Känner oss instängda och maktlösa. Känslan blir så stark när vi inte kan följa vår vilja och våra behov.

Att förhålla sig till andra. Att förhålla sig till tider. Att förhålla sig till andras beslut. Att förhålla sig till andras regler. Att förhålla sig till förväntningar från andra…. Det finns mycket en behöver förhålla sig till.

Men vi har skalat bort det. Vi har inte alla dessa saker att förhålla oss till längre. Oftast inte i alla fall. Visst bokar vi upp telefonmöten med kunder eller bestämmer en boplats där vi ska möta andra. Så vi förhåller oss absolut till både andra, tider och andras beslut. Men i en helt annan omfattning än tidigare.

Nu när vi går i väntans tider blir det så otroligt tydligt hur bra vi har det, i vanliga fall. Denna maktlöshet är otroligt frustrerande, men framför allt känns det instängt. Vi är i händerna på Frankias underleverantör. Att de levererar som de ska. Och än så länge vet vi inte om vi får madrasserna på måndag som sades när vi var på fabriken för tre veckor sen.

Det växer en oro om att det kan bli försenat. Men vi vill verkligen ha de nya madrasserna, för de behövs! Så vi vill inte åka söderut förrän madrasserna är på plats i FrankieBoy

En fördel med denna väntan är att vi lär oss mer om oss själva. Att vi värdesätter vår frihet visste vi ju redan, men nu är det så tydligt. Kommer vi nånsin kunna leva ett liv där vi måste förhålla oss till höger och vänster? Eller är det något en vänjer sig vid lika snabbt som det gick att avvänja sig?

Håll tummarna för att vi får ordning på detta snarast så vi kan rulla vidare till Italien och havet!

Och ja, detta är verkligen en bagatell jämfört med så många andra situationer i världen – så ta det för var det är. Inget allvarligt alls, bara en reflektion.

Bilden är från Stralsund och Östersjön

/Anna & Roger