Lite dramatik på fredagskvällen

Ibland blir det inte som en tänkt, men det blir ändå väldigt bra. Så var det i fredags.

Jag hängde med Fernando på förmiddagen, hjälpte till att rensa ett förråd i grannbyn. När han sen släppte av mig hemma frågade jag honom om det enormt stora trädet (eukalyptus) som står utanför vår mur var vår eller kommunens.

Vi tycker nämligen inte om dess placering då den dels skräpar ner enormt och dels att dess rötter växer in under platsen där vi allra helst vill bygga ett garage (vilket vi ännu inte vet om vi får..). Och eftersom det växer utanför för våran mur, men på vår sida om vägen så visste jag inte riktigt vem som ägde trädet.

Jag litade på Fernando svar, om det nu är kommunens träd är de nog bara glada om vi tagit ner det. Träden är en brandrisk och fyller de ingen funktion kan de lika gärna tas ner. Den enda funktion det trädet fyllde var skuggan det gav över Vega, och eftersom det inte längre är något vi behöver så ville vi ta ner trädet.

Så mitt svar till Fernando blev att om han ville fick han gärna ta ner det och behålla all ved. Det ville han, sa han. Vad han inte sa var att han skulle komma samma eftermiddag och ta ner det.

Planerad AW med vänner

Jag höll på att förbereda vår digitala AW med vännerna M & M i Sverige: guacamole, tacochips och rödvin. Roger stod i duschen. Då ringde telefonen och Fernando sa att han var utanför porten. Jag tänkte han hade glömt säga något tidigare på dagen. Men när jag låst upp porten stod han med motorsågen i handen och sa att han skulle ta ner trädet om det gick bra. Jag försökte förklara så gott jag kunde (han kan ju ingen engelska) att vi skulle träffa våra vänner via videolänk om en halvtimme. Men att vi så klart kunde hjälpa till i 20 minuter.

trädfällning
Fernando in action

Sagt och gjort, jag gick tillbaka in och hämtade Roger samt ett par handskar. När vi kom tillbaka hade han redan sågat ner en massa rotskott av eukalyptusen. Sen gick det fort, det var fyra trädstammar, och han. välte ner dem allihop, en efter en, och sågade ner i lämpliga storlekar för kaminen. Veden la vi på flaket på hans bil. Allt sly la vi en hög som han futtade eld på. Tiden gick och vi var till slut tvungna att lämna honom där (att planera om AWn var inte aktuellt då vi redan gjort det en gång och vi ville verkligen träffas!).

Han fällde den sista stammen precis när vi gick in. Vid exakt utsatt tid satte vi igång videon, stinkandes av brandrök och lite svettiga, men lukten kände ju bara vi.

Efter 45 minuter kanske ringde Fernando igen och berättade att han var klar och skulle åka hem, men att det brann fortfarande så vi behövde ha koll på elden. Så vi gick ut var 20:e minut resten av kvällen, vid 21.30 var det kolsvart – inte ens glöd kvar.

En mysig och efterlängtad after work blev det i alla fall och trädet är nu borta samt att Fernando och hans familj har ved! Så trots dramatiken blev det himla bra alltihop. Och en god dusch (en andra för Roger) blev det efter att Sverige vunnit sin semifinal i handboll, mot Frankrike! Vilket också var en väldigt dramatisk match.

Hoppas din fredagskväll var lika händelserik 😀

Publicerat:

i:

,

2 svar till ”Lite dramatik på fredagskvällen”

  1. Profilbild för Ove Lundqvist
    Ove Lundqvist

    Handbolls matcherna har varit fantastiskt spännande ”onödigt spännande ” ???? o slutklämmen gick inte av för hackor ????????????????????

    1. Profilbild för Anna Forsberg

      Ja så himla härlig underhållning!

Vädret

Ourique, PT
18°
Växlande molnighet
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.