torre del mar

Rekat läget i Torre Del Mar

Häromdagen tog vi bussen till grannstaden Torre Del Mar för att reka läget lite.

Som vi tidigare berättat har vi stått här på Rincon för länge. Denna grymma ställplats har blivit för mycket. Ni vet hur det är när en börjar reta sig på småsaker, sånt som inte haft någon betydelse i början, men som sen bara stör. Hela tiden. Fast det är inte själva ställplatsen vi stör oss på.

Det händer inte så mycket i våra liv just nu, vi cyklar och handlar, cyklar till marknaden, läser, jobbar, promenerar, målar… Detta märks även på blogginläggen så klart. Det är skönt ibland, men nu är det näst intill vår rutin varje dag. Så vill vi inte ha det. Därför tog vi bussen till Torre Del Mar för att träffa Anette och Göran (Korsochtvärs-bloggen) och för att kolla läget i Torres då vi bestämt att det blir en kommande anhalt.

Torre Del Mar är en större stad än Rincon. Det finns en fantastisk strandpromenad. Stan ligger i en vik och är omringad av de fantastiska bergen, vilket ger obetalbara vyer. Ja, där vill vi vara några dagar och vi vill gärna utforska stan med dottern när hon kommer.

Campingen Anette & Göran står på är perfekt belägen, precis intill strandpromenaden och med hela stan inom gångavstånd. Men nej, vi vill inte ha campingliv igen. Inte där, då den campingen visade sig vara för trång och instängd för vår smak. Och inte nu, för även om Rincon inte är en camping så är känslan väldigt lik.

Så på bussen hem efter en skön dag med härligt sällskap, god mat och fina vyer bestämde vi att vi skippar campingen trots att det finns lediga platser och istället chansar på ställplatsen i Caleta (andra änden av Torre Del Mar) på Annandag Jul. Då stannar vi där i några nätter för att lära känna den stan samt så klart också hänga mer med Anette och Göran. Och den ställplatsen ligger i en hamn, så miljön blir nog alldeles perfekt för oss.

Nu har vi ju insett att det inte är som alla säger så vi gör inte längre som vi trodde vi behövde göra 🙂

Tack för titten, kaffet och sällskapet Anette, Göran, Anette och Robert!

/Anna

Publicerat:

i:

8 svar till ”Rekat läget i Torre Del Mar”

 1. Profilbild för Christel

  Vilken skön och befriande känsla att veta hur en vill att det ska vara. Jag kan själv känna mig lite avundsjuk på de som boar in sig och tillbringar långa tider på en plats men vet samtidigt att vi inte skulle klara av det. För mig är husbil/segelbåt ett sätt att förflytta sig på och uppleva nya platser. Det är så härligt att läsa om era tankar! Kram på er!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Christel! Och vill också säga att jag är glad att du kryat på dig, kunde inte kommentera när jag försökte sist hos dig. Visst är det härligt att boa in sig, vi älskar det. Också. Men inte för så här länge 🙂 Och precis som du skriver vill vi också förflytta oss och uppleva nytt.

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Va bra att ni var här och rekade lite, så fick ni ju en egen bild av stället. Och jag förstår beslutet, har ju också stått i Rincón
  Ses snart igen

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det gör vi! Ska bli roligt med mer häng och i en ny stad. Tack för inspirationen 🙂

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst är det trevligt att flytta på sig då och då!
  Vi skulle också gjort detsamma troligen 🙂

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Absolut är det så. Detsamma!

 4. Profilbild för Our Vantastic Travels

  Vi har ju inte fyrkantiga hjul utan runda vilket ger oss campare stora möjligheter att fara runt, dit vi vill. Ibland blir det bra och ibland mindre bra! Men vi har ändå chansen att fara vidare och söka lyckan på nya ställen.
  God Jul o Gott Nytt campingår!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det så, men för oss har det varit andra faktorer som varit viktiga ett tag och då har det fått styra. Det blir inte alltid som en tänkt sig helt enkelt och det är bra det också. Och att snart åka till Torres känns jättebra. Önskar er detsamma, var ni än befinner er!

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.