För oss är det viktigt att du som läsare förstår vad du kommit till för blogg. Därför förklarar vi, på förekommen anledning, att vår blogg är helt fri från sponsring och samarbeten.

Vi driver två bloggar, denna om vårt liv i husbil samt entreprenörsbloggen Webbtanten. Den senare bloggas det inte så mycket på just nu utan krutet läggs här, men samma resonemang gäller för båda bloggarna.

Nej tack till all typ av sponsring

Vi tackar nej till all typ av sponsring, pressresor och samarbeten på båda bloggarna. Vi får mail väldigt ofta med frågor om samarbete och sponsring. Men vi tackar konsekvent nej. Så för att ytterligare förtydliga varför vi tackar nej till allt så vill vi beskriva lite mer om varför vi gör det.

Det är inte vårt syfte

Syftet med bloggen är inte att tjäna pengar eller att leva på det. Därför tackar vi nej till allt som innebär lägre reskostnader eller någon form av inkomst via bloggen. Syftet med vår blogg är inspiration, men också reflektion. Hos oss men också hos dig, om du vill.

Gillar inte reklam

Vi svämmas över av reklam överallt och vi gillar inte det. Förstår det. Men gillar det inte. Bloggar som har för mycket samarbeten försvinner ur våra läslistor. Vi känner många gånger att inläggen blir för faktaspäckade, har för lite känsla och därmed ofta är  ointressanta. Och när vi känner så kring reklam är det i våra ögon fel att bidra till det själva. Bloggade om sponsrade inlägg på Webbtanten för ett år sedan.

Bloggen är inte vårt jobb

Vi driver en webbyrå, har många kunder som vi arbetar med på olika sätt och vår arbetstid läggs där. De flesta av våra kunder har vi arbetat med i många år, det är väl etablerade relationer med uppbyggda förtroenden åt båda håll. I vårt företag styr vi skutan. Vi är inte alls intresserade av att jobba mer tid än vi redan gör. Balansen mellan arbete och fritid är otroligt viktig för oss och därför är sponsring och samarbeten inget som alls passar in i vårt liv. Bloggen är fritid, något som framför allt jag gillar att fylla med innehåll. Jag älskar ju att skriva och jag gör det mer och mer. Mitt senaste inlägg på Webbtanten handlade om just det. Roger skriver inte så mycket, men innan publicering är han med och tycker till om alla inlägg!

Fria och lustfyllda val

För oss är resrutterna, resmålen och aktiviteterna styrda av lust (och väder). Att följa ett schema som någon annan satt ihop är inte alls för oss. Hela vårt vuxna liv har egna val varit essentiellt. Vår frihet är ruskigt viktig. Bloggen är ett val, ett lustfyllt verktyg för mig att skriva, ett trevligt sätt för oss att bygga relationer och en källa för inspiration, för dig förhoppningsvis.

Vi vill att du ska veta att våra bloggar och blogginlägg inte sponsras. Det är viktigt för oss med transparens, det har du nog förstått om du läst här ett tag. Alla gör som de vill och det är fria val hos alla, vi dömer ingen annan. Men vårt val är att inte bli sponsrade. Alls.

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

/Anna