rincon

Det är inte som alla säger

Inför den här resan läste vi på massor. Om hur det är att övervintra i Spanien och Portugal. Och det är inte som alla säger.

Och med alla menar jag så klart inte alla. Men många. Många säger att det är svårt att få en plats. Att det är fullbokat precis överallt och att bilarna står på kö vid ställplatserna. Att om en vill ha en plats bör en boka.

Vi vill ha en plats, vi får ju besök och vill vara någonstans nära Malaga där dotterns flyg landar. Oron över att inte ha en bra plats när hon kommer är en av anledningarna att vi fastnade här.

Men. Det finns platser ledigt både på campingar och på ställplatser. Inte överallt. Inte här. Här är fullt till bristningsgränsen. Men på andra ställen finns det plats. Så.

Det är inte alltid rätt att lyssna på alla andra, på de erfarna. För tiderna förändras. Jag tror så klart på vad alla andra upplevt och säger, det har säkert varit stört omöjligt att få plats tidigare. Men i år är det annorlunda.

Beror det på generationsskifte, eller kanske på Brexit? Jag har ingen aning om varför. Men i år är det i alla fall inte som alla andra säger. Det finns plats. För alla. Även om det inte finns just här. Men på annandagen lämnar vi vår plats till någon annan, för då rullar vi vidare.

Bilden är från strandpromenaden här i byn.

/Anna

Publicerat:

i:

16 svar till ”Det är inte som alla säger”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Hoppas det finns platser kvar till nästa år! 🙂

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det gör det säkert 🙂

 2. Profilbild för Barbro

  Jag tycker att det är intressant att du konsekvent väljer att använda ordet en istället för man.
  Konstig i början men en vänjer sig. 😉

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag håller på att lära mig, tycker det är viktigt att försöka uttrycka mig inkluderande 🙂 Så även om jag försöker vara konsekvent är jag nog inte det, inte än. Men på god väg hoppas jag.

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Nej det är ingen superträngsel, som även vi hört talas om. Nästa år kanske vi tänker lite annorlunda

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja då kommer vi i alla fall våga chansa mycket mer.

 4. Profilbild för BME
  BME

  Du har helt rätt. Det är inte lika trångt i år som det brukar vara. Vi har också stått i kö eller tvingats köra vidare men inte i år. Funderar också om ” Brexit” är orsaken eller annat?

  Självklar skall man lyssna på ” de erfarna” men sedan går/åker man sina egna vägar. Precis som man alltid har gjort. Skulle alla ” ungar” ha lytt sina föräldrar vore vi kvar på stenåldern.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för din kommentar! Ja lyssna är bra, sen gör vi som vi vill allihop ändå 🙂

 5. Profilbild för Solan
  Solan

  Hallå Bobilen!.
  Vi är inne på vår sjunde ”vinterförvaring”. Vi har aldrig bokat plats. Vårt motto är att allt fixar sig. Och det har det gjort hittills. Bor till 99,9 % på ställplatser. Rulla är roligt men under jul/nyår står vi still i minst fyra veckor. På plats nära storstad så det i finns mycket att hitta på. Vi är ute sex månader
  som så många andra.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hallå där! Vi vågade inte och står helst också på ställplatser. Men ibland är det skönt att rulla ut markisen och boa in sig. Har skrivet ett inlägg om när vi föredrar camping. Här kan du läsa det om du vill: https://anna-forsberg.se/camping-ar-inte-sa-dumt-anda/

 6. Profilbild för Anita Birgitta

  Man ska nog inte lyssna alla gånger på vad andra säger.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nej, inte alla gånger 🙂

 7. Profilbild för Larry bjurefjäll
  Larry bjurefjäll

  Jag tror att mäniskor tänker olika när man tittar på komentarer om ställplatser så kan någon tycka den är jättebra medan nästa tycker den är dålig.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så klart är det så! Vi förväntar oss alla olika också. Därför skriver vi hur vi resonerar och varför vi tycker som vi tycker. Då kan ni som läser bedöma om det skulle vara positivt eller negativt för er och därmed ta egna beslut utifrån våra upplevelser 🙂

 8. Profilbild för FREEDOMtravel

  Alla uppfattar allting lite olika … När vi reste 2015 var det inga problem att få plats. Sedan har vi också hört att det blivit väldigt fullt, men det kan ju vara subjektivt hur det uppfattas kanske …

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Självklart är det olika uppfattningar. Men det verkar vara något som hänt i år, hör det från höger och vänster.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:2720:51 WEST
SönMånTisOnsTor
32°C / 14°C
38°C / 20°C
39°C / 20°C
40°C / 17°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.