.

Sol, sol och lite moln

Vädret har varit det bästa på länge, massor av sol och upp till 20 grader. Det har blåst en del men uteväder hela dagen! Underbart! Jag började direkt efter frukosten med att sitta i lä på balkongen en stund. Sen hängde jag på andra sidan av huset resten av dagen.

Roger lagar mat

I vår familj får den som fyller år välja vilken mat som ska ätas. Och en slipper laga den. Därför brukar jag välja något som jag verkligen gillar och som Roger dessutom lagar väldigt bra. Spagetti med svampsås, det är så himla gott! Så jag kunde greja i trädgården hela dagen utan att behöva tänka på maten. Vi åt lunchen ute, drack rödvin till och njöt av solen.

Dans på altanen

Jag älskar att dansa, brukar ofta spela hög musik och studsa runt när jag lagar mat till exempel. Men igår fick jag feeling när ”Lady in red” spelades ur vår högtalare på verandan, så frågade Roger om han kunde tänka sig att dansa med mig. Han gillar inte alls att dansa, så förväntade mig ett nej. Men han sa ja! Så i solen dansade vi en tryckare och jag blev så otroligt glad, det var den bästa födelsedagspresent han kunde ge mig. Vi ger inte varandra saker, har aldrig gjort.

Fin tårta fick jag

Tårta

Bagaren i byn kom med tårta, som betalning för att han får ha fåren här. Den skulle komma före lunch, men de dök inte upp. Jag fick till slut ringa (3 gånger) och fråga när de skulle komma. De kom kvart i sex.. Tråkigt, men nu får han inte ha sina får hos oss längre, vårt avtal har inte skötts snyggt av honom alls, så nu har jag sagt till honom att det inte blir nån fortsättning. Finns ju andra som har får och grisar 🙂

Vi åt mandeltårtan i solen och sen satt vi ute tills solen lämnat vår veranda. Tårtan var enorm, så jag ringde en kompis som fick med sig halva tårtan till sin familj.

Fina vänner

Hade videosamtal med våra vänner i Norge, och har fått massor av SMS och telefonsamtal, så känner mig oerhört uppvaktad!

Kvällskvisten

Middagen blev en halv pizza med coleslaw framför en film och jag bloggade lite in emellan också.

Framflyttat kalas

Tanken var att våra vänner från byn skulle äta lunch med oss i trädgården idag (lördag). Men vädret kändes lite för osäkert (mycket blåst) för det, så jag ställde in det och hoppas vädret stabiliserar sig så vi kan njuta av både samvaro och en taco buffé tillsammans snart.

Förtidspension?

55 är ju den där magiska siffran när en kan börja ta ut sina privata pensionsförsäkringar och sluta jobba. Det har även varit målet med mitt företagande att jag kan sluta jobba när jag fyller 55, om jag vill. Men andra beslut har tagits istället så jag slutade inte jobba igår. Inte heller lyfter jag min tjänstepension än. Jag jobbar på, men känner en stor frihet att jag kan sluta jobba den dagen jag vill, så det är anledning nog att fira tycker jag!

En fantastisk födelsedag!

Publicerat:

i:

26 svar till “Igår fyllde jag 55 år”

 1. Grattis i efterhand!

  Låter som en härlig födelsedag.

  Ha en trevlig helg ☀️
  //Mac

 2. Grattis, grattis i efterhand. Låter som du haft en fin födelsedag. Bra beslut att låta pensioneringen vänta.

  Ha det gott!

 3. Grattis i efterskott.
  Vilken fin födelsedag du fick.
  Att sluta jobba vid 55 känns lite tidigt. Kanske kan du bara minska arbetstiden?
  Å andra sidan verkar du ha fullt upp med odlingar och annat trevligt.

 4. Hipp, hipp, hurra på Din Dag (igår) skönt att bestämma när man inte vill arbeta längre, utan att man kan sluta när man vill…härligt ???? bra planerat….lycka till med dina odlingar!

  PS…tack för ditt svar ang. porslinet, googlat och sökt men inte hittat ngt….Ds

  Ulla

  • Tack! Ja det är en stor frihet att kunna välja när det är dags att sluta jobba. Det är nog så att du bara kan köpa porslinet i Sverige.

 5. GRATULERE med DAGEN Anna❣️
  hälsa Roger att jag håller (fortfarande) tummarna????
  Hälsningarna är från campingen i Nora, som hade åtta minus i morse☃️

  • Tack Steinar! Det blir ett omtag med garaget, besök av arkitekten igen.. men på nåt sätt ska det lösa sig. Tack för ditt stöd!

 6. Stort Grattis Anna ????????
  Vilken underbar dag du fick. Ungefär så firar vi också våra födelsedagar????
  Själv slutade jag vid 60 och min man var 61 år och slutade också. Då började vi resa långresor ja lite kortresor också. Underbar tid. Nu ska vi försöka komma ut med husbilen men det är ju så kallt. Fryser varje natt sen några ynka grader på Dan. Men vi ligger i startgroparna.
  Tack för trevlig frukostläsning????

 7. Feliz aniversário atrasado, Anna! You had a perfect day in every way. I am so happy that you are enjoying your life–and your love–so fully. As to retirement, I thought about it at 62, but it took almost another ten years before I left my final job. We already traveled all over, so now it’s lovely to do home improvements and read and cook and watch movies at night.

  Thank you for the Bridgerton trailer. Are you familiar with The Gilded Age on HBO?

  Beijinhos!

  • Muito obrigada, minha amiga! Yes it was a perfect day. I have a good balance in my live now, not working to much 🙂 No, don’t want to pay for HBO also.. already have VIA Play (for sports) and Netflix (for movies and series). Beijinhos!

 8. Stort GRATTIS till dig! Inte i efterhand, för du har ju länge kvar på din födelsedagsmånad 😉 Jag gillar också att fylla år, men inte med presenter eller stora kalas – vill helst göra nåt speciellt som att resa iväg nånstans.

  Ha en fortsatt fin födelsedagsmånad!

 9. Grattis Anna i efterskott! Det är så härligt att läsa dina inlägg och vilken frihet att du nu kan styra ditt liv på flera sätt!!????????????

 10. Stort grattis! Och så roligt att din dag blev lyckad på alla sätt och vis.
  Vad gäller presenter ger vi inte heller varandra det i egentlig mening. Men det kan bli upplevelser.
  Detta med att disponera sin tid och kunna välja är ju en ynnest.
  Önskar dig fortsatt fina dagar och fortsatt firande med vänner när vädret är mer stabilt.

 11. STORT GRATTIS i efterhand!
  Du är klok som firar dina födelsedagar, som sagt alternativet är inte särskilt önskvärt. Själv är jag rätt dålig på att fira men har lovat mig själv att ta vara på födelsedagen lite bättre än jag har gjort tidigare. Det gäller ju att göra det medan man kan.

Translate »