Vattenförbrukningen i husbilen just nu är väldigt låg. För vi står på en bra camping.

Och med bra camping menar jag bland annat att den är väldigt bra för vår vattenförbrukning. I husbilen alltså. Vi har nu stått här i 6 dygn och vår tank med 150 liter vatten har bara halverats på dessa dagar. Och anledningen till det är att campingen erbjuder bättre alternativ än vad husbilen gör.

Vad påverkar vattenförbrukningen i husbilen?

Det är dusch, disk och toalettbesök så klart. Men även utedusch, städning, matlagning och tandborstning.

Duschen

Vi duschar bara på campingens duschar här för de har varmt vatten och det är full fart i det. Enda nackdelen är att det inte finns handdusch med det har jag faktiskt inte sett nån gång, tror jag. Duschutrymmena är stora och rena. Till och med jag gillar att duscha där! Uteduschen används inte alls nu, det är för kallt 🙂 Men den är praktiskt för att skölja av sandiga fötter med, om det inte vore för långt till stranden just här…

Diskning

Diskningsmöjligheterna här är bra! Det är inte riktigt hett vatten, men ändå helt okej temperatur för att lösa upp fett och annat smuts. Genom att diska på campingens diskplatser så förbrukar vi mindre vatten, i husbilen. För det är just disk som är den stora boven när det gäller vattenförbrukningen, om en bortser från duschandet då. Vi diskar efter varje måltid och det blir ett antal liter varje dag som går åt till det. Så vi diskar gärna på boplatsen om den möjligheten finns, och om det finns varmvatten. Diska kallt gör jag inte.

Toalettbesök

Toalettbesök görs gärna på den här campingens toaletter. I alla fall dagtid, här finns både toalettring och papper i toalettbåsen! Vår egen toalett utnyttjas bara kvälls- och nattetid. Det går då självklart åt väldigt mycket mindre vatten då spolningen och handtvätten tar en del från vår tank.

Städning

När vi står på camping brukar vi passa på att städa. Dels för att vi har el, som laddar upp dammsugaren igen efter användning, men också för att det finns gott om vatten och vi då kan svabba golv och städa lite mer noggrant. Dessutom har vi ju mattan utlagd utanför bilen så det känns fräscht att lägga ut dynor och annat som en vill plocka undan vid storstädning. Så städningen gör ju faktiskt att vi förbrukar mer vatten just när vi står på camping om vi inte går och hämtar varmvatten i en hink från servicehuset, vilket vi inte gör då vi har det i bilen när vi står på el.

Matlagning & dricksvatten

Dricksvattnet köper vi och det används för att göra te och att dricka som det är. Allt annan matlagning använder vi vårt vatten i tanken till. Kaffet blir gott trots det klorerade vattnet, men te blir verkligen inte gott. Hur mycket vatten som går till matlagningen beror så klart på vad för typ av mat vi lagar och hur ofta vi lagar mat. Men oftast äter vi ju faktiskt egenlagad mat. Gör vi pasta går det åt mer vatten än om vi gör en sallad. Så klart.

Tandborstning

Morgon- och kvällstvätten gör vi i husbilen, även om vi står på camping. Glöm inte att vi är bekväma 🙂

Det är med andra ord så att vi kan stå på camping, utan att behöva fylla på vatten eller tömma gråvattnet, i ca två veckor. Sen betyder ju inte det att vi förbrukar mindre vatten generellt, bara att vattenförbrukningen i husbilen är lägre. Och att förbrukningen blir tydligare.

Bilden är från en färskvattenkälla i Malaga.

/Anna