strandliv

Inte mycket strandliv för oss

Vi är inte de som ligger på stränderna så fort solen lyser. Men havet gillar vi.

Ofta går våra promenader utmed havet och ibland även på stranden. Jag älskar att gå barfota och väldigt gärna i vattenbrynet. Men att ligga på stranden och lapa sol är inte för oss. Oftast inte i alla fall.

Vi är uppvuxna på västkusten och gillar mycket bättre klippor än sandstränder. Ska en bada är det både roligare och skönare att hoppa i från berget än att gå i, särskilt när det är långgrunt. Här är det i och för sig inte långgrunt men det är sand. Överallt.

Men igår var vi på stranden, det var 24 grader och strålande sol. Det blåste för mycket för att vara lockande med bad, men vi låg på stranden och lyssnade på musik och läste. Pratade så klart en del med vännerna som hängde på och vi njöt allihop av lagom värme. Det kom ett par ridande på hästar och förskönade vår havsvy. Många spanjorer gick på strandpromenaden, hundar sprang lösa och tvätten hängde på tork utanför fönstren och husen. Men vi var de enda som låg i solgasset. Spanjorerna är påklädda med päls när vi går i shorts och linne. Det är lätt att se vilka som inte bor här på heltid 🙂

Till slut började Roger frysa av vinden. Inte samma frysa som att frysa i Sverige vintertid. Utan mer huttra lite, som att det blir lite kallt i vinden. Vi hade då varit på stranden kanske i tre timmar. Det var lagom att cykla hemåt och brygga oss en kopp kaffe och njuta av den riktigt goda och billiga Mercadona-chokladen. I solen utanför bilen.

En mycket skön söndag med andra ord!

/Anna

Publicerat:

i:

8 svar till ”Inte mycket strandliv för oss”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Inte mycket till strandhäng här heller i dessa tider faktiskt!
  Mer åt snöskottning ist,usch!
  Men vi kollar på resesajterna,drar väl efter nyår 🙂

  Ha det gott i värmen….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Förstår mycket väl att ni kollar på resesajterna. Svenska vintern är verkligen inte något jag har lärt mig uppskatta trots mina 50 år där.

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Det var ett fantastiskt väder igår. Svårt att tänka 3;e Advent….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Verkligen! 16 december, strålande sol och solskyddsfaktor 🙂

 3. Profilbild för Anita Birgitta

  Men så härligt ni verkar ha det, älskar också havet. Måste vara underbart att bo i husbil och åka dit näsan pekar. Hur gör ni med arbete, jobbar ni på ställen ni kommer till.?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi jobbar digitalt, så kan jobba var som helst där det finns internet. Hör kan du läsa mer om oss https://anna-forsberg.se/om-oss/

 4. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Vi är inte några som hänger i solstolarna när vi är ute men någon riktigt avkopplande dag då och då i lagom värme och med en bra bok är faktiskt ganska skönt…
  Hav och vatten är aldrig fel även om det inte lockar till bad mer än någon enstaka gång.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Exakt sådär. Fast bada gör jag väldigt gärna, men nu väntar jag nog tills det blir varmare i vattnet.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.