nyhetens behag

Nyhetens behag försvinner fort

När man gått och längtat i en evighet och byggt upp en enorm förväntan, vad händer sen?

Vi beställde ju FrankieBoy i september och fick leverans i början av april. Det var en lång väntan, men vi har nu bott en månad i husbilen och en vecka helt utan stöd av dusch och tvätt i lägenheten, vilken nu är överlämnad till ny ägare. Längtan har varit så stor och förväntningarna likaså.

Hur känns det nu?

Efter den här första månaden kan vi säga att allt lever upp till våra förväntningar! Att vi förlorade den fasta platsen har så klart ställt till det lite, men inget som inte gått att lösa. Vi får planera mer helt enkelt och det är ju en lärdom det också. Sen hade det ju varit kanon om vi kunde hitta en fast plats i Alingsås framöver så klart.

Nyhetens behag börjar tona ut, men ändå är känslan underbart skön. Mer än behaglig. Det är först den här veckan som vi får leva med skön sol och värme, innan dess har det varit ganska kylslaget och vi har mest hållit oss på våra 16kvm inne, dock inget som har känts jobbigt och frustrerande. Men nu är vi ute mycket mer, barfota! Fantastiskt!

Att känna oss mer och mer bekväma och hemma i husbilen känns bättre än att flyta omkring på nyhetens behag. Det känns i hela kroppen att detta nomadliv är för oss. Det har bekräftats varje dag. Inget känns konstigt och inget är en ouppnåelig dröm. Allt är vår verklighet och vi har det väldigt bra. Vi går all-in och det är rätt för oss.

Vill egentligen bara meddela att vi fortfarande stortrivs med vårt val – för det är faktiskt den första frågan vi får när vi nu bott i husbilen ett litet tag. Jag lovar också att meddela om det förändras. För förändringar är vi ju öppna för och med.

Ja vi trivs! Nej, vi ångrar inget. Ja, vi känner oss fortfarande taggade och glada trots att nyhetens behag kanske ebbat ut.

Solen är här! Vi njuter för fullt, hoppas du gör det också!

/Anna

Publicerat:

i:

18 svar till ”Nyhetens behag försvinner fort”

 1. Profilbild för Sofia hult
  Sofia hult

  Va härligt att kunna bo i husbilen året om

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det ska bli riktigt härligt, tror vi .)

 2. Profilbild för Ingela
  Ingela

  Nej…. tänkte jag. Vad har nu hänt! Du lyckades skapa en sån där ”klick” rubrik som aftonbladet kör?.
  Men så blev jag lugn när jag läste vidare. Vad fort tiden går. Det känns som ni nyss hämtade bilen.
  Vad gött att få den där känslan. Jag fattar att allt kännas betydligt mycket enklare nu när ni lärt er hur mycket och hur ni ska använda allt så det flyter på bra.
  Hur tänker ni när det gäller en fast plats? Jag vet inte heller hur jag hade löst det men jag tror att min tanke nog hade väckts att be någon bekant att få låna en plätt och lite el. Eller är det kanske ett ”intrång” man inte vill göra?
  Tänker mig en win-win situation exempelvis en villaägare eller gårdsägare/bonde som kanske ska på semester i några veckor eller som har väldigt stor mark. Då vore det ju perfekt med någon som uppehåller sig runt huset. Men det kanske är just sånt man vill slippa. Luddiga åtaganden och känslan av att, kan man säga, snylta?!?.
  Vad finns det för alternativ till fasta platser?

  1. Profilbild för Helena Roth

   Haha – samma tanke for genom skallen på mig. Även jag läste rad på rad och blev mer och mer lugn och glad till sinnet: det låter verkligen som att ni, just nu, verkligen är på helt rätt plats för er!

   1. Profilbild för Anna
    Anna

    Skönt att du är lugn och glad igen 🙂

  2. Profilbild för Anna
   Anna

   Åh jämförd med Aftonbladet, det är inte illa! 🙂
   Alltså en fast plats hade ju varit skönt för då vet vi att vi får plats och vi kan boa in oss lite mer än vad vi kan göra på ställplatserna (typ hänga tvätt). Och eftersom vi är här i Alingsås på veckorna i några månader vore det skönt. Bra tips med villavakt! Det kan vi absolut vara, om någon vill. Ska fråga om det på Facebook bland mina vänner. Nej snylta vill man ju inte göra, men visst blir vi glada när vi får chansen att duscha i en rymlig dusch med full sprutt t.ex.

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Hej o Tack för ni kika in på våran Blogg och skrev lite!
  Alltid kul o läsa andras bloggar också o få lite tips!

  Stort steg ni tog o bo i husbilen för jämnan!
  Hoppas ni trivs och har det gott nu 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack och välkomna hit! Ja vi trivs fint och har det riktigt gött!

 4. Profilbild för Gunnar FN

  Ska bli intressanta att höra om hur det är om ett halvår. För utan dusch låter… krångligt. Men gott att era förberedelser fungerat så bra.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi har dusch! Men när vi hade lägenheten kvar så utnyttjade vi den. Först nu har vi duschat i bilen 🙂 Allt är till belåtenhet!

   1. Profilbild för Gunnar FN

    Gott så. Jag missförstod bara.

 5. Profilbild för ReiseLinda

  Så bra att ni trivs! Det blir säkert lite inkörningsperiod på vissa grejer, men sen är det bara att njuta av friheten. Vi bor ju inte lika fritt, men känner igen känslan och en del av det praktiska som måste lösas.

 6. Profilbild för Husisblogg

  Ja nu är det säkert också den lättare tiden att bo i husbilar. Den stora ”prövningen” kommer kanske när det blir kallare… Men är man bara övertygad som ni är så kommer detta gå väldigt bra!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det så att den här årstiden är fin för att bo på hjul. Vi stannar inte när det blir kallt, då drar vi söderut, men även där kan det så klart krypa neråt på termometern, men inte så långt hoppas vi 🙂

 7. Profilbild för Anette Åhnbrink

  Ja det var en klickrubrik som hette duga? Skojar…men kul att ni landat och tycker att ni gjort något bra! För visst har man rätt att ändra sig, men först måste man ju prova! Och sedan tror jag att i och med att ni kommer vara i varmare trakter under vintern så kommer ni alldeles säkert komma underfund med hur mycket vatten, gasol, diesel osv, ni behöver och när ni behöver det! Fördelen söderut är ju att ställplatser och viss mån även campingar är billiga jämfört med här i Norden, och tror inte vi stod någonstans där man inte kunde åka in och bara fylla/tömma i Spanien/Portugal! Visserligen mot en avgift, men den var försumbar!
  Lite mer sånt här kan jag tycka!
  Trevlig helg på er!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja lite bra tömnings-/fyllningsställen efterfrågar vi verkligen! Bra att vi kan hitta det på den södra halvön.

 8. Profilbild för FREEDOMtravel

  Nyförälskelse övergår i något annat, mer långsiktigt. Helt naturligt! 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Precis så är det ju! Fortfarande är det ju nytt för oss, men vi märker stor skillnad i känslan från första veckan och nu.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
37°C / 19°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.