Intrånget hade förstört!

Som jag berättade i förra inlägget så drabbades Webbtanten av intrång. Jag beskrev hur jag åtgärdade problemet i det här inlägget.

Men när jag återställt allt så var det ändå vissa saker som inte funkade. De ajax-styrda uppdateringarna slog inte igenom. Det gäller de uppdateringar som görs utan att man laddar om sidan. T.ex. när man lägger till, tar bort eller ändrar widgets.

Efter att ha provat en massa olika varianter för att hitta problemet så löste jag det genom att skapa en ny databas till Webbtanten. Jag kunde inte använda min backup-fil från den ursprungliga databasen, för då kvarstod problemet. Analysen lyder: intrånget har skadat databasen!

Då hjälpte inte den backup jag har inställt, allt enligt vad jag beskrivit i det här inlägget. Om du hamnar i en liknande situation och märker att du inte kan använda din backup utan måste skapa en helt ren fräsch databas så måste du exportera dina inlägg, så du kan återställa dem. Allt beror ju vad felet är, varför man måste återställa. Så fortsätt ta backup!

Exportera och importera inlägg gör du i din kontrollpanel under ”verktyg”. Exportera till din dator och spara filen tills det är dags att lägga tillbaka i den nya databasen via importfunktionen på samma ställe.

Släng inget! Radera inget av dina gamla filer, databaser eller bilder förrän du vet att din sida är uppe och fungerar!

Jag har lärt mig massor av det här intrånget – och Webbtanten är helrenoverad. Återstår några få plugins och att få tillbaka alla bilderna till äldre inlägg.

Hoppas du aldrig blir drabbad, förhindra det genom att uppdatera till senaste versionerna av wordpressinstallationen, teman och plugins efterhand som det plingar till om det i din kontrollpanel.

Bilden hittade jag på Flickr i pellestens samling, under CC.

Publicerat:

i:

4 svar till ”Intrånget hade förstört!”

 1. Profilbild för Erik Bernskiold

  Härligt att se att det faktiskt fungerade efter allt!

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Ja Erik, mycket skönt! Ett stort tack för din hjälp o ditt stöd 🙂

 2. Profilbild för Eva

  Himmel vilket pyssel.
  Hur märkte du från första början att du hade haft intrång på sidan?

  Fråga nummer två, den liggande avlånga bilden som du har i inläggen är det en funktion i temat eller använder du ett plugin till den?

  1. Profilbild för vimleanna
   vimleanna

   Eva, ja ett himla pyssel, minst sagt. Jag upptäckte det via Webmaster Tools där jag fått ett meddelande av Google. Samt att jag fick varningsmeddelanden när jag besökte ett visst inlägg.

   Bilden är en del av temadesignen.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
14°
Mestadels molnigt
06:5020:13 WEST
SönMånTisOnsTor
24°C / 12°C
26°C / 10°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
22°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.