rogers elcykel

Nu cyklar Roger jättefort!

Roger har nu efter många turer fått sin nya cykel, en cykel med elmotor!

Hans gamla cykel blev ju stulen här för ett tag sedan och han har kämpat med att beställa en ny och få den levererad. Att köpa en cykel i en cykelaffär här är dyrt. Att då köpa en elcykel är så klart ännu dyrare. För det var en elcykel Roger ville köpa när hans vanliga blev stulen. Så en nätbeställning på Amazon är vad som skulle ge honom hans nya cykel.

Det blev en elcykel

Vi har flera gånger pratat om ifall vi ska byta ut våra cyklar mot elcyklar för att kunna cykla lite längre och uppleva mer. Men jag har varit motståndare till det eftersom jag vill ha den rörelsen en vanlig cykel ger. Dessutom tyckte Roger vi skulle köpa kompakta och ihopfällbara cyklar för att få mer plats i garaget. Vi bestämde i våras att vi kör med våra vanliga cyklar första året så får vi se sen.

Nu när hans cykel blev stulen blev det elcykel han ville ersätta den med. Men det skulle inte vara så lätt att få köpa en sån dyr sak på spanska Amazon med ett svenskt kort visade det sig.

Krångel på Amazon

Han la sin beställning på den silvriga elcykeln på Amazon.es med leveransadress hit till ställplatsen. Några dagar senare fick han mail från Amazon med information om att de trodde att hans konto blivit hackat och de hade då tagit bort hans beställning, kortuppgifter och adressuppgifter. Hans Amazonkonto var helt rensat. Då kontaktade Roger dem och meddelade via deras chat att det inte var hackat utan att det var han som gjort beställningen. De lovade då att återkomma via sin ”accountdepartment” för att lösa problemet.

De återkom aldrig, så han la in alla uppgifter igen och la en ny order. Samma sak igen hände. Allt rensades bort. Då påstod Amazon vid ny kontakt att det var Rogers svenska kontokort som var orsaken till att det inte gick att beställa i Spanien. Då tog Roger hjälp av Cathy som driver ställplatsen vi står på, hon var väldigt hjälpsam och ville absolut lösa detta om hon kunde. Så hon beställde cykeln i sitt namn med sitt kort, som då är spanskt. Samma sak händer igen! Hennes order blir också raderad.

Det kändes hopplöst och tiden gick, hur skulle vi hinna få hit en cykel innan vi åker, här kan han ju låna en cykel men när vi åker härifrån behöver han ju en egen cykel. Den 1 december gjorde Roger ett sista försök på Amazon. Han gick in på sitt konto, raderade alla uppgifter och la in allt på nytt och sedan beställde han en vit cykel istället. Och den beställningen gick igenom! Och cykeln levererades en dag före lovad leveransdag! Det blev en NCM Moscow Plus.

Så nu cyklar Roger fort och lätt, och jag kämpar på med min 7-växlade utan elmotor. Så nu vill jag också ha en elcykel. Jo, jag erkänner, motståndet är helt raderat. Det skulle underlätta väldigt mycket och vi skulle kunna uppleva så mycket mer än vad vi gör nu. För jag (eller min cykel) begränsar oss. Utvecklingen på elcyklar går snabbt framåt, det finns de som är alldeles utmärkta att cykla på utan att elen är aktiverad, som Rogers. Så när jag vill bli svettig får jag väl låta bli att sätta på elen helt enkelt. Mer rörelse är ju det jag vill ha, och nu inser jag att en elcykel faktiskt kan ge mig ännu mer rörelse. Skillnaden är att jag inte behöver bli helt slut i uppförsbackarna (och då dra mig för att cykla längre än nödvändigt).

Nu är frågan om jag kan hitta en elcykel som jag gillar lika mycket som jag gillar den jag har. Jag vågar inte köpa en via nätet, inte utan att ha provat modellen först. Jag vill nämligen ha högt styre för att kunna sitta mer upprätt. Och så ska den få plats i garaget på husbilen också! Och så ska den inte kosta mer än vad jag är beredd att betala. Väldigt glad att jag har en elcykelmästare i familjen nu, för innan Roger köpte sin cykel så läste han på ordentligt kring vad det är som är viktigt med en elcykel och han är otroligt nöjd med sin.

Roger tog en väldigt fin bild på sin cykel, men jag fick kapa av den för formatet var för fyrkantigt. Gå in på hans Instagram för att se cykeln i sin helhet!

/Anna

Publicerat:

i:

12 svar till ”Nu cyklar Roger jättefort!”

 1. Profilbild för Marita
  Marita

  Jag köpte en elcykel förra hösten, bara för att kunna åka i takt med min sambo, som är gammal cyklist. Använder motor i motvind och uppförsbackar. Helt suveränt! När jag cyklar ensam låter jag motorn vara för det mesta ?. Supernöjd!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Låter som ett väldigt bra upplägg! Tack!

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Var det färgen som spökade Tur han kunde beställa en vit då!
  Visst är det skönt med elcykel, aktionsradie blir större.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det kan en undra, men verkar ju märkligt. Helt klart större radie vilket ju är väldigt positivt.

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Elcyklar har ju blivit väldigt poppis på sista tiden!
  Även för bovarna också tyvärr 🙂

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så är det. Nu var det en vanlig cykel de stal från oss. Den nya cykeln står alltid i garaget när vi inte cyklar. När vi ska sätta fast den någonstans använder vi ett lås som tydligen är mycket svårt att bryta upp… men visst, tjuvarna är ofta före i utvecklingen.

 4. Profilbild för Anita Birgitta

  Gud vilket leende innan han fick sin elcykel. Hoppas du hittar en lika fin och att du blir nöjd.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Misstänker du menar ”elände” där det kom in ett ”leende” 🙂 Ja struligt men nu är han glad och ler fint. Det blir nog en cykel till mig också så småningom, men inte än.

 5. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Vi har också diskuterat det här med elcyklar. Mon sambo tycker vi ska trampa så länge vi orkar och att vi inte cyklar jättelångt när vi är ute med husbilen. Elcyklar väger en del också.
  Nu blev det två ihopfällbara sjuväxlade cyklar som är hyfsat lättcyklade trots mindre hjul. De tar dessutom minimal plats i garaget.
  (Nästa gång blir det nog elcykel i alla fall).

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag förstår din sambo, det är (har varit) mitt resonemang också. Men att öka radien för hur långt vi cyklar är positivt, så nu är jag omvänd.. hahaha, men jag har ju ingen elcykel än. Så jag trampar på jag.

 6. Profilbild för Dan
  Dan

  Hans framgaffel är monterad åt fel håll.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack han fick besked om det på Instagram igår – och han ska montera om den! Tack för påpekandet. En himla bra cykel som funkar alldeles utmärkt med gaffeln åt fel håll 🙂

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 17°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.