Kobergs golfklubb

Insikter efter en natt på golfklubb

Älskar ju vyer och har därför hamnat på en golfklubb, igen. Och fått nya insikter!

Vaknar till fågelkvitter och personer som pratar lite på avstånd. Kan inte avgöra vilka fågelarter det är men det är i alla fall mysigare än fiskmåsarna på Savannen. De som pratar är golfare som är uppe med (tjäder?)tuppen för att gå sin runda.

Följande har landat i min hjärna i natt…

Mäns rakhyvlar är grymma

Ja det kan man ju tycka inte har med golfklubben att göra, men jo så är det. Här finns nämligen stora duschar, där man utan krångel kan raka benen. I husbilsduschen får en inte plats att böja sig utan att ha duschdörren öppen och då väljer jag såna aktiviteter när vi har tillgång till större dusch istället. Så. Igår kväll duschade jag och lånade med mig Rogers rakhyvel för min rakhyvel ligger i garaget, i necessären, i resväskan. Längst in.

Och där kan den stanna. Fy tusan vad kass den är i jämförelse med Rogers! Kan ju undra varför hyvlar avsedda för kvinnor är så värdelösa? Är vårt skinn måntro delikatare än männens? Jamen i så fall är det väl bättre att rakningen sker med ett drag istället för att behöva utsätta huden för 3-4 dragningar.

Huden är lenare än nånsin och inte alls irriterad. Mycket välmående skulle jag säga.

Är vi grundlurade för att de ska kunna sälja skit till oss kvinnor? Rakar du dig? Har du tillgång till en rakhyvel för män? Kanske du gör som jag och slänger din egen.

Jag vill prova på golf, tror jag

Har alltid var lite anti golf, framför allt för det tar så mycket tid. Något jag alltid hushållat med, prioriterat och vårdat. Men jag ser en framtid där golf skulle kunna få plats. Om jag vill. Jag har i alla fall börjat nosa på det och släppt in det i skallen för att låta det verka och gro. Det är ju en smidig aktivitet när man bor i husbil i alla fall! Om man har plats för klubborna.

Småfåglar vill jag inte vänja mig vid

På Savannen är det mängder av fiskmåsar som skränar, både dagtid och tidig morgon. Börjar vänja mig nu. Men här var det en tjädertupp som väsnades i går kväll, jösses tänkte jag, nu kommer den hålla mig vaken. Men nej då, den tystnade snabbt tack och lov och har varken setts eller hörts sen dess.

Däremot den ljuvliga fågelsången som väckte mig! Det ljudet vill jag inte vänja mig vid. De vill jag höra. Och njuta av. Deras sång och läten vill jag känna. Mer fågelsång till folket!

/Anna

Publicerat:

i:

8 svar till ”Insikter efter en natt på golfklubb”

 1. Profilbild för Emma
  Emma

  Vakna till fåglar är ju de bästa man vänjer sig rätt fort. Bodde på landet i ca 20 år & där hörde man jämt fångar hela dagarna.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är inte störande med småfåglar, bara mysigt 🙂

 2. Profilbild för Liw

  Tack för ett trevligt inlägg!
  Ja kan bara hålla med om mäns rakhyvlar, det är klasskillnad! För intimrakning är det värdelöst med kvinnliga rakhyvlar…om de är mer än 3 månader gamla. Medan min mans fungerar mycket längre.
  Golf är faktiskt väldigt bra på flera sätt. Frisk luft, motion, kan vara ett gemensamt projekt för ett par, kan vara socialt men kan lika gärna ge ensamtid, man kan prata med varandra mellan hålen. Så en hel del fördelar…och man märker ganska fort om man blir biten av det…. 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Inte ens nya rakhyvlar för kvinnor är bra i jämförelse. Den här hyveln har min man använt 10 ggr kanske.. och då för hårda skäggstrån! Klasskillnad helt klart! Ja förstår absolut att golf är bra på många sätt, men det gäller att få in det, för jag vet hur jag blir om jag blir biten.

 3. Profilbild för Tess Mabon

  hahaha, jag har nog alltid använt mig av ”mäns” rakhyvlar eller i alla fall innan jag blev ”fast” med min epilator. Japp, den jag har nu funkar även i duschen och jag använder den både till ben och bikinilinjen….vågar inte mig på den i armhålorna ännu så där har jag min ”manliga” rakhyvel 🙂

  Golf…..i en annan epok i livet kanske. Nu mer sex!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Epilator.. har inte vågat. Än. 🙂 Finns ingen anledning att välja tänker jag, varför inte både sex och golf 😀

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Har gubben din rakhyvel?! Eller hade…….. Själv har jag epilator och då slipper man hålla på så ofta
  ? Småfåglar är härligt att vakna till – duvor och måsar är det värsta jag vet! Inte kommer jag att bli golfare heller. Fick höra hur dyrt det är och då blev jag snål!
  Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Trot eller ej, men ja, han använder rakgrejer trots sitt skägg 🙂 Jag har aldrig provat epilator. Visst har jag också funderat på om det är värt pengarna med golf. En av anledningarna att jag inte börjat än. Men som sagt. Det gror och processas, kanske jag provar, kanske inte. Inga dörrar är stängda längre iaf 🙂 Kram!

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.