Innedag trots kanonväder

Insikten slog oss i söndags, då vi valde en bed-in dag trots att solen sken och det var behaglig temperatur runt 30 grader.

Som svensk spelar vädret en stor roll, eftersom det är enormt varierande från dag till dag. När vi bodde i Sverige planerade vi uteaktiviteter när det var soligt och varmt. Såg till att få så mycket dagsljus som möjligt den varmare och ljusa delen av året. Inneaktiviteter blev gjorda när det var regniga dagar.

Men här är vi ju bortskämda med väldigt många soldagar. Om vi skulle vänta med våra inneaktiviteter tills det kom regn så hade huset varit väldigt ostädat 🙂

Trots att vi verkligen älskar att vara utomhus, oavsett sysselsättning, så har vi alltid haft några dagar varje år där vi i princip inte går utanför ytterdörren. Även i vårt husbilsliv hade vi sådana dagar. Men sen vi flyttade hit för ett drygt halvår sedan har vi inte haft en sådan dag. Förrän i söndags.

Vad gör vi på en bed-in dag?

Begreppet ”bed-in” kommer från svärmor. Helst behåller vi pyjamasen på hela dagen. Vi kurar i soffan och gör precis det som faller oss in. Inte ovanligt att det blir en tupplur på eftermiddagen. Inga måsten, inga förbud och inga som helst krav. Ja, det är som de flesta av våra dagar faktiskt. MEN vi är inne hela dagen.

Just i söndags blev det sovmorgon efter en sen kväll med vänner. Flera timmar av Formel 1 för Roger. Jag skrev en hel hög med inlägg till bloggen, jobbade lite och pluggade portugisiska. Tittade på TV-serien ”The good doctor” på Netflix, den handlar om en autistisk läkare.

Maten anpassas oftast till sinnesstämningen och på en bed-in dag brukar det bil väldigt enkel matlagning. Lunchen blev stekt ugnspannakaka och middagen guacamole med tacochips. Dessutom fyllde vi ut matsäcken med ostbågar som vi fick i paket från Sverige i veckan.

Var jag ute något?

Ja, jag gick en sväng och filmade söndagsfilmen med veckans arbete och förändringar, som jag skickar till de absolut närmaste. Och så vattnade jag träd och grönsaker så det blev ett par svängar ut och flytta slangen.

Och jag hade inte pyjamas på mig, utan shorts och sliten T-shirt.

Men det var ändå en superskön bed-in dag och jag tycker det är häftigt att kunna ta de där dagarna när andan faller på, istället för att vädret är det som avgör.

Publicerat:

i:

2 svar till ”Innedag trots kanonväder”

  1. Profilbild för Ken
    Ken

    En verkligt skön dag. Håller fullständigt med er.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Hoppas du också haft en skön dag!

Vädret

Ourique, PT
20°
Mestadels molnigt
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.