bruce på Netflix

Naket och personligt med stor portion humor

När det kommer till musik kan jag lyssna till nästan vad som helst. Men ingen är som Bruce. Min Bruce.

Musik är inte en stor grej i mitt liv. Att lyssna till musik är något jag mest gör när jag gör något annat, typ städar, lagar mat, dansar eller springer. Gillar inte heller att gå på konserter. Men Bruce har jag en helt annan relation till. Jag ser och hör allt jag kan med honom. Det är inte bara musik när det gäller Springsteen, det ger mer än sköna toner. Hans texter ger mig gåshud. Han är mitt frikort. En genuin person med så mycket hjärta kan inte annat än att beröra mig.

Bruce på Netflix

Härom kvällen gick jag in på Netflix och där lös hans ansikte upp hela skärmen då de gjorde reklam för ”Springsteen on Broadway”. En sändning jag inte ens visste spelats in, en föreställning jag helt missat. Direkt satte jag igång den drygt två och halv timmar långa personliga och nakna föreställningen.

Bruce pratar lika vackert och målande som han sjunger i sina sånger. Han har en förmåga att iaktta och återberätta som berör. Igen. I den här förställningen är det en skön blandning av berättelser ur hans egna liv och hans sånger. Han har inget band med sig på scenen utan det är hans röst, gitarren och munspelet som står för tonerna. Låttexterna blir tydligare, innebörden solklar och det är som att uppleva låtarna på nytt. Och lära känna Bruce på nytt. Det är naket. Personligt. Med massor av humor.

När han beskriver sin starka kärlek till avlidna vännen och bandmedlemmen Clarence Clemons samt till sin fru Patti Scialfa rullar mina tårar. Bruce egna  tårar faller när han berättar om sin fars vädjan om förlåtelse.

Jag lyssnar en stund här och där på föreställningen, har inte sett den klart än. Jag vill liksom både äta kakan och ha den kvar. Bruce gör mig till en bättre människa. Faktiskt. Så väldigt glad att jag kan uppleva den här föreställningen oavsett var jag befinner mig.

/Anna

Publicerat:

i:

14 svar till ”Naket och personligt med stor portion humor”

 1. Profilbild för Anita Birgitta

  Han är min favorit också.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Han är lätt att tycka om!

 2. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst är han bra Brucan,såg hans föreställning på TV!
  Man fick ju rysningar,härlig musik det! 🙂

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tänk att jag helt missat denna föreställningen, helt tagen!

 3. Profilbild för Marita
  Marita

  Håller med! Han är fantastiskt bra, och uttrycker sig så det griper tag i en.?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja verkligen!

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Vem är det?! Har han också husbil?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Han behöver ingen, han är ju med mig jämt 😉

 5. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Det är utan tvekan min favorit också. Har upplevt två konserter på Ullevi, 2008 och 2012?
  Han verkar ha ett genuint samhällsengagemang också som tilltalar mig!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Härligt! Ja han är verkligen samhällsengagerad också och använder sin röst till att öppet bekämpa rasism och annat. Viktig del i min kärlek till honom.

 6. Profilbild för Helena Roth

  Jungleland har varit en av mina favoritlåtar hela livet, men har inte lyssnat mycket på hans musik sedan barndomen. Dock läste jag en biografi OM honom ngt år innan jag också läste biografin AV honom (många inlägg om den boken), och alltså… han är imponerande. På så många sätt. Vilken urkraft på ngt vis. Med massa talang, men än mer, en energi och drivkraft som heter duga! Ska också kolla den där – äldsta barnet är på mig! Så det ska bli ett julnöje!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Fascinerad av hur en person kan fängsla mig så, någon jag aldrig träffat.

 7. Profilbild för Charlotte

  Visst är det härligt att ha en så stark relation till någon – som en platonisk kärleksrelation. Jag lyssnade mycket på honom för länge sedan, från slutet på 1970-talet och framåt. Minns hur jag såg honom på hovet i början av 1980-talet, då folk köade utanför Konserthuset i Stockholm i flera dagar för att få en biljett. Jag köade inte själv, men fick en plats på parkett (där det stod stolar) tack vare en vän. Redan på första låten reste sig typ alla upp och han sa: ”Sätt er ner, det kommer att bli en lång kväll”. Det blev det. Det var fantastiskt trots att jag själv inte kunde ens hälften av låtarna. Men det var verkligen att vara med i en happening.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja han håller gärna på i 3-4 timmar på sina konserter. Ger så mycket mer än bara musiken, som ju räcker långt och väl. Kul att du också varit på en av hans konserter och att det blivit ett fint minne för dig trots att du inte är så full av kärlek till honom 😀

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
19°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
24°C / 13°C
23°C / 12°C
26°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.