känslan av instängd

Känslan av instängdhet

Känner oss instängda och maktlösa. Känslan blir så stark när vi inte kan följa vår vilja och våra behov.

Att förhålla sig till andra. Att förhålla sig till tider. Att förhålla sig till andras beslut. Att förhålla sig till andras regler. Att förhålla sig till förväntningar från andra…. Det finns mycket en behöver förhålla sig till.

Men vi har skalat bort det. Vi har inte alla dessa saker att förhålla oss till längre. Oftast inte i alla fall. Visst bokar vi upp telefonmöten med kunder eller bestämmer en boplats där vi ska möta andra. Så vi förhåller oss absolut till både andra, tider och andras beslut. Men i en helt annan omfattning än tidigare.

Nu när vi går i väntans tider blir det så otroligt tydligt hur bra vi har det, i vanliga fall. Denna maktlöshet är otroligt frustrerande, men framför allt känns det instängt. Vi är i händerna på Frankias underleverantör. Att de levererar som de ska. Och än så länge vet vi inte om vi får madrasserna på måndag som sades när vi var på fabriken för tre veckor sen.

Det växer en oro om att det kan bli försenat. Men vi vill verkligen ha de nya madrasserna, för de behövs! Så vi vill inte åka söderut förrän madrasserna är på plats i FrankieBoy

En fördel med denna väntan är att vi lär oss mer om oss själva. Att vi värdesätter vår frihet visste vi ju redan, men nu är det så tydligt. Kommer vi nånsin kunna leva ett liv där vi måste förhålla oss till höger och vänster? Eller är det något en vänjer sig vid lika snabbt som det gick att avvänja sig?

Håll tummarna för att vi får ordning på detta snarast så vi kan rulla vidare till Italien och havet!

Och ja, detta är verkligen en bagatell jämfört med så många andra situationer i världen – så ta det för var det är. Inget allvarligt alls, bara en reflektion.

Bilden är från Stralsund och Östersjön

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

,

8 svar till ”Känslan av instängdhet”

 1. Profilbild för Tone

  Hei på dere, – ja tiden føles alltid lang når man venter, – og som du sier – når man er avhengig av andre. Trøsten er at når ventetiden er over så går det fort i glemmeboken. Vi ventet og gledet oss veldig til å reise sørover iår, men hadde mange avtaler og ting som måtte ordnes før vi kunne dra. Tiden gikk sakte da, men nå er vi her på Sicilia, og det er utrolig deilig. Vi ser havet fra plassen vi står på, – og forstår at dere lengter. Havet er deilig og gir masse ro. Krysser fingrene for at dere også snart ser havet. Klem fra Finn og Tone

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi hoppas det går fort, imorgon är det måndag och personalen är tillbaka på Frankia efter en långledig helg. Tack för att ni håller tummarna för oss! Kram!

 2. Profilbild för Husbilen Ventilen
  Husbilen Ventilen

  Hej på er, så ni är oxå på omgång 2 med madrasserna. Det är vi oxå, hoppas de nya blir bättre. Är ni annars nöjda med bilen, vår blir nog bra när det sista blir åtgärdat.
  Ha det gott

  Husbilen Ventilen

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi hoppas innerligt de nya blir bättre! Vi är supernöjda med FrankieBoy annars. Ses vi i Spanien i vinter kanske?

 3. Profilbild för Kors och Tvärs

  Håller alla tummar och tår för att ni får madrasserna! Förstår verkligen att ni vill iväg!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Anette! Nu tycker vi att vi har väntat färdigt 🙂

 4. Profilbild för Helena på S/Y Wilma

  När jag arbetade på Skavsta flygplats en gång så blev alla avgångar inställda på grund av oväder. Människor blev galna, rasande, arga och besvikna. I restaurangen där jag arbetade mötte jag alla dessa, nu hade människor missat sina semestrar, familjesammankomster och affärsmöten. Bland alla besvikna människor så mötte jag ett sällskap från Stockholmsområdet bestående av två par, de skulle åka på semester tillsammans på en långhelg till en av europas större städer och de hade planerat länge och sett fram emot resan – nu gick resan om intet. När de kom till mig så beställde de mat och frågade om de fick låna papper och penna. Sen slog de sig ner med god mat och vin, de slog på stort. Snart hörde vi hur sällskapet muntert skrattade och hade enormt trevligt fast de satt i vår lite tråkiga flygplatsmiljö. Efter ett par timmar lämnade de tillbaka pennan och tackade för en utmärkt måltid. Sällskapet hade helt enkelt bestämt sig för att inte nedslås av den förändringen som de inte hade makt att påverka oavsett. Så de hade istället fortsatt ha det trevligt tillsammans där de ringde turistbyrån inne i Nyköping. Av dem fick de hjälp att knåpa ihop ett nytt program vilket bestod i att de skulle ta flygbussen till Norrköping och ta in på hotell och uppleva saker där. Bilen skulle få stå kvar på Skavsta för de hade ju druckit vin alla och var inte helt nyktra. Sällskapet hade vänt det tråkiga till något nytt skoj och den kvällen lärde de mig något viktigt, att det är att chilla och ta saker för vad de är, inte hänga upp sig och vända saker till positivt. Därför är vi alltid lika glada när vi kör fel, eller när våra förväntningar inte infrias. Livet är för kort för det. Det är inte alltid så lätt, men värt mycket att försöka. Hoppas madrasserna kommer som utlovat men det löser sig nog, som med allt annat.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi är väldigt bra på att ändra oss och fatta nya beslut när saker inte blir som tänkt. Men i detta fallet har det varit svårt, en skön säng är viktigt. De kom inte som utlovat dessvärre.

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 18°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.