Los naranjos

Soluppgångar & solnedgångar

Det kanske är orättvist, men våra dagar blir också längre nu. 

Vi har längre dagar i Spanien än i Sverige just nu. Det är ljust och härligt i 9.37 timmar idag här i Rincon. De sociala flödena fylls av glädjetjut från svenskar över att dagarna blir längre nu. Att det har vänt. Och det är härligt, vill ni ska få mer ljus! Och det är likadant här i Spanien, våra dagar blir också längre.

Solen går upp 8.27

Mornarna är kalla. Igår morse var det 11 grader kl. 8. Ja kallt, men visst, väldigt mycket varmare än det är i Sverige. Det är först framåt 11-tiden som solen värmt upp luften såpass att shortsen åker på och koftan av. Dagtid använder vi inga jackor och jag har inga sockar på mig. I Alingsås är det mörkt en halvtimme längre på morgonen, där går solen upp 8.55 idag.

Solen går ner 18:04

Är det sol och behagliga 16-22 grader på dagen så njuter vi i shorts och linne fram till ca 17. Då är solens strålar inte lika varma och luften blir kall. Då får en klä på sig om en vill vara ute. Vi kryper in, har fönster och dörrar öppna så länge det går, men tycker om att jobba samt mysa i bilen när mörkret faller. I Alingsås går solen ner 15.22 idag efter att ha varit uppe i 6.27 timmar. Alltså tre timmar kortare dag i Alingsås än i Rincon.

Dagarna blir längre

Dagarna blir längre för varje dag, men här ändras det bara med någon minut per dag, det går mycket fortare och är mer påtagligt i Sverige. I slutet av mars är det Sverige som har längre dagar, bra vi vänder kosan hemåt till våren, så vi inte missar för många soltimmar 🙂

Ljuset är helt fantastiskt och vi njuter även för er som befinner er i mörkret i Sverige. Bilden är från en soluppgång i Los Alcazares.

/Anna

Publicerat:

i:

10 svar till ”Soluppgångar & solnedgångar”

 1. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  De vackra soluppgångarna (och solnedgångarna) får ni njuta av för oss också. De sista dagarna har det varit tio nyanser av grått, även om snön har gjort det lite ljusare.
  Det känns ändå skönt att om ett par veckor är det inte kolsvart när jag lämnar jobbet på em.
  Vi ska inte klaga. Det är ju bara en månad sedan vi gick i shorts och linne i strålande sol….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi njuter verkligen av soluppgångar här, nedgångarna blir det mer av i Portugal tänker jag 🙂 Det är verkligen häftigt när ljuset kommer tillbaka, så otroligt påtagligt i mörka Sverige.

 2. Profilbild för Husisblogg

  Oj, är det så solen ser ut säger mina ägare. Det var ett tag sedan den visade sig över ägarna. Men om nu väderappen kan ha rätt så ska solen tydligen visa sig lite vid jul.
  Fortsätt och njut av god värme så fortsätter mina ägare att njuta av att ta fram spaden för att skotta snö, vilket skedde igår för första gången denna vintern.
  Tillönskar er också en riktigt God Jul!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hoppas väderappen har rätt och låter er njuta av lite solstrålar snart. Vi saknar inte att skotta snö.. 😀

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst är det härligt nu när det äntligen vänt åter till ljuset!
  Och även en Solresa framöver på nya året 🙂

  Ha det gott/God Jul på er….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja verkligen! Vad härligt med solresan, blir nyfiken vad ni bokat så kikar in på er blogg direkt, för ni har väl berättat där? 😀

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Ljuset på dagarna här nere är fantastiskt!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är helt fantastiskt, absolut!

 5. Profilbild för Marita
  Marita

  Här uppe har vi 40 cm snö, och idag var det-16 på morgonen. Otroligt vackert och gnistrande snö. Härligt med vit jul när man inte valt att åka bort ?. Direkt efter jul kan det få tina bort och bli varmt, tycker jag. Får stå ut till 5 februari, då vi åker till Calahonda. Spännande, efter 16 år i sträck i Thailand två månader ville vi testa något nytt ?
  God Jul

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad kul att ni fått snö – för är en i Sverige är det vit jul som är det bästa! Kul att ni kommer till Andalusien, vi har inte varit i Calahonda, får stannat till där nästa gång vi är i Spanien.

Vädret

Ourique, PT
10°
Klart
06:1720:41 WEST
TorFreLörSönMån
27°C / 9°C
30°C / 10°C
29°C / 12°C
29°C / 11°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.