samarbete-sponsring-blogg

Här finns ingen sponsring, reklam eller samarbeten

För oss är det viktigt att du som läsare förstår vad du kommit till för blogg. Därför förklarar vi, på förekommen anledning, att vår blogg är helt fri från sponsring och samarbeten.

Vi driver två bloggar, denna om vårt liv i husbil samt entreprenörsbloggen Webbtanten. Den senare bloggas det inte så mycket på just nu utan krutet läggs här, men samma resonemang gäller för båda bloggarna.

Nej tack till all typ av sponsring

Vi tackar nej till all typ av sponsring, pressresor och samarbeten på båda bloggarna. Vi får mail väldigt ofta med frågor om samarbete och sponsring. Men vi tackar konsekvent nej. Så för att ytterligare förtydliga varför vi tackar nej till allt så vill vi beskriva lite mer om varför vi gör det.

Det är inte vårt syfte

Syftet med bloggen är inte att tjäna pengar eller att leva på det. Därför tackar vi nej till allt som innebär lägre reskostnader eller någon form av inkomst via bloggen. Syftet med vår blogg är inspiration, men också reflektion. Hos oss men också hos dig, om du vill.

Gillar inte reklam

Vi svämmas över av reklam överallt och vi gillar inte det. Förstår det. Men gillar det inte. Bloggar som har för mycket samarbeten försvinner ur våra läslistor. Vi känner många gånger att inläggen blir för faktaspäckade, har för lite känsla och därmed ofta är  ointressanta. Och när vi känner så kring reklam är det i våra ögon fel att bidra till det själva. Bloggade om sponsrade inlägg på Webbtanten för ett år sedan.

Bloggen är inte vårt jobb

Vi driver en webbyrå, har många kunder som vi arbetar med på olika sätt och vår arbetstid läggs där. De flesta av våra kunder har vi arbetat med i många år, det är väl etablerade relationer med uppbyggda förtroenden åt båda håll. I vårt företag styr vi skutan. Vi är inte alls intresserade av att jobba mer tid än vi redan gör. Balansen mellan arbete och fritid är otroligt viktig för oss och därför är sponsring och samarbeten inget som alls passar in i vårt liv. Bloggen är fritid, något som framför allt jag gillar att fylla med innehåll. Jag älskar ju att skriva och jag gör det mer och mer. Mitt senaste inlägg på Webbtanten handlade om just det. Roger skriver inte så mycket, men innan publicering är han med och tycker till om alla inlägg!

Fria och lustfyllda val

För oss är resrutterna, resmålen och aktiviteterna styrda av lust (och väder). Att följa ett schema som någon annan satt ihop är inte alls för oss. Hela vårt vuxna liv har egna val varit essentiellt. Vår frihet är ruskigt viktig. Bloggen är ett val, ett lustfyllt verktyg för mig att skriva, ett trevligt sätt för oss att bygga relationer och en källa för inspiration, för dig förhoppningsvis.

Vi vill att du ska veta att våra bloggar och blogginlägg inte sponsras. Det är viktigt för oss med transparens, det har du nog förstått om du läst här ett tag. Alla gör som de vill och det är fria val hos alla, vi dömer ingen annan. Men vårt val är att inte bli sponsrade. Alls.

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

/Anna

Publicerat:

i:

13 svar till ”Här finns ingen sponsring, reklam eller samarbeten”

 1. Profilbild för Kenth
  Kenth

  All heder åt er! Fortsätter och följa er med glädje.
  Vi önskar er en riktigt God Jul i värmen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kul att du hänger här med oss Kenth. Var befinner ni er nu?

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Fortsätt med det! Det är befriande. Jag önskar att min blogg också vore helt reklamfri men då får jag väl byta till nåt betalalternativ och det har jag inte tagit tag i. Än.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack, det gör vi 🙂 Det kommer, vilken dag som helst!

 3. Profilbild för Kenth
  Kenth

  Vi återvände till Sverige! Firar jul o nyår i Sverige sedan blir det Thailand två månader.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Härligt med ytterligare nya vyer!

 4. Profilbild för Anita Birgitta
  Anita Birgitta

  Helt ok att du har reklamfri blogg, min är inte helt fri från reklam.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack 🙂

 5. Profilbild för Matts Torebring

  Jag samtycker till 100%. Jag är så trött på all reklam och inte minst på bloggar. Vi är totalt dränkta i reklam idag. Bloggar med reklam hoppar jag ofta över, fast med något undantag, där et inte stör. God Jul!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Reklam finns det väldigt mycket av helt klart. Ibland an vi värja oss, och det tycker jag är skönt.

 6. Profilbild för Helena S/y Wilma

  Förstår precis och vi känner samma. Själv upplever jag att bloggar känns mindre äkta när de är fyllda med diverse samarbeten med företag som betalar pengar för att få synas. Särskilt vid de tillfällena som en bloggare skriver om någon produkt. . Vems ord är det jag läser? Därför betalar vi pengar för att slippa reklam. Likaså hoppas jag att våra läsare ska känna att vi inte är köpta på något sätt. Det känns viktigt att mina ord är mina och att ingen har lagt dem i min mun. Heja heja! Gillar er inställning.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Helena, visst är det svårt att veta vems ord det är när någon betalar. Så ser dessvärre de flesta branscher ut och jag vet att många bloggare är noga med att inte förvränga sina ord på grund av samarbeten. Men jag vet också att det är svårt att vara negativ om en får betalt. Om ett hotell ex. har varit supergenerösa för att en ska skriva om det och det finns massor att berätta så kanske just det negativa inte kommer fram. Men det negativa är kanske det som vi som läsare behöver läsa om ett resmål exempelvis för att kunna bedöma om vi vill lägga våra pengar där. Så jag gillar naket, ärligt och passionerat 😉

   1. Profilbild för Helena på S/Y Wilma

    Spot on, kunde inte sagt det bättre själv ?

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
19°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
24°C / 13°C
23°C / 12°C
26°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.