Som entreprenör och egen företagare kan det bli ensamt på jobbet ibland. Man kan också sakna att bolla idéer och tankar med någon likasinnad. Då är en jobbdag tillsammans med en annan entreprenör perfekt!

Som jag tidigare berättat sitter jag mycket hemma och jobbar, för jag gillar det verkligen! Men det innebär att jag saknar sällskap och dialoger kring mitt arbete.

För att tillgodose behovet av att träffa andra sitter jag emellanåt på kontorshotellet och jobbar. Fast det som ger mig ännu mer energi och utveckling i mitt arbete är att sitta tillsammans med en annan entreprenör en dag och jobba.

Det kan bli lite för mycket av det goda dock. Man pratar mycket och kanske inte är lika produktiv som vanligt. Men det ger så mycket annat. Så är man väl förberedd så kan det bli veckans bästa dag!

Förberedelser inför en jobba-tillsammans dag

  1. Bestäm var man ska vara. Hemma hos mig/dig? På ett kafé? Finns wifi?
  2. Om hemma, se till att det finns fika och lunch. Finns några allergier att ta hänsyn till?
  3. Fundera kring vad du skulle vilja bolla, alla har vi tankar kring företagandet som kan vara skönt att diskutera med någon annan. Ta tillfället i akt! Kanske avsätta lunchen för att hjälpa varandra i en aktuell frågeställning.
  4. Gör en realistisk to-do. Ofta får man mindre gjort, var beredd på det och se andra fördelar med den här dagen.
  5. Packa ner/Ta fram ev. hjälpmedel. Om du behöver anteckningar, så till att de är med när du drar iväg.

Jag befinner mig i Alingsås men också ofta i Göteborg. Så känner du för att sitta och jobba tillsammans med mig en dag hoppas jag du hojtar!