Finns så mycket härliga bilder på strandpromenader vid alla fina städer vid havet. Även i våra egna flöden.

Det är ju det som är vackert som en vill visa upp. Det är ingen som pratar om promenader utmed trafikleder eller cykelturer på grusiga och smutsiga vägar på landsbygden.

Så nu pratar vi om det. Om dåliga och fula vägar.

Inne i städerna som ligger utmed stränderna är det ofta fina stenlagda eller gjutna strandpromenader. Med vackra odlingar, ordnade sittplatser och belysningar. Men kommer en lite utanför så finns inte sånt. Ibland har en tur och hittar en grusad gång eller en jordig stig. Ibland leder vägarna bara ner till stranden men inte vidare.

vag-till-stranden

Ibland får en gå utmed en trafikled, som här utanför Estepona där vi får gå utmed A7 en bit för att komma ner till stranden. Men stranden har ingen strandpromenad ända in till Estepona utan den slutar efter nån kilometer och då får en leta sig upp bland husen till A7 eller N340 igen.

promenad-utmed-a7

Gårdagens inlägg om Estepona skapade så stark längtan att vi drog iväg dit. Men eftersom vi inte ville cykla på A7 frågade vi om alternativ väg och fick då en vägbeskrivning som ledde oss ut på landsbygden. Bland fruktodlingar slingrade sig grusvägen upp och ner, en gång cyklade vi förbi en riktig ödestad. Ett bygge med fina hus som avstannat helt. För längesen.

odestad-spanien

Vi cyklade över flodfåror utan vatten och med (lite) vatten. Vägarna var riktigt dåliga med stora stenar och stora gropar emellanåt. Men vi cyklade på, vi hade hela tiden utsikt över bergen. Backarna var branta, jag fick leda cykeln ganska ofta och Roger fick vänta in mig på backkrönen, där han satt på sin elcykel utan en enda svettdroppe. Jag är inte bitter 😀

Men även om vägarna inte alltid är de bästa, är det en annan upplevelse, något vi absolut inte vill vara utan. Vi känner mer av Spanien utanför strandpromenaderna och de tillrättalagda områdena, men vi vill uppleva allt. Idag är min kropp mör, så det blir inte några äventyrliga utsvävningar. Kanske en stilla dag med en bok i handen.

/Anna