Och då menar jag tekniken med bloggen, inte vårt hem 🙂

På kvällen i förrgår så låg alla våra tre sajter nere (vimlewebb.se, anna-forsberg.se och denna anna-forsberg.se). Webbhotellet hade problem med sin databasserver där alla tre ligger. Om ni var här och försökte läsa då så möttes ni av följande besked

Error Establishing a Database Connection

När vi gick och la oss vid strax före 24.00 var det fortfarande lika illa och webbhotellet svarade inte på mail eller telefon och hade inte heller listat något fel på sin driftsinformationssida. Jag somnade till slut. Frustrerad.

Vaknade flera gånger på natten och gick in och kikade ifall bloggen var igång. Men nej. Inte heller hade webbhotellet ännu listat felet. Det är ju bara en blogg, inget annat än ”for fun” men jag är väldigt ansvarsfull så får smärre panik när saker inte funkar. Dessutom är jag väl yrkesskadas då jag jobbar med webbplatser, men webbhotellen rår jag ju inte på dessvärre.

När jag vaknade i går morse var sajterna fortfarande nere. Men strax efter 8, när de kommit till kontoret på webbhotellet så var sajterna igång igen. Jag var övertygad om att de hade bevakning på servrarna och tekniker som ryckte in om något sånt här hände, men nu vet jag inte. Detta måste kollas upp!

Det var ju inte mer än en sen kväll och en natt som sajterna låg nere, men det blev i alla fall en natt med dålig sömn och ni som ville läsa på nattetid kunde inte göra det. Förlåt!

Är alldeles för lite djurbilder på den här bloggen så passar på att ha en bild på sovande katt, gratis hämtad på unsplash.

/Anna