egna apelsiner

Januari (Janeiro) 2022

Ett nytt år har börjat och det är dags att summera årets första månad, januari.

Januari är ofta en tid för reflektioner, i alla fall för mig, så det har blivit en hel del såna inlägg skrivna den här månaden.

Projekt

På ett årsdagen (den 4 januari) från när vi först såg vårt hus på visningen så visade jag före- & efterbilder och dessutom ett par filmer. Där kan du se många projekt som är gjorda under året.

I januari har inget projekt blivit färdigställt. Men det har arbetats med sålådor, grusgångar, planteringar och utedusch. Och så fick vi stopp i avloppet som behövde åtgärdas.

Utflykter & vänner

Har blivit några härliga dagar med vänner under januari. Några utflykter till nya platser har det däremot inte blivit en enda. Inte ens till välkända platser. Å andra sidan har det blivit en hel del tittande på Handbolls-EM och Tour de Ski och det är minst lika spännande.

Haft en del videomöten och telefonsamtal som alltid!

Odling & trädgård

Blir ju alltid inlägg om odlingarna, det är så himla kul att gå och spana i de där sålådorna och se vad som händer. Även om det inte alltid är upplyftande. Men det absolut härligaste i januari är alla ljuvliga apelsiner jag kan plocka av vårt lilla träd!

Arbetet

Det har blivit många timmar framför datorn i januari. Dels för alla blogginlägg med reflektioner (de tar ganska lång tid att skriva) men också för att flera av våra kunder har beställt nya webbplatser.

Bloggade också om vad jag tycker kännetecknar en god kundrelation

Utlandsflytt

Berättade om strulet med Försäkringskassan ang. våra blåa kort. Men nu har vi snart nya, utfärdade i Portugal. Berättar om den processen när vi fått dem.

Vädret

Det har varit torrt och soligt. Det borde ha regnat, januari är en sådan månad och naturen behöver det. Men vi får hoppas det kommer i februari istället.

Året började med över 20 grader, sen lite kallare men det blev bara skönare för var dag. Tre nätter med frost.
Totalt 9 mm regn har vi fått i januari, ett regnoväder det varnades för men som vi knappt märkte av.
På dagen har luftfuktigheten sjunkit ordentligt (blå kurvan). Det märks tydligt!
Och som vanligt blåser det lite grann. Första halvan av månaden lite kraftigare och även lite kallare vindar.

Förändringar

Jag har börjat skriva om ”Sex på lördagar” eller Six on Saturdays som det egentligen heter. Inläggen hamnar i odling eller trädgårdskategorin, så ingen ny kategori. Se länkarna i listan ovanför.

Har dessutom bestämt att nyhetsinläggen inte kommer varje måndag och att de troligen kommer se annorlunda ut framöver. Det är alldeles för mycket om covid, och det vill jag inte blogga om.

Tack vare en läsare kan jag igen äta pastej på morgonmackan! En vegansk pastej som smakar leverpastej, det är en fantastiskt förändring för smaklökarna.

Mest lästa inlägget

Flest läsare har inlägget om ”Relationer & meningen med livet” haft under januari. Har du inte läst det kanske du vill se ”what the fuss is all about” 🙂

-> Alla 26 inlägg skrivna under januari hittar du här!

Publicerat:

i:

,

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.