Det är inte alltid vackra promenader

Finns så mycket härliga bilder på strandpromenader vid alla fina städer vid havet. Även i våra egna flöden.

Det är ju det som är vackert som en vill visa upp. Det är ingen som pratar om promenader utmed trafikleder eller cykelturer på grusiga och smutsiga vägar på landsbygden.

Så nu pratar vi om det. Om dåliga och fula vägar.

Inne i städerna som ligger utmed stränderna är det ofta fina stenlagda eller gjutna strandpromenader. Med vackra odlingar, ordnade sittplatser och belysningar. Men kommer en lite utanför så finns inte sånt. Ibland har en tur och hittar en grusad gång eller en jordig stig. Ibland leder vägarna bara ner till stranden men inte vidare.

vag-till-stranden

Ibland får en gå utmed en trafikled, som här utanför Estepona där vi får gå utmed A7 en bit för att komma ner till stranden. Men stranden har ingen strandpromenad ända in till Estepona utan den slutar efter nån kilometer och då får en leta sig upp bland husen till A7 eller N340 igen.

promenad-utmed-a7

Gårdagens inlägg om Estepona skapade så stark längtan att vi drog iväg dit. Men eftersom vi inte ville cykla på A7 frågade vi om alternativ väg och fick då en vägbeskrivning som ledde oss ut på landsbygden. Bland fruktodlingar slingrade sig grusvägen upp och ner, en gång cyklade vi förbi en riktig ödestad. Ett bygge med fina hus som avstannat helt. För längesen.

odestad-spanien

Vi cyklade över flodfåror utan vatten och med (lite) vatten. Vägarna var riktigt dåliga med stora stenar och stora gropar emellanåt. Men vi cyklade på, vi hade hela tiden utsikt över bergen. Backarna var branta, jag fick leda cykeln ganska ofta och Roger fick vänta in mig på backkrönen, där han satt på sin elcykel utan en enda svettdroppe. Jag är inte bitter 😀

Men även om vägarna inte alltid är de bästa, är det en annan upplevelse, något vi absolut inte vill vara utan. Vi känner mer av Spanien utanför strandpromenaderna och de tillrättalagda områdena, men vi vill uppleva allt. Idag är min kropp mör, så det blir inte några äventyrliga utsvävningar. Kanske en stilla dag med en bok i handen.

/Anna

Publicerat:

i:

8 svar till ”Det är inte alltid vackra promenader”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Meen! Roger har ju kunnat sträckt ut en hand och dragit dej upp för backen.
  Så klart allt inte är vackert och bra. Fast vi väljer att fokusera på det fina, även om vi inte blundar för det fula /sämre.
  Kul ändå att ni tog er Estepona tor

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag hånkade i en backe, men det var jobbigt för oss båda, och cykeln. Tycker också om att fokusera på det vackra, men även andra delar är vackra på sitt sätt. Även om de inte är bildsköna direkt. Ja, så glad för dagen i Estepona igår.

 2. Profilbild för Yvonne

  Å så klagar vi här i Sverige över för få cykelbanor! Faktum är att jag tycker vi har en superfin infrastruktur som tar hänsyn till både gående och cyklandes och funktionshindrade. Var försiktiga där på vägrenen, ser hiskeligt ut ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi har riktigt bra infrastruktur i Sverige! Håller med 🙂

 3. Profilbild för Tess Mabon

  Det där känner jag så väl igen mig i. Att vi som vana stadsbor i Stockholm verkligen är bortskämda med fina promenadstråk och trottoarer/gångbanor/cykelvägar etc där det finns ”farlig trafik” eller fina områden att besöka utan bil.

  Och minns när vi varit på våra familjeresor till Californien – hur besvikna sönerna varit varje gång att det nästintill liksom INTE går att GÅ till saker och ting. Att kulturen i just detta avseende varit en stor krock och upplevelse.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Härligt att välja att gå överallt, här blir det helt klart andra vyer än asfalterade vägar med tydliga linjer!

 4. Profilbild för Ewa

  Hihihi…. det är lite skoj ni vi/jag inser hur bortskämda på både det ena och andra sättet 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Som turist ”lotsas” en ju på gator och vägar som är anpassade för just turister. Vi hamnar ju lite off grid med vårt sätt att resa 🙂

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.