Provat att förså paprika på papper

Förra året var jag väldigt sen med att få ner fröna för paprika och chili. I år startade jag tidigt med en ny metod.

Även om vi bor i ett varmare klimat så har paprikan (och chilin) lång utvecklingstid. Därför behöver mina frön komma i jorden nu oxå för att på det viset få igång skörden tidigt och sedan kunna njuta av den under hela den långa sommarsäsongen.

Jag har testat att förså med ”paper towel method” för första gången. Det är en utmaning att hålla rätt fuktighet. Några fröer möglade i första lådan, men sen gjorde jag ett par små hål i plasten och det verkar funka bättre. Men det är ett evigt passande.

Den stora fördelen med den här metoden är att jag bara behöver ha plats för de frön som faktiskt gror. Och det tar ingen plats innan de visat vad de går för 🙂 Det är lite pilligt att hantera de små groddarna också, men det gör mig inget.

Än så länge har jag planterat om 9 pyttesmå plantor till jord i ett brätte med lock som står på fönsterbrädan över elementet i gästrummet. (Vårt värmesystem och fönsterbrädor fyller flera funktioner!)

Finns massor på nätet om denna metoden, här är en video. Men genom att googla ”paper towel method” så hittar du både information i text, bilder och film.

Jag kommer nog inte fortsätta med denna metoden då jag tycker den är svår att balansera med fukten. Jag kommer troligen fortsätta årets sådder genom att använda såjord.

Har du provat? Hur och när sår du din paprika?

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
21°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.