Aldrig har det varit så svårt att bestämma oss som i januari. 

Vi gör det inte lätt för oss när vi hittar så många bra platser att stå! Du kan alltid läsa vad vi tycker om de platser vi sovit på i våra kartor (gå via menyn).

I januari har vi i Spanien stått på Parque Tropical Camping (Estepona), Parkering Continental Cadiz Alcaidesa Marina (Gibraltar), Fricamping (Rincon), Camping La Sierrecilla (Humilladero), Área de Autocaravanas (Sevilla) samt Camper Park Playas de Luz (Isla Cristina).

Den 17 januari åkte vi över gränsen till Portugal och har sen dess stått på Fricamping (Altura), Faro Campervan Park (Faro), Motorhomes Friends (Paderne), SulPark (Albufeira) och Parque do Castelo (Silves).

Svårt att välja

Vi har gillat många av de här platserna men till slut stod det mellan SulPark i Albufeira och Parque de Castelo i Silves, där vi står nu. Så här resonerade vi vad gäller våra bedömningspunkter.

Utsikten

Ingen hemlighet att vi gillar utsikter. I Silves kan en få en plats med utsikt mot upplysta borgen och på SulPark har du vyer över omgivningarna, men det är inte direkt några vackra utsikter. Inga poäng delas ut här.

Plan mark

Det är en stor plan yta på SulPark, men den är inte helt plan. Vi behövde använda nivåblock. I Silves behövs inga. 1-0 till Silves.

Layout och rymd

SulPark är en stor och luftig plats med en bra layout. Silves är ganska trång, fast vi hade en riktigt bra plats i ena änden på en av raderna. Vita pilen visar var vi står här i Silves, ingen granne bredvid oss på ena sidan! 1-1

ställplats Silves

Närhet till vatten

Ingen av platserna har närhet till vatten. Floden som rinner genom Silves räknar vi inte. Inget poäng till nån. 1-1

Skötsel av serviceutrymmen

Finns inga på SulPark och i Silves har vi inte använt dem. Duscharna verkar ok i Silves och det finns tvättmaskin. Så inget poäng till nån, då vi inte bedömer om det finns serviceutrymmen, utan bara bedömer skötseln. Så hade Silves varit äckliga hade SulPark fått poäng 🙂 Men ställning lika fortfarande.

Möjlighet att boa in och använda markis

Går bra att göra på båda platserna. Så ingen poängförändring. Ni förstår att vi hade det svårt!

Känslan

Finns på båda platserna! Riktigt go känsla på båda två. Så fortfarande 1-1.

Omgivningarna

I Albufeira är en omgiven av ängar och bostäder. Det är väldigt öppet runt omkring. Med en elcykel i sin ägo är läget bra för utflykt till Albufeira och Falesia till exempel. I Silves är det stadsmiljö, fast boplatsen är i utkanten av stan vilket gör det lugnare och närheten till kullarna är härligt. Båda har med andra ord bra omgivningar, men de är olika. Vilket vi föredrar beror på behov och väder.  1-1 fortfarande. Bilden längst upp visar omgivningarna åt motsatt håll från staden, i Silves.

Tillgänglighet

Lika lätt att komma till båda ställplatserna. Denna punkten förändrar inget, bra på båda!

Störningsmoment

Tyst på båda platserna, nattetid knäpptyst. Så likvärdigt tycker vi.

Trygghet

I Silves är boplatsen inhängnad och bemannad 8-18. Nattetid stängd med bom. SulPark är också inhängnad men dagtid helt öppet att köra in och ut. Bemanning sporadisk. Vi kände oss trygga på båda platserna men 1p till Silves för bättre säkerhet. Så nu tog Silves ledningen med 2-1.

Priset

Det kostar €6 på båda platserna utan el.

Service

Det är trevliga personer som sköter om båda boplatserna, och de kan engelska. Vi kände oss väldigt välkomna på båda!

Wi-Fi

Det erbjuds gratis wi-fi på båda platserna, men ingen av dem är riktigt pålitlig. Så vi har mestadels använt vår egna wi-fi pott.

Januari månads bästa boplats

bästa boplatsen januari 2019Så vi utnämner alltså Parque de Castelo i Silves till den bästa boplatsen i januari! Anledningarna hittar du ovan, men det var faktiskt väldigt jämt. Båda platserna är riktigt bra tycker vi.

Det finns två platser till i Silves, vi cyklade förbi dem häromdagen. De är stora och kanske luftigare, för vi kan förstå om en tycker denna plats är lite trång om en får en plats mitt i smeten med bilar runt omkring sig. Men vår plats var kanonbra!

När vi återvänder till Silves kan vi tänka oss att prova en av de andra ställplatserna, men bara om denna är full. För vi trivs verkligen här. Närheten till city men ändå det sköna lugnet, ja det gör det till en speciell plats tycker vi.

/Anna