Inte en enda mygga. Än.

I lite olika inlägg har jag nämnt problem med myggor och att vi har gjort massor av åtgärder för minimera dem.

Nu är fler saker gjorda och vi har inte sett en enda mygga. Kanske det beror på att det regnat ovanligt lite denna vinter, eller att det fortfarande är för kalla nätter. Men vi har ändå haft perioder med en del regn och sedan skön värme direkt efter vilket ju brukar vara då myggen börjar dyka upp.

Tätat septiktanken

Efterhand som murarbetet pågår på tomten så har kvarvarande murbruk i hinken vid dagens slut hamnat på väggen till septiktanken, dels för att täta den och dels för att göra grundarbetet för att kunna putsa och måla den.

Septiktanken är under vår altan, luckan inbäddad i klinkersen. När Fernando la all klinkers behövde han lyfta på luckan och det kom ut massor av mygg som kläckts därinne. Samma sak när Roger åtgärdade stoppet i avloppet. I septiktanken har det med andra ord varit ett stort BB för myggor. Men med Gaffa-tejp på handtaget har vi nu stoppat alla möjligheter för myggor att komma in och ut. Och de som flög ut har förhoppningsvis dött av nattkylan och bristen på fukt

Myggdörr till balkongen

Vi har två dörrar in till huset. Och den som går från köket ut på balkongen har nu berikats med en myggdörr. Det är en plisserad gardin som trycks ihop när dörren är öppen. Vi har köpt den från en firma här i Ourique som heter M2 Blinds. Trots långa svarstider tycker vi de har varit väldigt bra att ha och göra med. Myggdörren inklusive montering (vilket alltid är omständligt i betong och klinkers) så betalade vi €280,-

Inlägg om mygg:

Vi hoppas så klart att alla våra åtgärder gjort att myggen minskat, helst försvunnit helt! Jag är i alla fall full av hopp att jag kan få njuta av varma sommarkvällar på balkong och altan i sommar!

Bilden visar soluppgång med vyn som jag vill njuta av även på sommarkvällar.

Publicerat:

i:

,

4 svar till ”Inte en enda mygga. Än.”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Härligt med inte en enda mygga där ni bor nu!
  Vi har oxå myggfritt,än så länge 🙂

  Ha det gott….

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja vi hoppas det fortsätter så. Det är ju bra att ni oxå har myggfritt. Just nu 😀

 2. Profilbild för Barbro Netz
  Barbro Netz

  Så underbart vacker bild!
  Lycka till med myggdödandet!
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Gillar den oxå 🙂 Tack, vi hoppas vi slipper döda fler

Vädret

Ourique, PT
24°
Växlande molnighet
06:1620:42 WEST
FreLörSönMånTis
30°C / 9°C
29°C / 13°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.