Inspiration, eftertanke, längtan och drömmar

På några timmar upplevde jag i tisdags kväll en annan människas hela liv på Oscarsteatern. Ett liv från helvete till sinnesro. En resa som för mig som åskådare gav mig hela känsloregistret under en kväll. Men jag är övertygad om att många saker som hände på scenen kommer att leva kvar länge i mitt liv, som inhopp i min vardag och i mina drömmar.

Camilla Näslunds liv har verkligen varit en lång och krokig berg- och dalbana. Vi har alla våra bagage och dramatiska liv. Få kan dock berätta om sitt liv så som Camilla kan; inspirerande och naket utan fördömande. Hennes föreställning AnnorlundaBra – från helvete till sinnesro bör alla se.

AnnorlundaBra – från helvete till sinnesro

Föreställningen är en kombination av föreläsning och show. Camilla berättar om sitt liv med början i barnaåren. Om hennes första förälskelse, om sin farfar och kyrktuppen. Hon berättar om sitt missbruk och om sina självmordsförsök. Om sitt yrkesliv, om knarket (sockret alltså!) och om Nordingrå, hennes hembygd på Höga Kusten. Hon berättar också om sina vänner som stöttat henne i många år och som ständigt funnits vid hennes sida hela vägen tillbaka till glädjen i livet. Hon berättar hur viktig musiken varit för henne, hur den givit glädje och livslust och hur många låtar hjälpt henne vidare. De låtarna fick vi höra ikväll!

Soundtrack of my life

Blandat med alla de här episoderna av Camillas liv sjunger Erik Linder de mest berörande sånger, hela tiden med anknytning till vad Camilla precis berättat. I andra akten kommer också Lili & Sussi, Getty Domein, Peter Englund, Shirley Clamp och några dansare in på scenen och bidrar med härlig musik, även deras sånger hänger ihop med Camillas berättelser. Alla artister har på något vis gjort ett ”Soundtrack of my life” för Camilla och för oss åskådare så förstärkte de berättelsen och gav föreställningen helt andra dimensioner.

Massor av kärlek

Det är ett väldigt tragiskt liv som återberättas, men det är inte bara tragik på scenen. Camilla har en förmåga att med humor, värme och kärlek få oss att le och skratta mellan tårarna. Att en människa med den här ryggsäcken kan vara så fantastiskt inspirerande, så varm och så inkluderande är otroligt!

Det var premiär för Camilla att stå på scenen på det här viset, även om hon hållt många föreläsningar så var det här något helt annat. Att hon var nervös erkände hon, det enda jag kunde märka det på var att hon inte alltid höll sig till manus utan målade iväg lite extra ibland. Inget som på något vis störde i berättelsen, men föreställningen blev lite för lång. Det är jag dock övertygad om att hon kommer slipa till för kommande föreställningar. Vi måste ju alla få lov att göra fel för att kunna bli bättre!

Fick ingen bra bild på Camilla från Oscarsteatern så här är istället en bild på när hon besökte mig här i Vimle en helg i slutet av augusti. Den visar tydligt hur man har det i Camillas sällskap.

Höga Kusten

Innan, under och efter föreställning hade flera företag från Höga Kusten ställt ut i Guldfoajen på Oscarsteatern så vi kunde gå där och provsmaka ostar och knäckebröd (inget jag kunde äta så klart, men det förväntade jag mig inte) samt att de bidragit med innehåll till Goodie Bags.

Har du möjlighet att se den här föreställningen så hoppas jag du tar chansen – i alla fall om du gillar att bli berörd, inspirerad och underhållen!

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Klart
06:2320:54 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 14°C
30°C / 13°C
34°C / 14°C
36°C / 16°C
37°C / 17°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.